Home / Hem / Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör
Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör

Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör

Det spelar ingen roll om du är från 70-talet eller inte, vi vet alla att färgen “puke green” är den som ingen glömmer.

Folk trodde att den här färgen inte bara ger lugn och balans i människors liv utan också lockar rikedom.

Inom bilvärlden, heminredning och mode har inte bara ”puke green” använts utan också den gröna färgen i allmänhet.

Den nyare generationen har avvisat den gröna färgen fram till nu när inredningsarkitekter började använda den i sina 3D-sovrums renderingar på helt nya sätt. Trendsättarna använder grön färg för mönstren och strukturerna i sina sovrum som ger lugn och friskhet, men mest på grund av det konstnärliga värdet av grön färg i våra dagar.

sommar

Du kan blanda grönt och vitt för att ge din inredning en fräsch eller energisk look. Ett annat alternativ är att blanda blå färger från naturen och grönt för att känna sommaren i ditt interiör året runt.

Wagga-Farmhouse-av-Michael-Bell-Architects-Pty-Ltd Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Michael Bell Architects Pty Ltd.

Små gröna idéer

Oroa dig inte om du inte har en nyans av grönt hemma. Du kan använda en grön kudde eller ett grönt badrumstillbehör för att ge ditt sovrum friskhet.

Farmhouse-Addition-by-HAYNES-GARTHWAITE-ARCHITEKTEN Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: HAYNES & GARTHWAITE ARKITEKTER

Nuvarande känslor

Ditt djärva gröna sovrum kan se ut som en avskild plats, men att lägga till lila kan förbättra atmosfären. Du kan välja mellan en sängram gjord av bambu eller ett konstverk av tång och så ta den tropiska känslan in i ditt gröna sovrum.

Ivy-Home-by-Terracotta-Studio gröna sovrumsidéer: Design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Terrakottastudio

Genom att välja gröna väggar, gröna tapetmönster eller gröna heminredning ger du ditt utrymme en naturlig känsla av syfte. Du kan blanda den mjuka gröna färgen eller oljegrön med gult för att göra ditt gröna sovrum till en bekväm, varm och energisk plats.

Oakland-Hills-Mansion-by-Mark-Pinkerton-vi360-Photography Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Mark Pinkerton – vi360 Photography

Prova ljusblå, lila, vit, ljusrosa eller orange för dina sovrumsmöbler med de gröna väggarna.

De bruna går bra med gröna nyanser. Det gör ditt sovrum trevligt och bekvämt att sova. ‘Plage Green’ -toner kan blandas med gulgrön eller lite mörkbrun för en naturlig känsla. Ett vitt och grönt sovrum är en annan bra idé, speciellt om du väljer gröna sovrumstillbehör.

Friska gröna sovrumsidéer

Terapispecialiteter säger att grön färg får människor att känna sig avslappnade, må bättre och hålla sig lugna. Den gröna färgen är en kombination av gult och blått. Dessa färger är “glada färger” och går hand i hand med lugn i uppfattningen av den mänskliga hjärnan. Du kan koppla av i ett grönt rum eller ett rum med grön inredning och gröna tillbehör.

Locust-Hills-Drive-Residence-2-von-Martha-OHara-Interiors Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Martha O’Hara Interiors

Om du är klaustrofobisk, prova några ljusgröna nyanser i ditt lilla utrymme. Om du är obekväm i ditt trånga eller lilla utrymme, använd gröna tillbehör eller måla din vägg i en grön nyans.

Master-Bedroom-by-Fowler-Interiors Green Bedroom Ideas: Design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Fowler Interiors

Sovrummet är väldigt viktigt för din sömn. Att använda gröna sovrumstillbehör kommer definitivt att förbättra din sömn. Välj några ljusa och mjuka nyanser av grönt, särskilt om ditt sovrum är litet. Detta gör att ditt sovrum ser större ut. Det kommer att ge lugn och positiv energi inuti.

The-Cottages-by-Buck-Custom-Homes Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Buck anpassade hem

Om du vill ha mörkgrön, använd den på dina väggar, tapetmönster eller möbler för att göra ditt utrymme luftigt och modernt. För att ditt sovrum ska kännas mer rymligt och avkopplande, ge det några gröna nyanser.

Inomhusväxter i ditt sovrum

Om du vill ha en grön sovrumsdekor men samtidigt inte vill spendera för mycket pengar på den, kan du köpa några gröna krukväxter. Husplanterna sparar inte bara pengar, de får också ditt gröna sovrum att se friskt och modernt ut.

Sovrum-av-design-teori-interiörer-av-Kalifornien-Inc Gröna sovrumsidéer: design, dekor och tillbehör
Bildkälla: Design Theory Interiors of California, Inc.

Köp små krukväxter och ta med dem till alla dina sovrum som en härlig grön sovrumsdekor.

Inomhusväxter är också en hälsosam dekoration för ett rum. De ger dig bara positiv energi när de tar hand om dem eller ser dem växa. Under dagen släpper växterna ut syre, vilket stärker ditt immunförsvar året runt.

Villa-Park-Home-by-Cathy-Morehead-Green sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Cathy Morehead

Lägg inte stora krukväxter i ditt sovrum eftersom de förbrukar syre på natten. Små krukväxter är en perfekt grön sovrumsidé som sparar pengar samtidigt som du tar hand om din hälsa.

Förbättra din hälsa

Gröna sovrumsidéer som grön väggfärg, gröna sovrumstillbehör, krukväxter, gröna dekorationer som kuddar eller sängkläder, även vissa gröna möbler har en avslappnande effekt på människans hjärta.

Appartamento-Zona-Vaticano-Roma-av-Luca-Tranquilli-fotograf Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Luca Tranquilli-fotograf

Det rekommenderas att använda nyanser av grönt, särskilt för personer med hjärtproblem. Detta hjälper dem att känna sig mer avslappnade, hålla sig lugna eller lösa vissa hälsoproblem.

Det spelar ingen roll om du använder grönt för din väggkonst eller om du har gröna kuddar, badrockar eller sliprar, krukväxter eller gröna handdukar. Allt detta ger lugn till ditt moderna gröna sovrum.

De psykologiska effekterna av färger

Det finns många studier om den psykologiska effekten av färg på konsumenternas beteende. Det är väldigt viktigt vilka färger du väljer för din livsmiljö. Vissa färger ger lycka och positiv energi, andra färger ger dåligt beteende eller stress.

Dunes-West-Interiors-Architecture-Mount-Pleasant-SC-by-Ink-Architecture-Interiors Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Bläckarkitektur + interiörer

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i ditt hem. Detta rum ska ge dig lugn och ro och ge dig energi för varje ny dag. När du väljer en grön färg för ditt sovrum, se till att du använder mjuka nyanser av grönt. Dessa färger gör dig lugn och avslappnad.

Mängd olika nyanser av grönt

Som tidigare nämnts är den gröna färgen en kombination av blå och gula färger och sekundärfärgen på färghjulet. Det betyder att vissa nyanser av grönt har en avslappnande effekt på människokroppen. Grön nyanser kan ge både lugn och tristess beroende på vilken nyans du väljer.

New-Castle-Master-Bedroom-by-Beverly-Bradshaw-Interiors- Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Beverly Bradshaw Interiors

Grön lugn

Människor ser grön färg som ett uttryck för säkerhet, fertilitet eller välstånd. Detta beror på att människor i det förflutna letade efter mat i naturen. Den gröna färgen finns överallt i naturen. Det är förmodligen anledningen till lugn i människors sinnen.

Crescent-Home-av-H.-Gary-Frank-Architects Idéer för gröna sovrum: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: H. Gary Frank arkitekter

Kom ihåg att endast mjuka nyanser av grönt ger lugn till ditt sovrum eller badrum. Om du går efter en limegrön kommer du inte att känna dig avslappnad, du kommer att dra åt dig i ditt eget sovrum.

Ljusgröna färgkombinationer

Om du vill ha mer livfulla färger, måla inte alla väggar i en ljusgrön färg. Det kommer inte att ge dig en känsla av avkoppling, särskilt i ditt sovrum. Du kan bara välja den ljusgröna färgen för en accentvägg med rosa stänk.

Certifierade-lyxbyggare-41-West-Cap-Ferrat-Condo-Remodel-by-Commonwealth-Building-Design Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Commonwealth Building & Design

Denna färgkombination är perfekt för tjejerummet. För att få en lugn känsla i ditt sovrum kan du skapa en kombination av limegrön och en motsatt färg på färghjulet från limegrön till magenta.

Om du vill använda limegrön i ditt sovrum men ändå vill ha en avslappnad känsla, prova en kombination av vitt och limegrönt. Ett annat knep du kan göra är att måla dina väggar limegrön och sätta några vita och gröna ränder på dem.

Misty-Forest-by-Rebel-Walls - Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Rebelväggar

Det lätt dämpade blått och grönt är analoga färger till limegrönt i färghjulet, vilket svalnar den limegröna dynamiken.

Den gröna färgen påminner om naturen, växterna. Det finns gröna nyanser som ger lugn, medan andra är mer dynamiska, som limegrön. Numera älskar designers den gröna färgen på grund av dess mångsidighet.

Master-bedroom -–- South-Beach-Apartment-Miami-Beach-by-Diego-Alejandro-Interior-Design Gröna sovrumsidéer: design, dekoration och tillbehör
Bildkälla: Diego Alejandro inredning

Om du vill använda grön färg för din interiör, prova några mjuka nyanser av grönt eller lägg till vit eller grå färg. Det får dig att känna dig avslappnad i ditt hem, speciellt om du vill ha ett grönt sovrum där du ska ladda batterierna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*