Home / Hem / Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme
Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme

En av de mest frustrerande aspekterna av alla hem som kan dekoreras både estetiskt och funktionellt är det fruktade ”lilla badrummet”. Om du är en amatördekoratör som bara har till uppgift att väcka ditt eget hem till liv och efter fem år har du fortfarande inte hittat ett svar på att återuppliva stilen på detta lilla badrum, förtvivla inte: mycket välbetalda och berömda inredare har misslyckats många gånger före dig.

Åh, och det finns ytterligare en anledning att fördröja förtvivlan. Ibland blir proffsen så glada över att visa upp sina senaste trendiga koncept att de förbiser det uppenbara. Följande idéer för att designa små badrum kanske inte är det självklara svaret på ditt problem, men de borde definitivt få dig att börja räkna ut hur man dekorerar ett litet badrum så att det förblir funktionellt och behagligt för ögat.

Lagringslösningar

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats 5 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats

Små badrum ger tillräckligt med förvaringsproblem; små badrum är i grunden bara en liten plats i helvetet som har lyckats klättra upp till ytan. När det gäller att designa och dekorera små badrum är det viktigt att alltid hitta ett sätt att införa en förvaringskomponent i någon idé.

Att lägga till hyllor ovanför toaletten uppnår till exempel målet att använda begränsat utrymme, lägga till extra lagringsutrymme och samtidigt låta dina kreativa juicer vara som de här hyllorna ser ut. Den sorgliga sanningen för många badrum och alldeles för många små badrum är att väggytan direkt ovanför toaletten är helt bortkastad. Om du är orolig för att något viktigt ska hamna i en öppen byrå, lägg bara inget som du inte lätt kan tvätta in i det här lagringsutrymmet.

Om ditt lilla badrum tar en sekund och utrymmet är trångt med ett badkar kan du kanske fördubbla förvaringsutrymmet genom att ta bort badkaret eller ersätta det med en fristående dusch.

När du befinner dig i planeringsstadiet för liten badrumsdesign är en av de mest användbara idéerna att utvidga det begränsade diskområdet som du måste arbeta med. Räknarna kan skräddarsys med utåt lutande lådor samt med kurvor som ger lite mer utrymme för att lägga till lagringskomponenter. Den ökade kostnaden för en sådan justering kan minskas avsevärt genom långsiktig bekvämlighet.

Håll det funktionellt

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats 6 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats

En annan nyckel att alltid komma ihåg är att badrummet, mer än något annat rum i huset – även köket – bör sätta funktionen ovanför när det finns konkurrens mellan de två. Låt oss inse det, om ett kök inte fungerar kan du alltid äta ute. När ett badrum inte fungerar blir det svårt. Hur kan du utforma ditt lilla badrum så att det är funktionellt och ändå inte ett helt obekvämt utrymme?

När flera hushållsmedlemmar delar ett litet badrum är färgkodningstillbehör ett av de mest estetiskt funktionella alternativen. Tilldela varje person i huset sin egen färg för handdukar, förvaringskorgar, tandborstar och andra föremål att visa. Den här typen av organisation ger inte bara badrummet en omedelbar färgstapel, det ger också en djup känsla av funktionalitet eftersom alla vet vad de ska använda och, kanske viktigare, måste lägga bort efter användning!

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats 2 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme

Otroligt nog försöker vissa människor med små badrum spara utrymme genom att sätta den smutsiga tvättkorg i ett separat rum. Detta är exakt motsatsen till funktionalitet! Dina inredningsidéer kan få liv genom att välja precis rätt behållare för att fylla hela din inredningsdröm, samtidigt som du ser till att smutsig tvätt förblir exakt där den ska vara innan den kastas i tvättmaskinen.

Visste du att det enda stället i ditt hem som läkemedel aldrig bör förvaras är i medicinskåpet i ett badrum? All denna fukt och värme är inte bra för de flesta mediciner. Så om du faktiskt använder ditt medicinskåp för sådana ändamål är detta ett utmärkt sätt att lägga till en funktionell design i utrymmet. Riv skåpet bort från väggen och fäst en lång vertikal spegel på sin plats, eller ta bort standardhandfatet nedanför tillsammans med skåpet och ersätt båda med en mindre sockelhandfat och en kortare vertikal spegel ovanför.

Färg

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme 7 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats

Ett av de enklaste sätten att lägga till dramatisk inredning i ditt lilla badrum är att lägga till lite färg. Detta har blivit enklare och lättare eftersom mina tillverkare insåg att inte alla badrumsinredning måste målas vitt enligt lag. Visste du att du nu kan lägga till röda toaletter och blå badkar? För att inte tala om någon annan färg i spektrumet.

Gillar du inte detta färgspektrum? Här är en snygg liten badrumsdekorationsidé som har potential att göra ditt lilla badrum till den unika konversationsdelen av hela ditt heminredningsschema. Ta din färg och pensel och börja med att lägga till färg på toaletter, badkar, handfat, golv, väggar och tak själv. Förnya det trånga badrummet genom att lägga till en touch av whimsy som helt klart är din egen. Och om du inte är särskilt konstnärlig, var inte rädd: det är vad frimärken och stenciler är för.

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme 3 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme

Ibland behöver allt tråkigt litet badrum för att förändra sin brist på karaktär är en unik pop med lysande färger. I själva verket är små badrum verkligen en av de få typer av utrymmen där tillägget av bara ett enda element av livfull nyans kan göra en så stor skillnad. Ah, men var kan du hitta den här kontrasterande färgen? Till att börja med kan en otroligt rosa toalettstol i ett mycket litet badrum, där den dominerande färgen annars är sterilvit, snabbt förtjänar den “chockerande” nyansen.

Det här lilla färgpop-tricket kan också användas för att spara stora pengar. Istället för att spendera hälften av din månadsinkomst på keramiska plattor av hög kvalitet, köp bara några engångsstycken med invecklade mönster i bländande färger och placera dem slumpmässigt på väggen. Den ultimata effekten är vanligtvis större än om du hade spenderat alla pengarna på att dekorera hela väggar eller golv.

Små badrumslayoutidéer

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme 4 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar utrymme

Lägg till illusionen av storhet i ditt lilla badrum genom att installera speglar diagonalt. Om du inte riktigt gillar utseendet kan du slumpmässigt placera speglade brickor för en mer mångsidig designeffekt.

Små badrum är faktiskt fördelaktiga genom att du kan göra några galna typer av dekorationer som bara skulle vara överväldigande om du gör det i ett större rum. Till exempel svartvita rutor på golvet som stiger upp på de omgivande väggarna och stannar i slumpmässiga höjder på varje vägg.

Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats 1 Hur man dekorerar ett litet badrum och ändå sparar plats

Det är de små sakerna som betyder mest i ett litet badrum. Exempelvis saker som personliga duschdraperier, kantar runt speglar, stencildesign på golv och tak. Lite av dessa tillägg kan göra ett litet badrum livligt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*