Home / Hem / Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör

Även om du spenderar en viss summa, underskatta inte de färdigheter och kunskaper som en inredningsarkitekt kan använda för att hjälpa dig.

Du kan faktiskt spara lite pengar genom att anställa en inredningsarkitekt. En designer hjälper dig att undvika misstag och ge dig idéer om saker som du inte ens har tänkt på tidigare. Allt detta kan enkelt uppnås, men bara om du hittar en inredningsarkitekt som passar dina behov, vilket är ganska svårt men möjligt.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 1 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: J designgrupp

Definiera din stil

Det är bra att veta vad du vill i förväg. Att spara pengar och din och formgivarens tid är att känna till din stil och kunna definiera dem genom bilder, färger, möbler och dekorationer är avgörande. Försök få en ungefärlig uppfattning om vilket utseende du tänker på. Genom att veta hur du visar din smak ger du designern något att arbeta med. När det gäller idéer är det mycket lättare att hitta rätt designer för dig.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör-2 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: J designgrupp

Du kan få inspiration från många ställen – kanske ett hotell du har varit på eller en väns hem. Kanske är det något du såg från tidningarna, eller till och med något som du föreställde dig i ditt huvud. Oavsett vad du väljer, leta efter foton som upplyser designern.

Känn budgeten

Du måste vara säker på hur mycket du är villig att spendera. Ställ in gränser för dig själv genom att ställa in det lägsta och högsta belopp som du vill spendera. På det sättet, när du pratar med en potentiell designer, kan du visa honom möjligheterna, kraven och budgeten och han kommer att berätta om han kan göra det under dessa förhållanden.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 3 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: J designgrupp

Använd resurser

Ta dig tid att välja inredningsarkitekt eftersom det inte blir lätt och du bör inte nöja dig med nästan alla. De har gott om resurser som hjälper dig att hitta en inredningsarkitekt. Till exempel kan sökmotorer som Google, Yahoo och till och med Bing hjälpa dig eftersom de ger snabba resultat och finns också i stort antal. Att kontrollera bildhörnan i inredningsarkitekter och ombyggnadstidningar ger dig designerns namn för ett annat tillvägagångssätt.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 4 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: Kimball Starr

Du kan också hitta deras kontaktinformation där, men med hjälp av sökmotorer räcker deras namn för att slå upp dem. Möbler showrooms är också ett bra alternativ eftersom de kan ansluta dig direkt till din inredningsarkitekt.

Kontrollera uppgifterna

Du måste vara säker på att personen du vill arbeta med är en kvalificerad professionell. För att göra detta, be dem att bevisa att de är licensierade, försäkrade och ansvariga. Tänk på att den här personen kommer att ha kontakt med dig ofta eftersom de ofta kommer hem till dig och ger dig designinstruktioner.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 5 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: Britto Charette inredning

Du bör leta efter någon som är pålitlig och bevisat certifierad. Ett annat bra sätt att få förtroende för din inredningsarkitekt är att få referenser från tidigare kunder, eftersom formgivare ofta lägger ut underleverantörer.

Kontakta konstruktörerna

Förbered ditt schema, budget och naturligtvis din önskelista. Glöm inte att fråga om det finns en avgift för det första samrådet. Om designern är intresserad av vad du vill arbeta med, låt dem veta för att skicka ett förslag som beskriver omfattningen av arbetet de kommer att göra, schemat, budgeten (inklusive avgifter och utsläppsrätter), delavtal och deras övervakning är definieras som minst tre referenser, bevis på deras yrkesansvarsförsäkring och annan täckning.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 6 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: Britto Charette inredning

Ärlighet är nyckeln

Var enhetlig med dina behov och önskemål. När du väljer designern är det viktigt att vara förståelig och objektiv om dina gillar och ogillar. Titta på idéerna designern kommer att kasta på dig. Om det är något som inte är kompatibelt med din stil, var ärlig och låt inte designern sätta dig under press. Glöm inte att du är personen som betalar dem och också personen som bor och tillbringar tid i just det rummet.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör-7 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: J designgrupp

Men det finns ingen anledning att vara envis. När allt kommer omkring anställer du inte den här professionella utan anledning. Var öppen under hela processen. Försök ta reda på om du kan engagera dig i något som skiljer sig något från vad du förväntade dig. Du kanske kommer att upptäcka att den här nya designen är mer bekväm och intressant för dig. Du kommer att arbeta med någon som är kunnig om vad de gör och som är uppdaterad. Därför är det viktigt att kommunicera i förväg för att bestämma dina två åsikter.

Integritet är viktigt

En bra lyssnare krävs i en situation där du vill förverkliga dina drömmar. Designern bör kunna överväga dina drömmar och idéer innan du ger dig några råd och förslag. Kontakta familj eller vänner och fråga dem om deras designer. Även om deras stil kanske inte matchar din, kom ihåg att om designern var en bra lyssnare och fick arbeta bra med dem, kunde de tillgodose alla kunders önskemål.

Det är också bra att fråga människor du är nära med eftersom de är ärliga om viktiga saker som hur snabb designern är och hur de svarar på förfrågningar.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 8 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: Captiva Design Interior & Home Staging

Om du arbetar med en budget, hitta en flexibel person som vet vad det innebär att hålla sig till budgeten. Att ha en tidigare fördelning av alla potentiella kostnader är ett utmärkt sätt att avgöra hur mycket pengar du sannolikt kommer att spendera. Vissa designers tar ut en fast avgift, andra en timpris, medan andra tar ut en procentsats av den totala kostnaden för designen.

De bör informera dig om deras preferenser och sätt, men kom ihåg att effektivitet och beslutsamhet är mycket viktigare än idéer. Om du arbetar med en mer flexibel budget och har mycket mer tid att spara, kan du överväga en mer kreativ designer.

Se upp för kostnaden

En bra designer kommer att se till att du arbetar med din budget, oavsett hur hög eller låg, och se till att dina önskemål uppfylls inom den budgeten.

En av de vanligaste betalningsmetoderna är ”Cost Plus”, där tjänster, material och möbler är fasta till grossistpriser. Designer säljer sedan detta på designerns bekostnad med en fast procentuell ökning så att han kan kompensera avgifter och tjänster. Du kan också sälja dem till detaljhandelspriser eller lite mindre.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 9 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: Dekorera interiören

“Hourly” -metoden är att fakturera kunden baserat på den tid designern spenderade på sitt projekt, eftersom “kvadratfotbas” -metoden tar hänsyn till beloppet per kvadratfot utrymme när avgiften definieras. Den “fasta eller fasta avgiften” täcker alla tjänster, inklusive rådgivning.

Arbeta med din designer

Du vill vara tydlig och informerad om dina beslut. Därför är det ett utmärkt sätt att göra det att underteckna ett kontrakt som du har ingått. Visa din designer de färger, texturer och bilder du föredrar med ett konceptbräde medan designern kan börja rita scheman som han anser lämplig för din stil och lägga till materialprover. En av de viktigaste sakerna är att komma överens om ett program. När du har gjort detta kan arbetet börja.

Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratör 10 Hur man hittar en inredningsarkitekt eller dekoratörBildkälla: Kimball Starr inredning
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*