Home / Hem / Hur man dekorerar en lägenhet balkong
Hur man dekorerar en lägenhet balkong

Hur man dekorerar en lägenhet balkong

Att bo i lägenheter eller små lägenheter har en stor nackdel: balkonger är för små! Ibland finns det bara ett akterdäck där du bara kan stå och andas frisk luft.

Vad vi ska avslöja idag är att även små balkonger kan se söta och inbjudande ut: få charmiga detaljer ger dig ett roligt utomhusutrymme för dig och dina vänner att njuta av fantastiska sommarkvällar. Så vad väntar du på? Expandera din inredning; och inspirera tillfälliga vandrare att beundra din kreativitet!

Undrar du hur man dekorerar en lägenhet balkong? Sanningen är att det inte finns något sådant som en unik strategi; och allt beror på storlek, höjd och form. Det finns dock få förslag som varje balkongägare bör överväga:

Definiera syftet

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong6 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Jeffrey Erb landskapsarkitektur

Varför behöver du en fin balkong? Vill du ha ett luftigt personligt hörn där du kan träna yoga, läsa eller ta kaffe på morgonen? Eller ska det vara en personlig trädgård? Vad som verkligen kan vara en bra idé är att använda din balkong för utomhusfester och trevliga middagar.

Att bestämma syftet är det första steget mot en fantastisk balkong. När du väl vet hur platsen ska se ut; Du har inga problem att välja rätt möbler.

Gör det “sittbart”

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong4 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Balkongsträdgården

Hur annars kan du lägga till komfort om inte med en funktionell sittlösning? Stolar och bänkar är ett måste, särskilt när man dekorerar balkonger med fantastisk utsikt. När du väl har installerat ett bekvämt säte kommer du att älska din balkong ännu mer och alltid känna lust att gå ut och njuta.

Balkonger passar bra till allt – beroende på rum; Du kan lägga till gungor, avföring, gungstolar eller till och med vadderade avföring. Ändå rekommenderar vi föremål som är solida, vattentäta och framför allt lätta att ta hand om. Om du har en mycket liten balkong, utrusta den med hopfällbara säten och bord.

Gör det färgstarkt

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong8 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Harrisons landskapsarkitektur

Det är dags att väcka din balkong till liv! Ingenting kan sticka ut som lekfulla paletter, särskilt de som är rika på ljusa och glada toner. Om du är mer av en “neutral” typ, välj två dämpade färger och färgglada dekorationer.

‘Tänd’ det

Hur man dekorerar en lägenhet balkong13 Hur man dekorerar en lägenhet balkongBildkälla: D för design

Både öppna och stängda balkonger kräver lämpliga belysningsarmaturer. Lyckligtvis finns det många lösningar som kan användas. Till exempel kan du lägga till en knäppa stämning; och häng älvor eller lampor.

För mer underhållning, lägg till lampor i olika färger – detta kan lätt bli den billigaste belysningslösningen du någonsin har använt eftersom du till och med kan färga lamporna själv.

Mysiga lampor på balkongen är en riktig magi. De är den perfekta miljön för romantiska middagar, oförglömliga fester eller avkopplande drinkar efter jobbet. Kom ihåg att du alltid kan öppna dörrarna och utöka ditt utrymme, även för större fester hemma.

Tänk på din integritet

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong2 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Balkongsträdgården

Eftersom din balkong är en del av ett större lägenhetskomplex måste du se till att det är tillräckligt privat för att dina grannar ska kunna driva sitt eget företag. Persienner och rullgardiner är en utmärkt lösning på detta problem, såvida du inte har en privat gård som behöver nätpaneler för att hålla den ljus. Dessutom kan du använda snygga gardiner för att spela kortet “elegant och lyxigt”.

Lägg en matta

Hur man dekorerar en lägenhet balkong7-796x1024 Hur man dekorerar en lägenhet balkongBildkälla: Inbyggt

Designen av lägenhetens balkong handlar om att ansluta interna och externa element. Täck din balkong med mjuka och funktionella mattor så att den känns hemma. När du väljer en matta är det viktigt att tänka på vattentålighet. och en attraktiv färg som matchar de mattor du har inuti.

Maximera lagringskapaciteten

Hur man dekorerar en lägenhet balkong 1 Hur man dekorerar en lägenhet balkongBildkälla: Balkongsträdgården

Så mycket som du älskar att vila på din balkong kan det finnas tillfällen när du behöver använda den för ett skafferi. Om du redan köper möbler, välj det så att dina tillhörigheter också kan lagras. Vi rekommenderar starkt öppna bänkar och kistbord (kom ihåg att de också kan förvara filtar för svala nätter, kuddar eller högar med trädgårdstillbehör du kan behöva).

Välj små tillbehör

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong11 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Fantastiskt utrymme NYC

Som förväntat ser små balkonger med blygsamma tillbehör bäst ut. En bra lösning är att välja små möbler som helst är hopfällbara. och kan flyttas enkelt.

Växter är obligatoriska

Hur man dekorerar en lägenhet balkong12 Hur man dekorerar en lägenhet balkongBildkälla: KANDY utomhusgolv

Även om du inte är den bästa trädgårdsmästaren någonsin, kan du fortfarande fräscha upp din balkong med en växt eller två. Krukväxter ser mysiga och inbjudande ut och visar besökare att du verkligen bryr dig om ditt utrymme. Fatta dock ett noggrant beslut och välj det gröna efter hur mycket solsken du kan säkerställa på balkongen.

När du har planterat dem, förbättra din “gröna tumme” och se till att du inte glömmer dem.

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong5 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Prassas Landscape Studio LLC

Förutsatt att det finns tillräckligt med ljus och vattenförsörjning kan du förvandla balkongen till en ödmjuk grönsaksträdgård. Förutom behållare med färsk peppar och tomater, belöna dig själv med en vardaglig hobby. Passionerade blomsterhandlare, å andra sidan, är inbjudna att starta sitt eget orkidérik.

Intressant är att storleken på din balkong inte är en begränsning – du kan använda vertikala planteringsmaskiner och behållare fästa vid balkongräcket. Små blomkrukor, å andra sidan, kunde bokstavligen passa i alla hörn.

Använd mönster

Hur man dekorerar en lägenhet balkong10-732x1024 Hur man dekorerar en lägenhet balkongBildkälla: TLA Studio aka Trevor Lahiff Architects

Till skillnad från interiören är den yttre designen mycket mönstertolerant. Du är välkommen att använda valfritt mönster och skapa otroliga samlingar av mönster. Ju mer färgstarka dina dekorationer desto livligare kommer platsen att visas.

Din uppgift? Använd kreativitet; och leka med alla typer av färger och former.

Följ din fantasi

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkon9 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Hampstead Garden Design

Håll dig kreativ! Din balkong är en integrerad del av ditt hem. och bara du kan välja hur det ska se ut. Vill du måla den gamla och fula betongen? Vill du spendera lite mer pengar på en snygg uppsättning tillbehör som inte bleknar eller går sönder i solen? Gör det! Det enda kravet är att placera föremål så att de inte faller av eller skadar någon.

Slutsats

Hur man dekorerar en lägenhetsbalkong3 Hur man dekorerar en lägenhetsbalkongBildkälla: Harrisons landskapsarkitektur

Du kan dekorera din balkong hur du vill. Experimentera, ta risker och framför allt, njut av upplevelsen! Balkonger är det perfekta stället att låta fantasin springa vild. och ändra stilar upprepade gånger utan att tömma din budget.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*