Home / Dekor / Källarvardagsrumsidéer

Källarvardagsrumsidéer

IDÉER FÖR KÖRNINGSVardagsrum – Har du extra utrymme i ditt hem? Om så är fallet, varför inte använda området som vardagsrum? Ett källarvardagsrum kan bli en härlig plats att lägga till i ett befintligt huvudvardagsrum.

Medan huvudrummet fungerar som ett mottagningsområde för gäster och som ett familjeområde, kan källaren användas för släktingar eller vänner som vill stanna längre. Du kan stanna över natten eller bara vila. Annars kan du använda det som ett personligt utrymme.

Naturligt källarvardagsrum

Naturligt källarvardagsrum

Ett litet rum på bilden kan ge dig idén att göra den till en naturlig interiör. Nyckeln ligger i att ha en mängd olika färska växter för att skapa ett miljövänligt källarvardagsrum.

Stora eller små, lägg olika storlekar på växter i olika typer av krukor för att ytterligare pressa rummet. En soffa med två platser och en neutral matta räcker för att små släktingar ska leka med föräldrar som tittar på soffan.

Färgglatt källarvardagsrum

Färgglatt källarvardagsrum

Det andra tipset är fortfarande för er som har begränsat utrymme för ett vardagsrum i källaren. Grundidén för detta spår är att skapa ett källarrum som rymmer små barn till släktingar eller vänner för att ha kul att studera.

I det avseendet ser området färgstarkt ut eftersom barnen älskar ett livskraftigt utrymme. Du uppmuntras också att lära dig mer om färger, siffror och alfabet. Sätt söta skärmar på fotot.

Färgglada vaser designade av djur, en stor geometrisk matta och en fin soffa representerar bäst möbler och dekorationer för idén.

Formellt söt källarvardagsrum

Formellt, sött källarvardagsrum.  Källa: Homebnc.com

Tur att du har extra plats för två vardagsrum? Byt ut en av dem som ett formellt och sött källarvardagsrum som det här. Det formella läget kommer från en soffa och ett bord framför den.

De enkla möblerna representerar väl det formella allmänna utseendet på vardagsrummet. För att minska den stela atmosfären, placera söta ornament som familjeporträtt och brevannonser på flytande lagringsutrymme.

Det finns också några färgglada kuddar. Rätt kombination gör en vacker källare.

Modernt vardagsrum i bondgårdskällaren

Modernt vardagsrum i bondgårdskällaren

Ta ut skräp eller åldrade möbler i källaren och förvandla utrymmet till den här moderna vardagsrumsmodellen. Placera den moderna ugnen enligt bilden. Vanligtvis presenterar ett vardagsrum i en bondgård en ved- eller sten spis.

Om du har problem med den “riktiga eldstaden” på dagens marknadsplats, skapa den moderna. Den enkla soffan med färgglada handdukar ger en modern touch. Lantgårdens design kommer från trälampdisken och en sittgrupp på soffan.

Trästolar med långbord bildar ett antikt element som är starkt associerat med vardagsrummet på bondgården.

Grönt vardagsrum i lantkällaren

Grönt vardagsrum i lantkällaren.  Källa: Pinterest

Du behöver inte polera alla dina källares gamla väggar som har lagrat möbler och elektronisk utrustning i flera år. Måla några av väggbitarna med grönt och vitt som det visas på bilden. Målningen startar det gröna och klassiska läget för källaren.

Lägg till en vedeldad vit spis för att lägga till ett lantligt inslag i området. Täck den stora delen av vardagsrummet i källaren med en mönstrad grå och vit matta som draperar över soffgruppen.

Minimalistiskt skrivbord, soffbord och konstnärliga pendellampor uppdaterar vintageutseendet.

Källarvardagsrum som ett personligt utrymme

Källarvardagsrum som ett personligt utrymme

Ge dig själv ett litet personligt utrymme som blir en “grotta” för avgiftning från det dagliga arbetet eller högskolan. Byt ett tomt område i huset eller lägenheten och gör det till ett mysigt område som blir ditt eget utrymme och delas med vänner då och då.

En elegant och supermjuk soffa med en kudde och filt kan till och med locka dig att sova. Vänner kan sitta under soffan i den grå, lurviga mattan.

Om du tar en kopp te eller kaffe medan du tittar ut genom fönstret för att läsa vackra böcker, kan källarrummet hjälpa dig att förverkliga det kvalificerande ögonblicket för mig.

Rustikt vardagsrum i källaren

Rustikt vardagsrum i källaren.  Källa: Lonny.com

Vill du tillhandahålla ett rum för vänner eller släktingar som kanske vill stanna över natten? Överväg att bygga ett rustikt vardagsrum i källaren som faktiskt inte kostar mycket. Återvunnet trä kan bearbetas till ”ben” för den bekväma madrassen.

Tack vare många kuddar kan madrassen användas som en plats att sitta eller sova. Komplettera sittgruppen med det återanvända bordet och skrivbordet med färska växter på toppen. Släpp tegelväggarna. Måla bara väggarna vita.

Användningen av dominerande naturelement gör området till en rustik källare.

Källarvardagsrum med återvunna dekorer

Källarvardagsrum med återvunna dekorer.  Källa: PrinceGeorges.org

Kasta inte oanvända möbler eller ornament. Idéerna från den åttonde av tio källare i källaren motiverar dig att återanvända dem i sjaskiga eleganta rumsmyssningar. Till exempel en trädörr som är vitmålad här.

Senare häng upp målningar eller familjeporträtt som rumsdekorationer. Omforma den korroderade hatten genom att måla den vit och ta den sedan till rummet som en annan prydnad.

Även en klädstreck kan bli en härlig prydnad att hänga kläder eller filtar på. En soffgrupp är ett måste eftersom det är här gästerna kan välkomnas.

Minimalistiskt vardagsrum i källaren

Minimalistiskt vardagsrum i källaren

Nästa idéer till källarvardagsrummet är för er som har gott om plats att förvara en gång gamla saker och möbler. Omforma området i detta minimalistiska utseende genom att välja skandinaviska möbler.

Trästolen och träskåpet förmedlar olika funktioner. Från byggarbetsplats till förvaring uttrycker möblerna bäst det allmänna budskapet om minimalistisk inredning.

Denna enkla omvandling får dig att känna dig lättad.

Källarvardagsrum som studie, yogarum

Källarvardagsrum som studie, yogarum

Det finns många aktiviteter du kan göra i ett källarrum som du inte kan göra i ett formellt vardagsrum. De sista idéerna för vårt vardagsrum i källaren uppmuntrar dig att förvandla utrymmet till ett multifunktionellt område.

Placera skrivbordet och förvaringen så att du kan fortsätta studera eller arbeta efter skolan eller efter att ha återvänt från kontoret. När din kropp blir trött och lat, öppna en madrass och träna yoga eller sträck bara dina muskler.

Bilden är ett bra exempel på ombyggnad av vardagsrummet i källaren för olika ändamål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*