Home / Hem / Hur man skyddar golv under renoveringsarbeten

Hur man skyddar golv under renoveringsarbeten

När du gör en ombyggnad är en av de viktigaste sakerna att tänka på hur man skyddar golvet från färg, dropp och till och med repor.

Ingenting kommer att förstöra en ombyggnad snabbare än slutresultatet av ett förstört golv på grund av försummelse eller okunnighet. Det är därför det är viktigt att skydda jorden. Lyckligtvis finns det flera sätt att uppnå detta, beroende på vilken typ av konvertering och önskad skyddsnivå.

1. Om golvet är heltäckningsmatta kan det bästa alternativet vara att använda en vanlig linneduk. En vacker, slitstark duk skyddar mattan från nästan alla färgdroppar eller stänk.

Mattskyddsdispenser Hur man skyddar golv under renoveringsarbeten

De är lika lätta att använda som de helt enkelt fäller ut och lägger på mattan. Ingen speciell anläggning krävs.

Men experter varnar för att linnedukar inte skyddar mot kraftigt spill. Därför bör du alltid vara uppmärksam på var färgen kan vara så att du inte snubblar över den.

2. Om golvet som ska skyddas är vinyl, kakel eller lövträ kommer kolofoniumpapper att fungera bra. Medan vissa människor använder plastfolie, om det inte tejpes ordentligt, kan det glida runt och orsaka allvarliga skador om glider uppstår.

Om plasten arkiveras och skyddas av proffs är plastfolien bra, men för den genomsnittliga borttagaren finns det andra alternativ som är mer tillförlitliga.

3. En av de nyaste Jordskydd Produkter som kommer ut på marknaden är andningsskyddsmedel.

Dessa är viktiga om golvet är lövträ och nyligen har lagts, eftersom materialets andningsförmåga gör att golvet kan fortsätta att härda när andra ombyggnadsprojekt fortsätter i rummet. Dessa nya paneler är både reptåliga och vattentäta, så att golvet förblir praktiskt taget olycksfritt under hela projektet.

4. Ett annat alternativ är populärt på grund av dess låga kostnad, men det har sina egna nackdelar. Plasthanddukar är ett utmärkt sätt att täcka möbler när du målar, men inte så mycket ett bra sätt att täcka golvet.

Detta beror på att plast inte är ett absorberande material så att färg inte kan torka på det och färg kan spåras över golvet om du inte är försiktig. Men när budgeten är det främsta problemet, kommer plastfallark att fungera i en nypa.

Som kan ses finns det olika sätt att skydda jorden. Även om de flesta inte är perfekta, och varje beslut har fördelar och nackdelar, är vissa definitivt bättre än andra.

Behåll detta val nästa gång du genomför ett renoveringsprojekt. Du kan också berätta entreprenören vilka material de använder för att skydda golvet om du går den vägen istället. Nyckeln är att se till att golvet förblir i ett så gott skick efter projektet som det gjorde innan projektet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*