Home / Hem / Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kök
Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kök

Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kök

Föremål tenderar att hamna i ett skafferi utan rim eller anledning.

Det är så lätt att slänga glasögon, väskor och lådor i ett skafferi och glömma dem … tills du behöver dem igen.

Pantry-by-The-Organised-Home Pantry Cabinet Idéer: Hyll- och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Det organiserade hemmet

När detta händer kanske du grubblar genom en förvirrande röran för att hitta det du letar efter. När du väl har hittat den kan den begravas under ännu fler föremål, och att dra ut den kan orsaka en liten lavin från köksskåpet.

Moya-Living-Portfolio-by-oya-Living Pantry skåpidéer: hyll- och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Moya Living

Vad är lösningen? Organisation! Oavsett om du renoverar ditt kök, bygger ett helt nytt hem eller bara vill omorganisera ditt nuvarande kök, här är några skafferidéer som kan hjälpa dig att se till att du har tillgång till allt du behöver utan att det blir rörigt.

Pantry designidéer

Showroom-Display-by-Venegas-and-Company Pantry Cabinet Idéer: Hyll- och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Venegas och Company

Om du har möjlighet att välja vilken typ av skaffesdesign du ska ombygga eller bygga ett hus kan du bestämma hur du vill ordna skafferskåpen innan du ens lägger något i dem.

Guildford-Residence-by-Anthony-Edwards-Kitchens Pantry Cabinet Ideas: Hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Anthony Edwards Kitchens

Det finns många alternativ bland skafferi design att välja mellan. Det första du bör göra är att ta reda på vilket utrymme du vill ha eller behöver i ditt köksskafferi.

Om du kan avsätta ett bra walk-in-utrymme kan du fylla det med kökshyllor och lådor. Dessa idéer för köksskafferi är nästan obegränsade och enkla att organisera.

Magnificent-Larder-Kitchen-by-Figura-Kitchens-Interiors Pantry Cabinet Ideas: Hyll- och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Figura kök och interiörer

Men om du inte har turen att ha plats för ett klädkammare kommer dina skafferidéer att bli mycket mer begränsade.

Hampshire-by-Lewis-Alderson-Co. Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Lewis Alderson & Co.

Du behöver en mer effektiv skaffesdesign. För information om bra idéer om lagringshylla, kolla in de anpassade alternativ som vanligtvis finns på återförsäljarwebbplatser och hårdvaruaffärer.

Väl utformad skafferi för att hålla dig från The Closet-Works-Inc. Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: The Closet Works, Inc.

Några av de bästa idéerna för förvaringshyllor inkluderar plattare hyllor eller till och med ett speciellt fällbart hyllsystem. Leta efter skaffekonstruktioner som maximerar utrymmets effektivitet, särskilt om du förväntar dig en växande familj. Ett fristående skafferi är ett annat intressant alternativ som möjliggör en hel del anpassning.

Elk-Country-Estate_French-Country_Walk-in-Pantry-von-Cascade-Builders-Associates-Inc. Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Cascade Builders & Associates Inc.

Av rymdskäl kan det hända att du har ett hörnskåp för skafferiet. Så se till att dörrarna är orienterade så att du har maximal åtkomst. När utrymmet är trångt gör det det lättare att flytta eller förvara skaffellådorna för att röra sig och ta tag i de föremål du behöver.

Pantry Cabinet Organization

Bergen-County-NJ-Classic-White-Kitchen-by-The-Hammer-Nail-Inc. Idéer för skafferi: hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: The Hammer & Nail, Inc.

Om du jobbar med dina för närvarande överfulla skafferskåp är det första du ska göra att rensa ut dem för att organisera dem. Töm alla hyllor. Detta kan vara en lång, svår process och ibland någon form av arkeologiekspedition.

Surrey-skräddarsydda-traditionella-shaker-kök-av-brayer-design Pantry Cabinet Idéer: Hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Brayer design

Så svårt det kan vara, att dra alla hyllorna i ditt skafferi hjälper dig att veta och utvärdera vad du har. Kasta allt som har gått ut eller förstört. Donera saker du inte behöver. Sortera resten efter typ och använd.

Idéer för skafferi från Kitchen-Larder-by-Woodale: Idéer för hyllor och förvaring för ditt kökBildkälla: Woodale

Att eliminera element gör organisationen mycket enklare. Tveka inte att bli av med saker. Du måste vara ärlig om vad du faktiskt behöver, särskilt om du har ett litet skafferi.

Kök för Jonathan Williams kök av BMLMedia.ie_ Idéer för skafferi: Idéer för hyllor och förvaring för ditt kökBildkälla: BMLMedia.ie

När du väl vet vad du ska lagra, börja tänka på hur du organiserar dina köksskaffer. Placera föremål som du använder oftare i ögonhöjd. De är lätta att hitta och lättillgängliga på ett ställe. Mindre ofta använda föremål kan lagras på baksidan. Om det finns specifika lagringskrav för att hålla artiklar fräscha, se till att du följer dem.

Köksskafferidéer för mer organiserat förvaringsutrymme

Coastal-Virginia-Idea-House-Holly-Road-by-Stephen-Alexander-Homes-Neighborhoods Pantry-Cabinet Ideas: Hyllor och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Stephen Alexander hem och grannskap

 • Spara utrymme genom att dekantera objekt. Tillbehör för bakning håller sig till exempel fräschare om de förvaras i kapslar med tätt passande lock. Hitta plastbehållare för ditt spannmål för att hålla det friskt längre och lättare att vattna också.
 • Om du använder flera föremål samtidigt, t.ex. B. vanliga bakingredienser (exempel: bakpulver, vaniljextrakt, bakpulver och salt), håll dem tillsammans i en behållare. Korgar är bra för detta, eftersom du ibland behöver dra ut en till.
 • Använd utrymmet för vardagliga föremål som produktionsbehållare och återvinningsfack.
 • Använd ett antal blekare för dina glasögon och burkar. Dessa organisatoriska element visar hela ditt lager på ett ögonblick och gör det lättare att uppnå det lager du vill ha. Det kommer också att hindra dem från att gå vilse på baksidan av skafferiet.
 • Förvara ingredienser och livsmedel som förvaras i påsar som ris och bönor i brickor med höga sidor. Få långa och smala brickor eftersom dessa använder skåpdjupet med största effektivitet och är lätta att skjuta in och ut.
 • Förhindra att föremål som pommes frites och bröd krossas genom att placera dem i behållare som korgar. Få avtagbara foder på dessa behållare för snabb rengöring.
 • Om du har tillräckligt med utrymme, håll köksredskap som bakpannor och blandskålar i köksskåpen nära bakredskapen.
 • Använd lata susaner för att lagra burkar och flaskor som olivolja, vinäger eller smörgåsar. Detta gör dem lätta att komma åt och hitta utan att vara genomborrade eller trasiga.
 • Trådskåpshyllor är bra förvaringsskåp. Skär dem med en bågfil efter behov. Fäst skruvarna på baksidan av ramen för att hålla ställen på plats. Baksidan är mot baksidan av fallet.
 • Den T-formade delen (för trägolvövergångar) är idealisk för glasögon som vindglasögon. Klipp den i önskad längd, borra skruvhålen och skruva bara fast den på botten av en hylla.
 • Om dina kryddor förvaras i en låda, använd vinklade hyllor för att organisera dina kryddor så att deras etiketter syns.
 • Häng mätkoppen och skeden på insidan av ditt köksskåp. Detta gör dem lätta att hitta och förhindrar att de täcks av damm eller matrester.

Base-Pantry-by-Wood-Mode-Fine-Custom-Cabinetry Pantry-Cabinet Ideas: Hyll- och förvaringsidéer för ditt kökBildkälla: Trä-läge fint anpassat skåp

Slutsats

Dina köksskåp är en viktig del av ditt kök. Din organisation är mycket viktig, för varför ska du ha ett kök utan mat och ingredienser? Använd köksskafferidéer för att skapa ett mer organiserat och användarvänligt kök.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*