Home / Hem / Hur man dekorerar med vitt
Hur man dekorerar med vitt

Hur man dekorerar med vitt

När de flesta av oss tänker på vita interiörer, föreställer de sig en orörd och formell miljö där alla inuti känner sig speciella, som att rummet är särskilt förberett för dem.

Kanske är det därför som vitt ofta uppfattas som opraktiskt, även om det idag har en helt annan konnotation.

Så som saker för närvarande är i design är vitt ett föredraget val för avslappnad och informell interiör, och det är ett toppval eftersom det kan kombineras med alla färger, tyger och material.

Hur man dekorerar med vitt14 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Patterson Custom Homes

En sak förblir sant: vitt är en bra idé för vardagliga miljöer, särskilt moderna där det är ihopkopplat med varma och svala färger för att få rum att se intressanta ut.

Vit kan faktiskt vara en fantastisk idé för ett vackert hem förutsatt att du faktiskt vet hur man ska dekorera med vitt. Låt oss kolla:

Ljusa tillbehör

Hur man dekorerar med vitt13 Hur man dekorerar med vittBildkälla: 2id Interiors

Som tidigare nämnts är den bästa sidan av vitt att du kan blanda och matcha den med vilken färg du vill. För en modern miljö rekommenderar vi ljusa tillbehör, helst grönt, gult eller turkos.

Kontrasten mellan vita och mörkare nyanser är mycket starkare, men den här är bara bedårande och väcker genast intresse.

Inredningens roll i en vit miljö

Du tänkte nog aldrig på det, men metallarmaturerna som du redan har på ett eller annat sätt är riktigt kraftfulla i en vit miljö.

Denna nyans inneboende karaktär blir uppenbar när den används tillsammans med förkromad nickel eller till och med antik brons. Detta kan tydligast ses i badrummet, där duschar, badkar och handfat vanligtvis är vita.

Vad dessa glänsande lampor gör i en vit miljö är att de ser ännu renare ut än de faktiskt är. Så använd den.

Kontrast klokt

Hur man dekorerar med vitt1 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Patrick Sutton Associates

Även om du befinner dig i ett helt monokromt rum kan vitt inte hålla inställningen platt och du behöver ett smart färgtrick för att avslöja den verkliga skönheten i rummet.

Du kan kontrastra dig med vilken färg du vill, speciellt om väggarna helt enkelt är vita. Vi rekommenderar dock att du avviker lite och gör dem lite mörkare.

Du kan till exempel måla väggarna i en delikat beige eller isblå och hålla listerna och listerna rena vita – tricket får rummet att se större ut och ge djupet till den atmosfär du vill skapa.

Det är också en bra idé att kombinera pastellfärgade vägginställningar med slående vita och lackade möbler.

Vita kök

Hur man dekorerar med vitt 3 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Rufty specialbyggda hem och ombyggnad

Kök ska inte längre vara bruna, och det gäller särskilt möbler.

Istället för att kombinera mörka nyanser kan du överväga vita skåp med bänkskivor i granit / marmor, eftersom detta är den renaste och mest eleganta lösningen för alla kök.

Du kan fortfarande hålla dig brun i slaktkvarnsdisken på ön eftersom det passar perfekt med dina klassiska skåp.

Vit klädsel är inte omöjlig

Hur man dekorerar med vit2 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Sheffield Möbler & Inredning

Medan många designers kommer att försöka ändra dig och säga att vit klädsel är obekväm och svår att underhålla, behöver det inte förstöra ditt snövit vardagsrumsprojekt.

Du kan behålla din vita klädsel förutsatt att du har valt ett tyg som är fläckresistent eller lätt att tvätta.

Till exempel kan du fortfarande göra dina sittplatser vita med läder-, denim- och mockaskydd, vilket skadar även de mest trafikerade områdena.

Samtidigt är klädseln både prisvärd och lätt att byta ut idag, så det finns inget att oroa sig för.

Vit i naturliga omgivningar

Hur man dekorerar med vitt 4 Hur man dekorerar med vittBildkälla:
Hill Mitchell Berry Architects

I kombination med varma och naturliga material (raffia eller kanske till och med trä) är vitt en av de mest moderna och estetiska designlösningarna. Nyckeln i denna situation är att få strukturen rätt, varför väggarna ska hållas rena eller bara lite krämiga.

För golven rekommenderar vi sofistikerade och lätta nyanser och lämpliga ytor för att undvika skador.

När det gäller material och tyger passar vitt bäst med linne, vävd raffia, stickad ull eller bomull, precis som möbler av chokladbrunt eller mörkt valnötträ.

Naturligtvis bör du inte heller glömma bort tillbehören och noggrant välja de sista detaljerna i din perfekta vita interiör.

Whites hisnande kraft av kontrast

Hur man dekorerar med vitt 5 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Tim Cuppett Architects

Tja, vita kontraster kommer i stort sett vad som helst, även sina egna varmare / svalare toner.

Kungen av alla kontraster är definitivt svart kontra vit, eftersom de två ligger längst ifrån varandra på paletten och ser mest märkbara ut när de kombineras.

Svartvita interiörer är därför klassiska lösningar som inte kräver en annan färg för att skaka upp.

Ändå finns det många som anser att denna kontrastlösning är för stark för sin smak. Vi rekommenderar därför att du använder olika ytor (t.ex. ett lackerat bord bredvid en matt vägg) för att försvaga den matchande matchande effekten i rummet.

Varmare vit

Hur man dekorerar med vitt6 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Habitat Studio

Ett annat sätt att mildra den märkbara effekten av svartvita kombinationer är att mjuka vitt med trämöbelelement som bokhyllor, tavelramar, soffbord, brickor etc.

Varmare metall bör också övervägas (främst koppar och mässing) eftersom det inte bara ger rummet värme utan också får det att se dyrt och glamoröst ut.

Kom ihåg det gröna när du är klar. Finns det verkligen för många krukväxter?

Vita badrum är bäst

Hur man dekorerar med vitt 7 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Sonali shah

Har det någonsin hänt dig att minst 80% av badrummen är vita? Det finns en verklig motivering för detta: vitt ser både rent och lyxigt ut, och dessa egenskaper är kritiska för generellt små badrum med begränsad tillgång till naturligt ljus.

Dessutom är vitt det mest avslappnande av alla färger. Så du kan använda den för alla element.

Vita galleriväggar

Hur man dekorerar med vitt 8 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Jute inredning

Du har ingen aning om hur snygga och raffinerade minimalistiska rum med stora galleriväggar kan bli.

Även om det först låter lite överst, försök att föreställa dig det i en helt vit miljö – det kommer att fånga uppmärksamhet, eller hur?

Din andra tanke är förmodligen om du faktiskt har råd med så mycket konst, men det borde inte heller störa dig. Varje kreativt stycke som skickar ett visuellt meddelande kan inramas och hängas där, med början med dina favoritartiklar, reseplanscher eller dina barns första ritningar.

Det kan faktiskt vara mycket bättre att använda detta tillvägagångssätt eftersom platsen ser mycket fräschare och mer personlig ut än ett riktigt galleri.

Designen är också helt upp till dig eftersom du redan har fått ett unikt utrymme som inte kan kopieras och det finns lite som kan göras för att förstöra det. Det spelar ingen roll.

Skjut upp filten med vitt

Hur man dekorerar med vitt 9 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Heintzman Sanborn Architecture ~ Interior Design

Om rummet är litet och har lågt tak är det bäst att använda det “vita tricket” att åtminstone visuellt flytta taket bort från utsiktspunkten.

Du kan till exempel bara måla den översta tumen på väggen för att avslöja kontrasten och du kommer omedelbart att känna att taket är brett och förbereda dig för att gå längre. För kortare väggar, skär indikatorn till 6 tum.

Vit konst

Hur man dekorerar med vitt 10 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Anthony Wilder Design / Build, Inc.

Det bästa exemplet på denna situation är plattor, eftersom vita plattor är en av de tråkigaste och samtidigt mest praktiska designlösningarna.

Men tänk om du skulle kunna använda vita brickor för att göra mellanslagsträngen mer intressant? och vad händer om det bara tar några konstnärliga steg?

Ta en minut på att bli vit med oväntade ljusa tillbehör och utseendet blir helt annorlunda. Med tillbehör menar vi bokstavligen varje föremål i ditt badrum, från tandborsthållare till papperskorgen.

Vit men hållbar

Hur man dekorerar med vitt12 Hur man dekorerar med vittBildkälla: Chris Snook

Med barn eller husdjur kan du inte njuta av din krispiga vita saga så länge du föreställde dig.

Trots det gillar barn vita och pastell lika mycket som du gör. Så ge inte upp tanken.

Välj istället lätt tvättbara skyddsöverdrag eller slitstarka kakikuddar, eftersom de tål skador och ser lika bra ut även efter många tvättar.

Kall eller varm?

Hur man dekorerar med vitt 11 Hur man dekorerar med vittBildkälla: American Institute of Architects, San Francisco

Det finns knappast någon som kan berätta det för att allt beror på vad du föredrar.

Om vi ​​var tvungna att avsluta en rekommendation ber vi dig att göra sovrum och vardagsrum varmare och lämna den svalare atmosfären till badrummet eller köket. Om du inte är säker på vilken vit du ska använda eller hur du kombinerar den, sök professionell hjälp.

Säsongsdekorationer

Vad vitt fungerar ganska bra med är säsongsrenoveringar, och det är återigen på grund av dess förmåga att para ihop med bokstavligen varje färg där ute.

Det kan likna ditt favorithöstlandskap och oktoberlövverk, hälsa våren med blommor och söta pasteller, eller till och med anpassa alla sittplatser så att det känns som en tropisk strand på sommaren.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*