Home / Hem / Husidéer för människans bästa vän

Husidéer för människans bästa vän

När det är dags att bygga ett hundhus för ditt mycket speciella husdjur kommer det säkert att finnas ett antal överväganden. Kommer det att vara en intern eller extern bostad för din älskling? Vilken typ av kennel vill du ha? Vilken stil Vilka är de bästa sätten att genomföra detta mycket viktiga projekt? Vi tittar på detta från början till slut när vi läser vidare.

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-2 hus-idéer för människans bästa vän

Vi måste börja med vår mycket speciella vän. Pratar vi om en liten och söt pooch eller är detta ett betydande djur som en stor dansker? I grund och botten är det viktigt att se till att kenneln faktiskt säkert kan skydda och inkapsla hunden samtidigt som du ser till att din bunt med glädje kan röra sig fritt, säkert och ändå förbli bekvämt. Vi har inte råd att spara på storleken här.

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-7 hus-idéer för människans bästa vän

I slutändan är stilen med Hundhus beror på din budget och smak. Det beror verkligen på om du vill göra en kennel av nya råvaror eller använda återvunnet trä eller andra material. Du måste utarbeta vissa planer först så att du först kan köpa eller hitta rätt material för ditt projekt.

Låt oss titta på några möjliga alternativ för ytterligare övervägande:

Det är naturligtvis mycket viktigt att överväga positionen för hundhuset. Om det ska vara ute måste vi tänka på de atmosfäriska förhållandena. På så sätt kan vi också ta hänsyn till element som behöver passa in i huset, t.ex. B. möjliga mjuka kuddar för mer komfort, en dörrflik eller bara en öppning som motsvarar storleken på din hund.

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-13 hus-idéer för människans bästa vän

Andra överväganden rör underhållet av hundhuset – till exempel enkel åtkomst till insidan av hundhuset. Har du en löstagbar topp eller använder du bara dörren för att ta bort smuts och smuts?

Finns kenneln på en blåsig eller dragig plats eller i huset eller skjulet?

Dessa frågor måste övervägas innan man fattar ett beslut om de slutliga planerna.

Det finns också flera konstruktionsalternativ:

Det finns den traditionella trästilen i hundhuset

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-3 hus-idéer för människans bästa vän

Anledningen till att trähuset är så populärt är att trä är ett slitstarkt material som också kan se fantastiskt ut. Speciellt om du kan fläcka eller lackera träet kan du få det att se ännu bättre ut. Trä är också en naturlig isolator, så din håriga vän blir både varm under de kallare månaderna och kallare under de varmare månaderna på grund av naturligt träs naturliga isoleringsegenskaper.

Alternativ hundhus av plast

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-1 Hus-idéer för människans bästa vän

Medan plast inte är lika smart som trä, är det ett mycket billigt material och kan formas i specifika former och köpas som färdiga utskärningar eller till och med som en solid bit. Plast har fördelen att den är lätt att rengöra och inte absorberar smuts som obehandlat trä kan drabbas av. Det finns ett antal mönster för dessa typer av hundhundhus av plast.

Metallhundhus – för de mer aggressiva hundarna där ute

Medan de flesta hundar kommer att vara lyckliga nog i ett trä- eller till och med plasthus finns det några hundar som är för grova, starka och livliga, med det enda materialet som håller dem uppe är ett hus i industriell stil. De är vanligtvis mycket tyngre och fastare och det är osannolikt att de rostar medan de hanteras.

Hundhus i glasfiber

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-14 hus-idéer för människans bästa vän

Den största fördelen med glasfiberhundhus är att de under inga omständigheter försämras, förutom i en mycket svår storm som blåser bort den! De kan vara ganska lätta och kan behöva bindas ner.

Roligare hunddörrar

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-4 hus-idéer för människans bästa vän

Om du vill bygga in en hunddörr finns det verkligen många mönster – både färdiga och handgjorda som du kan gå för. Vissa hundar är nöjda med en flikdesign, medan andra vill ha en som kan hållas öppen i exempelvis varmt väder. Din era är begränsad av din fantasinivå i det här fallet. Detta leder mig också till nästa punkt.

Dekorationer med out-of-the-box tänkande

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-9 hus-idéer för människans bästa vän

Föredrar du en vanlig, standardfärg för hundhus, eller vill du ha dekorativa dekaler, tassavtryck, bilder av svängande svansar och liknande? Detta är en verklig möjlighet för de kreativa artisterna där ute. Tänk också på att du kan gå överbord här med en fullständig konstnärlig licens.

Hundtält och mjuka hundlådor

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-6 hus-idéer för människans bästa vän

Även om den ”hårda” stilen hos hundhus är den vanligaste, finns det också de mjukare tälten eller mjuka begravningsboxar som måste övervägas. När allt kommer omkring kan din hund följa med dig på språng när du inte är hemma och de vill fortfarande ha sitt lilla skydd för att hålla dem borta från elementen.

Dekorationer och andra idéer för dina hundhus

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-11 hus-idéer för människans bästa vän

Det finns ingen gräns för de personaliserings- och anpassningsidéer du kan tänka på när du bygger ditt hundhus, och några idéer att tänka på inkluderar klistermärken som tassar, glittrande hundklistermärken, ben, hundkakor etc.

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-5 hus-idéer för människans bästa vän

Du kan till och med använda teman som Snoopy om du gillar och tycker om att göra det. Återigen är du bara begränsad av din fantasi, konstnärlighet och budget.

Avtagbart tak för enkel rengöring

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-8 hus-idéer för människans bästa vän

Fördelarna med ett avtagbart tak är stora, vilket gör rengöringen mycket mer praktisk och enklare. Detta kommer naturligtvis att kräva mer ansträngningar i byggfasen, men kommer att löna sig senare när det gäller bekvämlighet.

Slutlig sammanfattning av hundhusidéer

Hus-idéer-för-mans-bästa-vän-12 hus-idéer för människans bästa vän

I slutändan är du bara begränsad av din budget, mängden ansträngning du vill spendera och naturligtvis storleken på din disponibla inkomst. Även om du har en budget och är kreativ, finns det många sätt att skapa ett fantastiskt och lysande hundhus för ditt favoritdjur och visa din oändliga kärlek till honom eller henne.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*