Home / Hem / Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren
Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren

Barn är den största tillgången i en människas liv. Så varför inte göra ditt rum till vårt sötaste och mysigaste hörn? Att dekorera barnrum bör vara en välplanerad och rolig process, vars resultat kommer att överväldiga tonåringar med skönhet. Att köpa snygga och lekfulla möbler räcker dock inte – vi måste göra platsen säker och funktionell!

Så se bortom sötma och lekfullhet. Det kan vara ett utmanande jobb. Så vi uppmuntrar dig att överväga våra råd och idéer för plantskolemöbler innan du börjar:

Tänk på vad barn vill ha

Hur man väljer rätt möbler för barnrummet1 Hur man väljer rätt möbler för barnrummetBildkälla: Inbyggt

Barn har sin egen syn på världen och börjar utveckla sina egna intressen vid tre års ålder. Om du inte utformar ett babyrum bör du tänka på deras önskemål och åsikter. Naturligtvis bör du inte följa deras irrationella beslut blindt utan snarare fundera på om de verkligen är genomförbara.

Prata med dina barn och försök ta reda på vilka färger, former, tecknade hjältar eller hobbyer de är mest förtjusta i. och alternativ kommer att presentera sig. Internet och inspirerande tidskrifter är också bra idékällor.

Justera valet så att det passar din budget

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren 3 Hur man väljer rätt möbler för barnkammarenBildkälla: Fundi Interiors

En av anledningarna till att vi sa att barnrumsinredningen är lika viktig för alla andra rumsinredningar är priset. Barnrum kan kosta en liten förmögenhet om du har bestämt dig för att uppfylla alla önskningar. Som med andra inköp beror priset på storlek och kvalitet.

Innan du börjar, tänk på hur mycket du kan eller borde spendera. När du har cirkulerat ett belopp, se vad du kan få för det. Om du har en blygsam budget bör du inte kompromissa med funktionaliteten. och välj permanenta föremål. Tappa inte fokus på det faktum att barn växer bortom sina intressen och ber om ett nytt rum innan du förväntar dig det.

Säkerhet är din främsta prioritet

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren 4 Hur man väljer rätt möbler för barnkammarenBildkälla: Shelley Gardea

Säkerhet är det mest korrekta svaret på frågan om hur man väljer möbler för barnrum. Det är din prioritet och den viktigaste faktorn som påverkar ditt val. Till exempel bör möbler vara rundade snarare än skarpa så att barn inte skadas när de leker.

Att exponera ledningar i föremålen kan också vara farligt. Så försök att undvika detta. Kom ihåg att barn inte riktigt kan mäta faran. Det är ditt jobb att skydda dem!

Välj ett tema

Hur man väljer rätt möbler för barnrummet2 Hur man väljer rätt möbler för barnrummetBildkälla: Gloss NY

Om du vill att ditt barns rum ska vara deras lilla kungarike, välj ett tema de gillar och tycker om. Med hjälp av teman kan barnrum förvandlas till slott och filmscener. och kombinera praktik med attraktivitet. Det är viktigt att rådfråga barn här; och att välja färger och teman som de skulle tycka om. När du väl har denna riktlinje är det enkelt och snabbt att välja möbler.

Att hitta en kompromiss om färger kan vara lite knepigt: I slutändan finns det inget sätt att övertyga en liten jordgubbsfläkt om att blinkande rött inte är bra för ögonen. Välj i så fall ett tredje neutralt alternativ. och lägg bara till några objekt i den specifika färg som ditt barn gillar.

Var inte uppmärksam på att matcha färger och former – ditt barns rum är det enda stället där kreativt kaos är absolut tillåtet!

Titta på den hälsosamma sidan av materialen

Hur man väljer rätt möbler för barnrummet5 Hur man väljer rätt möbler för barnrummetBildkälla: Structure Home

Återigen bör säkerheten inte äventyras av pris eller mode. Barn bör omges av hypoallergiska, naturliga och giftfria material. eftersom deras känslighet för allergier är mycket högre än din.

Basera designprojektet på ålder

Hur man väljer rätt möbler för barnrummet6 Hur man väljer rätt möbler för barnrummetBildkälla: B Pila Design Studio

Först och främst, dekorera inte själv. De dekorerar för en “modig kung” eller en “vacker prinsessa” som inte riktigt är intresserad av elegans och sofistikering. Du behöver en plats att sova, leka och förvara staplarna med leksaker du har köpt.

För det andra betyder ett år eller två i barndomen mycket mer än ett år i vuxenlivet. Ditt barn växer dag för dag och intresseförändringen står inte tillbaka. Det betyder att möblerna du köpte idag kanske inte passar inom en snar framtid (särskilt sängar och stolar).

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren11 Hur man väljer rätt möbler för barnkammarenBildkälla: Clifton Leung Design Workshop

Så välj större och mer hållbara delar som kommer att förbli i dina barns liv i minst 5 år.

Som du förväntar dig kostar hållbara möbler mer. Det är dock normalt att göra en investering i delar som tar ett barn ur spjälsängen in i tonåren (vanligtvis ännu mindre än det belopp du skulle spendera möbler flera gånger). Eftersom detta får dig att må bättre, tänk på den tillgivenhet du känner när du ser ett foto från ditt eget rum. Värt det!

Var redo för uppdateringar

Hur man väljer rätt möbler för barnrummet7 Hur man väljer rätt möbler för barnrummetBildkälla: Wynne Taylor Ford

Som jag sa kommer barn att växa ur sin storlek och sina intressen. och det kommer alltid att finnas ett behov av att ändra något kring dem. Dessutom är barn stygga; och det är mycket troligt att de kommer att bryta det underbara träbordet som du spenderar en förmögenhet på.

En av de sötaste förändringarna som kan hända är ett nyfött barn. Det är just därför barnrummen ska vara rymliga och kunna rymma nya möbler.

Ge allvarligt lagringsutrymme

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren 8 Hur man väljer rätt möbler för barnkammarenBildkälla: Alder och tweed

Förvaringsmöbler är mycket viktigt i barnrummen. Kom ihåg att barnen har hundratals leksaker, klädstaplar, böcker, träningsredskap, spel eller konstprojekt? Låter förvirrande, eller hur? Barn blir väldigt emotionella med sina grejer, så gå inte så långt att förvänta dem att ge upp sin förmögenhet!

Därför kan det vara rätt tid att tänka på stora garderober, flera byråer och lådor under sängen.

Spela utrymme

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren 9 Hur man väljer rätt möbler för barnkammarenBildkälla: Har arkitektur + planering + inredning

Stapla inte ditt barns rum med kuber och onödiga skåp. Barn behöver utrymme för att leka och springa; och blir mycket säkrare om du inte behöver hoppa över stolar.

Slutsats

Hur man väljer rätt möbler för barnkammaren10 Hur man väljer rätt möbler för barnkammarenBildkälla: Amy Lau design

Den viktigaste regeln när du dekorerar ett barnrum är balansen mellan funktionalitet och personligt utseende. Inredningen i rummet beror på kreativitet och budget, men måste likna en stil som dina barn kommer att tycka om och njuta av. Ju mer de gillar det, desto mer sannolikt är det att de behåller det och inte ber om en ny.

Då … hänger vi inte alla våra bästa minnen i våra rum?

Komfort kommer efter funktionalitet. Ett barn tillbringar mycket tid i rymden och det är där de utför sina viktigaste aktiviteter. Därför måste du se till att det känns bekvämt och motiverat.

Ändå skulle ingenting vara riktigt värt ansträngningen om det inte vore för säkerhet. Försök att förutsäga varje risk. och köpa möbler som sannolikt kan förhindra detta. I grund och botten betyder detta inga hörn, inga skarpa kanter och inga tunga lösa föremål.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*