Home / Hem / Idéer för utomhusbelysning för att fräscha upp ditt hem
Idéer för utomhusbelysning för att fräscha upp ditt hem

Idéer för utomhusbelysning för att fräscha upp ditt hem

Det är viktigt att ha tillräcklig inomhusbelysning i hemmet, men bra utomhusbelysning är också viktigt. Utomhusbelysning spelar en viktig roll för att skydda din omgivning. På kvällen gör klar yttre belysning huset mer attraktivt och understryker strukturens arkitektoniska skönhet.

Ditt hem täcks inte längre av skuggorna, utan kastas i ett intressant ljus, vilket också ökar trottoarkantens attraktivitet. Belysningen hjälper dig eller andra gäster att se rätt sätt och vara säkra när du besöker efter tider på dygnet. Detta minskar risken för fall eller farliga människor som lurar runt. När du installerar din utomhusbelysning finns det några faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer de mest lämpliga:

Utomhus-hus-belysning-idéer-för-att-uppdatera-ditt-hus-1 utomhus-hus-belysning idéer för att fräscha upp ditt hus

Vissa städer har begränsningar för vilken typ av belysning som kan användas utomhus. Så det är bäst att kolla med byggnadsinspektören i ditt område för att ta reda på de byggkoder som gäller och de utomhusbelysningsarmaturer du faktiskt kan installera.

Du bör välja utomhusbelysning som kommer att försköna och förbättra utseendet på ditt hem. Du bör överväga funktionerna i ditt hem innan du väljer en viss typ av ljus för utomhusbruk. Storleken på strukturen, landskapsstilen och andra arkitektoniska aspekter bör analyseras noggrant för att avgöra hur man bäst markerar dem med lamporna.

För bästa resultat kan du överväga att använda en hemmabelysningsspecialist eller en professionell landskapsarkitekt för bättre idéer för utomhusbelysning för hem. En professionell hjälper dig också att välja miljövänlig belysning som minimerar energiförbrukningen.

Utomhus-hus-belysning-idéer-för-att-uppdatera-ditt-hus-2 utomhus-hus-belysning idéer för att fräscha upp ditt hus

Ingen gillar att resa eller falla eftersom en trottoar inte är tillräckligt upplyst. Med detta i åtanke bör du installera utomhusbelysning som tillräckligt belyser din omgivning för att undvika att snubblar på trottoarer eller trappor. Den idealiska belysningen ska vara attraktiv men tillräckligt funktionell för att ge önskad belysning på ett stort avstånd. Det finns många vackert designade lampor att välja mellan för att smälta in i den rådande arkitektoniska stilen i byggnaden. Andra ytterligare platser som verandan, nöjesområdena eller en pool bör vara ordentligt upplysta för att säkerställa att de inte blir en säkerhetsrisk.

Den idealiska utomhusbelysningen för hemmet ska vara tillräckligt ljus och strategiskt placerad så att platser där lurar kan gömma sig är väl upplysta. Strålkastare fungerar bra för sitt ändamål eftersom de ger starkare bländning som är längre bort än vanliga väggmonterade glödlampor.

Om ditt hem är stort, se till att du har tillräcklig utomhusbelysning så att du kan se de flesta, om inte alla, strukturens omkretsar. Det är bäst att konsultera en utomhusbelysningsexpert för att ta reda på vilka lampor som ska installeras för din fastighets storlek. På så sätt kommer potentiella inkräktare att avskräckas från att tro att de lätt kan upptäckas på grund av de starka lamporna.

Utomhus-husbelysning-idéer-för att uppdatera ditt hus-4 utomhus-husbelysning-idéer för att fräscha upp ditt hus

Många som vill göra sin egen utomhusbelysning staplar lamporna slumpmässigt eller på ett sätt som inte belyser området ordentligt. Om du behöver göra din utomhusbelysning själv bör du skapa en belysningsplan så att ljuscirkeln för varje ljus överlappar varandra. På det här sättet är det större chans att alla aspekter av hemmets utsida kommer att vara ordentligt upplysta. Att hantera ytterbelysningen i ett mycket stort hus kräver en mer detaljerad plan och bör därför lämnas åt en professionell.

Utomhusområden som ska vara ordentligt upplysta.
Det finns platser som kräver särskild uppmärksamhet när du installerar din utomhusbelysning. Detta inkluderar:

1. Den främre ingången: Detta är en central in- och utgångspunkt i varje hus för boende och besökande gäster. I ytterdörren kan du identifiera, hälsa och spela in gäster som ringer till dig så att området måste vara väl upplyst efter timmar på dygnet. Två välgjorda vägglampor kan placeras på väggarna på vardera sidan om entrén för att säkerställa säkerheten och ge dina gäster ett varmt och välkomnande utseende. Andra ingångar till sidan eller baksidan av huset bör också vara väl upplysta.

Huvudingångens yttre belysningsidéer för att fräscha upp ditt hem

2. I garaget: Du kan montera liknande vägglyktor på vardera sidan om garageporten eller montera ett starkare enstaka ljus ovanför dörren. Detta säkerställer att området är säkrare och säkrare för dig, särskilt på natten. Huvudregeln är att se till att mörka fläckar är väl upplysta för att undvika potentiella faror. För att spara energi bör du använda fotocellstyrda lampor som är känsliga för dagsljus och slås på och av vid lämpliga tider.

Garage exteriörbelysningsidéer för att fräscha upp ditt hem

3. Uppfarter, stigar och trappor: Dessa områden är vanligtvis utrotningsrisker, särskilt trapporna. Därför bör du installera lampor strategiskt på dessa platser för optimal belysning. Detta säkerställer att hushållen och besökande gäster kan navigera säkert och säkert på dessa platser när det är kväll eller natt. Postljus eller anpassade stigljus kan användas för detta ändamål.

För långa uppfart eller stigar som är omgivna av buskar, blomsterbäddar eller andra dekorativa växter är svaga ljus bättre eftersom de avger ljus i breda, cirkulära mönster. Du kan välja pollare som är högre men ändå ger tillräcklig belysning nära marken. För att undvika överdriven bländning rekommenderas att dina lampor har lock.

4. Simbassänger, bubbelbad och fontäner: Kreativ belysning runt pooler och fontäner är ett utmärkt sätt att förbättra det totala estetiska i ditt hem. En ljusspecialist kunde installera fiberoptiska lampor på poolgolvet och runt kanterna för att skapa en surrealistisk stjärneffekt. LED-lampor och lågspänningslampor föredras vanligtvis för poolbelysning eftersom de ger lämplig atmosfär. Simljus och sollampor kan också användas för dessa ändamål. Kom ihåg att kontakta dina lokala myndigheter innan du använder för att se till att du inte bryter mot någon byggnadskod.

Ljustekniker
1. Använd kreativa belysningsarrangemang för att markera träd för fantastisk natur.
2. Använd måttlig upplyftning för att kanalisera ljusstrålar uppåt och ytterligare belysa ditt landskap och bostadsarkitektur.
3. Fokusera belysningen på specifika intressanta områden, t.ex. B. entréområdet.
4. Se till att lamporna ger funktionalitet och estetik genom att hålla ett balanserat arrangemang.
5. Prova olika typer av lampor för bättre effekt.
6. Vanliga vita lampor tenderar att vara mer tilltalande än flerfärgade lampor, vilket kan vara lite bländande.
7. Använd fotocellstyrda lampor för bättre effektivitet.

Den nuvarande trenden mot att använda LED-lampor
LED-lampor är det allt populärare belysningsalternativet för de flesta idag, även om deras höga kostnad och monotona belysning har gjort dem inte trendiga tidigare. Med tiden har de redesignats för att skapa en varmare känsla, och priserna är nu mer måttliga.

Utomhus-husbelysning-idéer-för att uppdatera ditt hus-3 utomhus-husbelysning-idéer för att fräscha upp ditt hus

Så fler blev intresserade av dem. Dessa lampor använder ett lägesspänningsledningsläge så att de är lättare att installera men ändå kostar mer än vanliga glödlampor. För dessa extra kostnader får du enorma besparingar i din energiförbrukning.

Utomhus-hem-belysning-idéer-att-uppgradera-ditt-hem-5 utomhus-hem-belysning idéer för att fräscha upp ditt hem

Med rätt utomhusbelysning hemma kan ditt utomhusutrymme vara lika säkert och inbjudande som ditt inomhusutrymme. Dessa lampor gör att du kan observera bättre säkerhet och avskräcka potentiella inkräktare. Tänk på alla andra faktorer innan du bestämmer dig för den optimala utomhusbelysningen för installation. Du kommer att bli förvånad över den förbättrade estetiken, bättre säkerhet och ökad säkerhet för dessa utomhusbelysning.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*