Home / Hem / Husets gångväg och uteplatsidéer illustrerade med bilder
Husets gångväg och uteplatsidéer illustrerade med bilder

Husets gångväg och uteplatsidéer illustrerade med bilder

Få ut det mesta av det varma vädret genom att översvämma ditt utomhusbostadsutrymme med en extra uteplats. Att ligga i solen, upprullad med en favoritbok eller träffa vänner under en stjärnhimmel är vad sommaren handlar om. Att sätta in en terrass kostar inte mycket och du får en snabb avkastning på din investering genom att bygga en skattkista av underbara familjeminnen sommar efter sommar.

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-2 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Utanför områden – terrasser, trottoarer och landskap – ange tonen för vad som väntar gästerna inne. Därför kräver designen viss vård och planering. En estetiskt tilltalande trädgård och gångväg är avgörande för trottoarkanten, vilket omedelbart tillför värde till din fastighet. Och när du utökar den kärleken och uppmärksamheten till alla andra delar av ditt utomhusutrymme, dyker det upp ägarskapet.

planera

Detta är nyckeln till att skapa en magisk utomhushamn. Hur man kommer igång:

bli inspirerad

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerade-med-bilder-1 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerade med bilder

Det finns gott om online-resurser och tidskrifter för att söka efter idéer och inspiration till uteplatsen. Kolla in bilderna på husterrassen för att se hur andra har införlivat den i sina fastigheter. Om du har en pool i din trädgård kan du skapa ett bekvämt utrymme att koppla av genom att bygga ett däck mellan dopparna. Eller så kan du bygga en slingrande gångväg och bo i en terrass i den mest attraktiva delen av din trädgård för att skapa en avkopplande tillflyktsort.

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-14 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Om du gillar att laga mat och underhålla betyder ett däck med utekök och grill precis bredvid huset att du inte kan gå för långt för att förbereda köksredskap. Möjligheterna är oändliga, liksom foton på uteplatsen och trottoaridéer för att få dina kreativa juicer att flyta.

Korta det

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-3 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Det låter kanske tråkigt, men det här är ett viktigt steg. Rita det befintliga landskapet på grafpapper, inklusive huset, höga träd och gångvägar. Tänk på siktlinjerna för fönster och dörrar i ditt hem och hur ditt föreslagna projekt kan förändra dem. Detta är ett utmärkt sätt att korrekt visualisera din fastighet och identifiera områden som du bör undvika – till exempel nära underjordiska verktyg och stora träd vars rötter kan orsaka problem.

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-13 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Studera solens exponering och bestäm vilken tid på dagen din familj mest sannolikt använder det nya utomhusområdet. Om den bästa platsen är sydvästläge måste du lägga till något som ger lite skydd mot solen. Rita nu den ändrade layouten på ett separat ark och arbeta mot en färdig design med en noggrannhet på 1 tum på papperet.

Komplettera ditt hem

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-4 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

När du planerar, undersök material som kompletterar den arkitektoniska stilen i ditt hem. Den nya terrassen eller trottoaren bör helst se ut som den alltid har varit där. Därför är det viktigt att välja rätt material. Beläggningsstenar till exempel ger en klassisk, sliten look.

Mjukare uteplatsmaterial ser modernare ut och kan vara ett bättre val om du har familj eller vänner som använder rullstolar eller gånghjälpmedel. Eller så kan du krydda saker med färgade betongstenar. Tänk dock alltid på färgerna på utsidan och beklädnaden i ditt hem så att du väljer en palett som passar dig.

Koordinera med grannarna

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-5 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Medan du inte behöver kopiera vad dina grannar gjorde, håller ett liknande tema i designen hela gatan en sammanhängande känsla som lägger till dess charm. Använd liknande växter och designelement som barer, staket, dekorativa stenar och väggar för att skapa en visuell länk till närliggande hem.

Tänk på storlek och säkerhet

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-6 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Skala och proportioner är inte bara viktiga för en balanserad estetik utan också för ren funktionalitet. Kom ihåg att en främre gångväg inte bör vara mindre än tre meter bred. En trottoar bör sträcka sig längs en uppfart ungefär 16 fot för enkel åtkomst till de bilar som är parkerade där. Och säkerhet är högsta prioritet. Se till att en gångväg är väl upplyst och att stegen är ordentligt graderade.

Finjustering

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-7 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Det är när allt kommer ihop. Efterbehandlingen skiljer en vanlig design från något riktigt anmärkningsvärt.

Gör resan förtrollande

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerade-med-bilder-8 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerade med bilder

Varje gångväg du skapar på din fastighet ska göra en bekväm resa, vare sig det går till ytterdörren eller genom trädgården. Använd växter i olika höjder, färger och texturer för att hålla och iögonfallande. Vrid- och vridvägar är mer intressanta, så använd det här tricket när du kan. Att använda färgglada stenar, kreativ belysning, dekorativa bänkar och trappstenar är ett beprövat sätt att ge visuellt tilltal.

Låt natten leva upp med ljus

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-9 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Utomhusområdena i ditt hem ska inte bara tjäna dig under dagen. Med den smarta och kreativa användningen av dekorativ belysning kan de vara lika lockande på natten. Solbelysning längs din gångväg kommer att göra det levande när solen går ner. Häng kreativa skulpturella lyktor eller till och med utomhushängen från träd och arkitektoniska utomhuselement som pergolaer eller lusthusbalkar.

Även enkla ljuskedjor kan göra naturen till en magisk reträtt. Stora golvlampor som härmar ljusarmaturer är också fantastiska tillägg. Och belysningen gör inte bara att rummet ser inbjudande ut utan är också en viktig säkerhetsfunktion.

Edge för extra överklagande

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-10 hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Glöm inte att sätta åsar runt din uteplats eller beläggningsstenar innan du lägger i bojorna. Kanter ger inte bara uteplatsen eller trottoaren ett snyggt, färdigt utseende, utan håller också gräs, mulch och växter borta från dem. Kom också ihåg att kanta nya trädgårdssängar.

Dekorera med känsla

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-11 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Här kan du lägga till en nypa personlig stämning på din terrass. Dekorera med unika utemöbler, fågelhus, arbors och fontäner. Sök på loppmarknader efter ovanliga och intressanta dekorföremål. Använd planteringar generöst.

Du kan välja planteringar av samma form, storlek och färg om du vill ha ett enhetligt, symmetriskt och lugnt utseende. Eller så kan du gå i motsatt riktning och använda planteringar i olika former, storlekar och färger för att skapa mer visuell energi.

Hus-trottoaren-och-uteplats-idéer-illustrerad-med-bilder-12 Hus-trottoaren och uteplats-idéer illustrerad med bilder

Gården, trädgårdarna och uteplatserna i ett hem talar volymer om vad som finns inuti. De återspeglar hur du bor och om du är stolt över ditt hem. Så håll ett imponerande öppningstal och ta andan innan de ens går in. Och när du tar med dig ditt hem på marknaden är kryddning utomhus ett smart sätt att förföra köpare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*