Home / Hem / Hur man gör ett sovrum mysigt
Hur man gör ett sovrum mysigt

Hur man gör ett sovrum mysigt

Det finns många stilar som du kan använda för att göra ditt hem elegant och sofistikerat. Det finns dock ett speciellt rum som alltid måste vara väldigt bekvämt: sovrummet! Sovrummen förtjänar särskild behandling eftersom de kommer att vara dina avkopplande tillflyktsorter, där du tillbringar merparten av din tid och laddar batterierna för de aktiviteter som ligger framför dig.

Det är därför du bör vara extremt försiktig och kreativ när du dekorerar.

Frågan är: hur kan du göra ett sovrum mysigt? Låt oss dela några knep och mysiga sovrumsidéer:

Sängar och lakan

Hur man gör ett sovrum mysigt 5 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: VIPfotografering & design

Börja med sängen: uppgradera den med en madrass som är bekväm och solid. eller köp en ägglåda eller fjäderbädd. Ett bra sätt att uppgradera din säng är att byta ram. eller för att förbättra boxfjäderbädden. När du är klar, dekorera sängen med mjuka filtar. speciellt utvalda kuddar som liknar din smak; Mjukt täcke; och kuddskydd som hjälper dig att behålla utrymmet.

Som med andra föremål bör sängkläderna vara enkla: vi rekommenderar en uppsättning lakan av egyptisk bomull som aldrig slutar bli mjuk. Dessutom är egyptiska lakan tillverkade av 100% bomull; och mer än 200 trådräkningar. Att röra vid dem räcker verkligen för att du ska bli kär. och vill ta med den skarpheten och mjukheten hem.

Håll det enkelt

Hur man gör ett sovrum mysigt 13 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Signatur designar kök och badrum

Varje element förutom det grundläggande skapar onödigt röran för ditt sovrum. Istället för en trevlig och välkomnande plats kommer du mycket sannolikt att få ett oorganiserat utrymme vars syfte inte är riktigt klart.

Du behöver inga ytterligare möbler eller dekorationer: en säng; ett eller två nattduksbord; en byrå; och en stor spegel är perfekt nog. Kreativa själar kan också hänga sina masterbilder över sängen.

‘Tänd’ det

Hur man gör ett sovrum mysigt12 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Michael Abrams Limited

Medan du fortfarande har frihet att välja belysningsarmaturer till ditt sovrum finns det några viktiga knep som är obligatoriska för varje sovrum. Du behöver till exempel dimmerreglage för att justera ljuset efter dina behov. eller ett par sänglampor för läsning före sängen.

Båda lamporna skapar en varm och inbjudande atmosfär som till och med kan berikas med doftljus och söta ljuskronor. För en mer dramatisk effekt, sprid små ljus på väggarna eller bakom gardinerna (dessa kan också användas som unika juldekorationer).

Måla försiktigt väggarna

Hur man gör ett sovrum mysigt 11 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Ychelle inredning

Medan du är välkommen att vara dig själv och anpassa ditt sovrum finns det få regler som inte får undermineras. Till exempel bör djärva och levande färger (som gult eller rött) inte användas i sovrummet.

Du bör åtminstone begränsa dem till små detaljer eftersom de kan tröttna på dina ögon. Om du vill skapa ett avkopplande utrymme, välj neutrala och pastellfärger som helst kontrasterar med tunna lager av brunt / svart.

Vakna känslor med texturer

Hur man gör ett sovrum mysigt 7 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: WA Bentz Construction, Inc.

Ett bra sovrum är en plats där du känner dig bekväm, inte en plats där du ser bra ut. Tänk på alla detaljer som kan stimulera dina sinnen när du dekorerar ett mysigt sovrum. och att slappna av. Det kan vara en mysig matta, en sammetridå eller en fluffig kudde. Intressant kan texturerad tapet också få dig att känna dig omgiven av värme.

Håll det rent

Hur man gör ett sovrum mysigt 9 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Sims Hilditch

Vi har alla en tendens att sluta ta hand om vårt sovrum efter ett tag. Mycket ofta ser sovrum ut som lager där vi staplar toner av handdukar, väskor eller arbetsmaterial. Sanningen är – vi kunde aldrig känna oss avslappnade i ett rum som detta! Vi behöver rena och släta ytor för att lugna oss ner. och en rad lämpliga tillbehör för att hålla våra saker utom synhåll.

Håll minnet osynligt

Undvik höga skåp eller stora byråer såvida du inte verkligen behöver dem. Leta efter möbler som osynligt lagrar föremål: lådor under sängen; Sänggavel förvaring eller kista sängbord. Ju mer kreativ du blir desto renare och luftigare kommer ditt rum att se ut.

Tänk om dina fönsterbehandlingar

Hur man gör ett sovrum mysigt 6 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Dekorera interiören – The Sisters & Company

Ja, det känns fantastiskt att bli väckt av en smek av strålen vid soluppgången. Såvida det inte är söndag!

Det är just därför vi rekommenderar att du omprövar fönsterbehandlingar. och för att hitta en lösning som låter dig ställa in hur mycket solsken du vill ha. Tunga gardiner, persienner eller mörkläggningsgardiner är till exempel perfekta för passionerade sovande som föredrar att ha kontroll över sina vakna timmar.

Fräscha upp det med blommor

Hur man gör ett sovrum mysigt 4 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Dekorera interiören – The Sisters & Company

En söt och fräsch bukett blommor är aldrig en dålig idé. Kom ihåg att ta med en under veckan. och se till att det finns en trevlig doft som hjälper dig att slappna av. Blommor är en riktig glädje för ditt arbete och vardagsrum. Varför ska du inte placera dem i ditt sovrum?

Dekorera med doftljus

Hur man gör ett sovrum mysigt 1 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Bess Jones Interiors

Välj din favoritdoft och låt den behagliga doften spridas i hela rummet. Du skulle bli förvånad över den magiska effekten! För dig som fruktar din säkerhet rekommenderar vi elektroniska ljusvärmare.

Köp eteriska oljor

Hur man gör ett sovrum mysigt 10 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Kändissamhällen

De av er som är bekanta med aromterapi vet att endast ett antal specifika dofter kan minska stress. Varför inte ta med dessa dofter i sovrummet? Du kan till exempel sätta en oljering på glödlampan (medan den är kall) och låta den värmas upp och ge bort den fantastiska lukten.

Ett allt enklare sätt att uppnå detta är att göra din egen spray: ta 50 ml vatten och häll i en droppe eller två av din favoritolja; och använda den som luftfräschare. Du kan välja vilken doft som du tycker är avkopplande: kamomill, lavendel, apelsin, citron, sandelträ, bergamott, valerian etc.

Glöm inte luftrenaren

Tänk på hela tiden du spenderar i sovrummet: skulle inte smuts och föroreningar vara förödande för din hälsa? Förutom regelbunden ventilation rekommenderar vi att du investerar i en bra luftrenare som skyddar dig mot mjäll, mögel eller till och med säsongsallergier. Beroende på dina specifika behov är det en bra idé att göra några forskning i de olika typerna av luftrenare som finns. Även om du tycker att luften är tillräckligt ren kommer du att känna en otrolig skillnad när det gäller friskhet och doft.

Byt ark så ofta som möjligt

Hur man gör ett sovrum mysigt2 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Ewing bostadsarkitekt

Måste vi ens säga det? Att byta sängkläder regelbundet är en viktig hygienregel, men det är också ett sätt att förbättra ditt humör. Det är kallt ute? Gå efter stickade filtar och lakan och lakan! Under den heta säsongen kan du dock dra nytta av tunna löv med blommotiv.

Ta ut TV: n

Hur man gör ett sovrum mysigt 8 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Lynne Barton öl – hemma i Interiörs sortimentet

Så trevligt som det är att somna med en bra film måste du undvika den. Det är osannolikt att det är lätt att titta på TV; det kommer att stimulera dina sinnen alltför mycket. Om du verkligen är ett fan, stanna längre i vardagsrummet; och gå bara till sovrummet när du är säker på att stressen för dagen är över.

Gå vintage

Hur man gör ett sovrum mysigt14 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Fiddlehead Design Group, LLC

Ingen plats som sovrummet för utsökta vintage detaljer! Istället för att följa de senaste trenderna kan du investera och köpa antika bitar som har en rustik känsla för dem. Till exempel rekommenderar vi garderober i smidesjärn; Randtyger; eller till och med ett personligt porträtt som väcker trevliga minnen. Gammalt behöver inte vara klassiskt – allt du behöver är att välja något som är vettigt!

Gör det mer personligt

Hur man gör ett sovrum mysigt 3 Hur man gör ett sovrum mysigtBildkälla: Beth Dotolo, ASID, RID, NCIDQ

Det bästa sättet att se till att ditt sovrum är mysigt och avkopplande är att göra det personligt. När du har gått in måste du känna att det här är ditt riktiga hem. och det enda stället du skulle ändra någonting för i världen. Du kan uppnå detta med massor av personliga foton, kreativ väggkonst, dekaler eller bara genom att använda favoritfärger.

Om du inte redan har gjort det, kasta in massor av favoritartiklar. och se till att du verkligen är intresserad av att sova varje natt. Försök ändå att inte gå överbord med dekorationer (särskilt färger) eftersom du kan skapa en distraherande atmosfär som alltför stimulerar dina sinnen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*