Home / Hem / Idéer för att skapa ditt hemmakontor enligt din stil
Idéer för att skapa ditt hemmakontor enligt din stil

Idéer för att skapa ditt hemmakontor enligt din stil

Det finns knappast något vi kan göra för att få dig att njuta mer av ditt arbete, men våra förslag på hemmakontoret kan fortfarande hjälpa. En sak är säker: ditt arbete kommer att bli mycket effektivare på ett vackert, energiskt kontor än på en plats full av tristhet och tristess. Chansen är stor att du aldrig har tänkt på det, men en tråkig och oinspirerande miljö kan vara den främsta syndaren i det undermåliga arbete du har gjort tidigare.

Att bygga ditt hemmakontor kan vara utmanande eftersom det kräver en noggrann balans mellan utseende och funktionalitet. Det behöver dock inte betyda att du behöver specifika förhållanden och mycket tid. Allt du behöver veta om att utforma det bästa hemmakontoret hittar du i den här intressanta listan med tips.

Så redo för ett kontor som ni alla skulle avundas alla?

Använd ditt favorithörn

Idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stil 9 idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stilBildkälla: Toulmin hus

För att skapa ett kontor hemma behöver du inte börja använda det största utrymmet du har. Ditt arbetsområde kan vara väldigt litet så länge du tar hand om det och håller det organiserat. Vad du behöver är ett trevligt tyst hörn dekorerat med några favoritartiklar som säkerställer komfort och motivation.

Använd färgpsykologi

Idéer för att skapa ditt hemmakontor Din stil3 idéer för att skapa ditt hemmakontor din stilBildkälla: Gaile Guevara

Betydelsen av färger är inte bara estetisk: varje färg “berättar” en historia och framkallar en annan känsla eller stämning. Du bör använda detta när du utformar ditt arbetsutrymme. Om ditt jobb kräver kreativitet, gå till djärva nyanser av orange och rött. Dessutom är dessa färger som håller ditt humör positivt och din energi på högsta nivå.

Gult står å andra sidan för koncentration och mental klarhet. Därför är det mycket välkommet på alla kontor eftersom det ofta förknippas med logik, visdom och nya idéer. En annan färg som skulle se bra ut är turkos som standardsymbol för klarhet och lugn.

Lägg till en färgstark uppsättning tillbehör

Idéer för att skapa ditt hemmakontor som passar din stil 8 idéer för att skapa ditt hemmakontor enligt din stilBildkälla: Surber Barber Choate + Hertlein Architects

Ett kontor behöver inte vara en tråkig plats. Faktum är att en rad lekfulla dekorationer som inte stör ditt arbete kan vara ett inspirerande tillskott. Det kan vara vad som helst – blå pennhållare, glittrande högtalare, ett fantastiskt konstverk etc.

Regeln ”lätt, lätt och luftig”

Idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stil1 Idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stilBildkälla: Morehouse MacDonald & Associates, Inc. Arkitekter

Förvänta dig inte en dyster, tråkig plats att inspirera dig. Ditt arbetsområde ska vara ljust, med mycket ljus (både naturligt och artificiellt) och mycket luftcirkulation. Om du kan, flytta ditt kontor till ett rum med stora fönster och vrid skrivbordet och stolen mot dem.

Idéer för att bygga ditt hemmakontor Din stil 13 idéer för att bygga ditt hemmakontor din stilBildkälla: Kimberly Sutton Design, LLC

Ett fönster är inte bara en ljuskälla – du känner dig också lugn och fräsch. Dessutom är integritet inte ett problem: du kan alltid passera ett par snygga gardiner. En viktig punkt är att ett riktigt skrivbord inte kan klara sig utan en bra bordslampa.

Mörka kontor skadar både dina ögon och ditt humör. Det är just därför belysningen på ditt kontor är högsta prioritet.

Använd ditt konstnärliga sinne

Idéer för att skapa ditt hemkontor din stil12 idéer för att skapa ditt hemkontor din stilBildkälla: Nieto Design Group

Ett kontor kan vara för alla designidéer som du inte introducerade hemma. Känn dig helt fri att experimentera och skapa en miljö som du gillar (även om det innebär att skapa en inspirerande inredningsvy). Grundelementen som skrivbord, stolar eller hyllor ska målas i en liknande dämpad ton, men staplade med konstsamlingar i alla färger eller former.

Konstverkets huvudfokus är att fånga uppmärksamhet. Därför rekommenderar vi att du distribuerar dem överallt. Du måste dock balansera detta nöje med ett rent skrivbord och en förenklad ram så att du inte lätt distraheras medan du arbetar.

Välj en samtycksvägg som inspirerar dig

Idéer för att bygga ditt hemmakontor Din stil 7 idéer för att bygga ditt hemmakontor din stilBildkälla: Burdge & Associates Arkitekter

Du kanske inte har någon aning om hur du skapar en inspirerande vägg, men det finns inget komplicerat med det. Ta väggen framför ditt skrivbord, till exempel: Hur kan du göra det mer motiverande? Regeln är: använd vad som helst som inspirerar dig! Det kan vara ett fantastiskt konstverk, familjefoton, landskap från din favoritdestination eller en lista med favoritcitat. Allting går!

Robusta skrivbord och bekväma stolar är ett måste

Idéer-för-att-bygga-ditt-hem-kontor-din-stil2 idéer-för att bygga-ditt-hem-kontor-the-styleBildkälla: Norris Möbler & Inredning

Hur förväntar du dig att vara redo att arbeta när du inte har bekväma sittplatser? Det är precis där du kan minska dina utgifter och välja de bästa artiklarna för din bekvämlighet. Även om det finns många billiga och praktiska lösningar där ute, kan du spendera så mycket på de bästa materialen som du vill.

Förvandla föråldrade upptåg till funktionella möbler

Idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stil 4 idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stilBildkälla: J. Hirsch Interior Design, LLC

Finns det inte något mycket speciellt i de gamla, rustika kontoren fyllda med ved och hundradels böcker? Det är inte bara nostalgi som inspirerar dig att vilja ha en, utan snarare funktionaliteten och effektiviteten hos klassiska kontor. Om du har turen att äga ett gammalt träskrivbord, täck över det med en ny päls i modern nyans och använd den.

Detta räcker för att återuppliva känslan och ha ett unikt kontor som alla skulle vilja ha. Ett sådant skrivbord kan vara det centrala inslaget i ditt rum som väcker mycket uppmärksamhet och kostar ingenting samtidigt.

Tänk om dina lagringslösningar

Idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stil 11 idéer för att skapa ditt hemmakontor i din stilBildkälla: Raffinerad LLC

Det viktigaste är att hålla skrivbordet snyggt: alla dina papper kan förvaras i särskilda lådor, snyggt i ett hörn eller strax under arbetsytan. Lådor är praktiska och billiga, men du kan också välja en snygg garderob (förutsatt att din budget tillåter det). Hyllor kan också vara en bra lösning, särskilt för föremål som behöver förbli synliga och tillgängliga.

Håll dig inspirerad

Idéer för att bygga ditt hemmakontor Din stil 10 idéer för att bygga ditt hemmakontor din stilBildkälla: M / I-hus

Återigen, vad är de mest inspirerande sakerna? Är det ett objekt, en person eller en aktivitet? För att hålla dig på den “kreativa sidan” måste du omge dig med inspiration. Det kan vara ett foto av din dotter på skrivbordet, en välförtjänt utmärkelse eller en favoritsouvenir. Först kanske du tror att dessa element kommer att distrahera dig, men sanningen är att när saker och ting blir mer komplicerade är de strategiskt placerade för att inspirera ditt arbete.

göra det personligt

Idéer-för-att-bygga-ditt-hem-kontor-på-sätt-din-stil6 idéer-för att bygga-ditt-hem-kontor-the-styleBildkälla: Carlyn and Company Interiors + Design

Den största fördelen med ett hemmakontor är att det inte alls behöver se ut som ett kontor (om du inte vill!). Mysiga detaljer som fluffiga kuddar, doftljus eller en bukett med färska blommor gör ditt arbetsområde till en riktigt mysig oas. I slutändan beror allt på din samtals karaktär – det kan finnas tillfällen när du inte alls behöver traditionella kontorsmöbler!

Har du tänkt på flytande skrivbord?

Idéer för att bygga ditt hemmakontor Din stil 5 idéer för att bygga ditt hemmakontor din stilBildkälla: Бюро Александры Федоровой

Fritt flytande skrivbord är mycket funktionella eftersom de fungerar med ett tvåspårigt hyllsystem som du kan använda för att dra ner dem vid behov. liksom några cubbies och bindemedel för att dra tillbaka dem efter att jobbet är klart. Därför är de perfekta för små rum eller för dem som strävar efter unika med en liten budget. Lagringsproblemet kan å andra sidan enkelt lösas med ett par lådskåp.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*