Home / Hem / Hur man använder mosaikplattor i ditt hem
Hur man använder mosaikplattor i ditt hem

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem

Är du en av de människor som ser mosaikplattor som en djärv designlösning? Om du är, saknar du definitivt massor av plattor, de är det perfekta verktyget för att lägga till struktur och lekfullhet i ditt hem. och de är så mångsidiga att de nästan säkert kommer att göra det unikt. Först och främst sprider de ett positivt och avkopplande humör.

Inledningsvis var användningen av mosaik i inredningen ganska blygsam – här och där fanns det få detaljer som ansågs tillbehör. Numera använder designers dem på mycket större områden som en modern och praktisk lösning som ger huset “magi”.

Valda väggar

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 1-1 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Lucy Call

En av de djärvaste mosaiklösningarna är att sätta brickor på mittväggen i ditt favoritrum. De är perfekta för vardagsrummet, badrummet eller köket, så länge du lägger till små detaljer i andra delar av rummet. Detta är ett utmärkt sätt att göra ditt rum bekvämare och mer personligt.

Mosaiklösningar för disken på ditt badrum

Använda mosaikplattor i ditt hem Använda mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Tracy Stone AIA

En av formgivarnas största dilemman är huruvida och hur man använder mosaikplattor i ett badrum. Utmärkta metoder visar dock att badrumsbänkar är den bästa ytan för applicering av mosaikplattor. Sanningen är att trenden är ny; och det tog människor ett tag att välja konst snarare än deras vanliga fasta granit. Men varför inte göra exotiska badrum i mosaikplattor? Du kan lägga till brickor i diskens övre och nedre del och skapa mysighet och harmoni.

Kakel under duschen

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 1 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Brandon Barré arkitektonisk fotograf

Måste vi ens säga varför? Täck väggarna (eller golvet) som omger din dusch med färgglada eller texturerade plattor! Om du har ett badkar kan du göra badrummen ännu mer intressanta med mosaikdetaljer på motsatta väggar. eller en djärv lösning som ligger intill alla andra element som omger den.

Vatten magi

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 4-815x1024 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Artsaics Studios

En av anledningarna till att ditt badrum är det bästa stället att installera mosaikplattor på är att deras glansiga utseende liknar ett nästan realistiskt vattenflöde. Glasmosaiker är också en bra idé, särskilt när man försöker få in naturen. eller för att göra rum mer rymliga.

Redo för en intressant köksbacksplash?

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Seura

Du gissade rätt, mosaikplattor är smakfulla tillbehör till köket, särskilt när de används som ramar och ramar. eller appliceras direkt på kontrasterande plattor för att fånga uppmärksamhet. De kan verkligen hjälpa dig att värma dina rätter.

Fantastiska hörngränser

Vem älskar inte en mysig frukostkrog i deras kök? Är det inte det bästa stället att dela underbara stunder med nära och kära? Sanna hörn är viktiga; och de förtjänar lite ”specialdesignbehandling”. Du kan till exempel omge dem med en liten rad mosaikplattor, ungefär som få andra tillbehör på motsatta kanten av köket. Denna detalj är så kraftfull att den kan likna de oersättliga familjebanden; och hälsar gästerna med ett starkare budskap än ord kunde förmedla.

Har ditt kök en ö?

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 6 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Ekman Design Studio

Du har redan valt ett nyckelelement i ditt kök, vilket ofta är ett mycket praktiskt tillvägagångssätt. Vi uppmuntrar dig att använda kreativitet. och för att göra detta element ännu mer uppenbart. Lim färgglada mosaikplattor på sidorna så säkerställer du sammanhållning och harmoni. En annan fördel är att röran blir mindre märkbar och rengöringen blir lättare.

Lekfulla filtar

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 7 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Vining Design Associates

Vad sägs om en detaljerad och lekfull filt över matbordet? Skulle det inte vara trevligt att titta på vackra mosaikstrukturer, varför äter du? Du kan välja mellan färgglada och naturliga mönster och gamla eller toskanska känslor. Med ett noggrant urval kan du skapa en känsla av enhetlighet mellan dina tak, golv eller möbler. eller helt enkelt att välja en lösning som du har tillämpat i andra delar av ditt hem.

Konstnärliga väggar

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Eric Ross Interiors, LLC

Vem sa att du måste begränsa dina planeringsidéer? Sätt kakel på olika väggar vars färger och former matchar dina möbler. Du behöver inte ens anpassa dem – mönster skulle se ännu snyggare ut om de tillämpas abstrakt. Allt du behöver göra är att använda din fantasi.

Magnifika eldstäder

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Burns Century Interior Design

Det finns en anledning till att skorstenar är den vanligaste ytan för applicering av mosaikplattor. Som praxis visar skapar djärva mosaiker ljus där det inte finns någon, så att de kan uppstå i en illusion av eld, även när eldstaden inte tänds. Du kan leka med former, färger och storlekar och skicka ett exotiskt meddelande som inte är kännetecknande för någon annan plats än ditt hem. Att använda mjuka kurvor istället för skarpa linjer ger dig en välkomnande och varm känsla (både i rummet och hjärtan hos dem som sitter i det). En av de största fördelarna med mosaikplattor är att de är mer specifika än målningarna eller vintagespeglarna som reflekterar ljuset ovanför eldstaden men ändå har samma effekt. Du kan till och med limma några föråldrade stolens skenor runt dem; och skapa en unik ram för mantelpiece.

Fånga utsikten … och behåll den.

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 10 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Zieba Builders, Inc.

Du vet att du ser bra ut när du börjar gilla det du ser i spegeln. Du vet att ditt hem ser bra ut när du gillar spegeln.

Lojala anhängare av designtrender uppskattar moderna mosaikspeglar. En av de bästa aspekterna av denna idé är prisvärdheten – en handfull väl valda plattor räcker för att göra din spegel “skarp”. och för att göra det mer intressant för dina besökare.

Mosaikgolv – ja eller nej?

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 11 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Butter Lutz Interiors, LLC

Vi skulle säga: gör det! Människor har alltid använt kakel för att dekorera sina golv och göra dem fascinerande och vackra. Varför golven? Det beror på att de tar med folk till ditt hem och är tillräckligt stora för att spela rollen som en kontaktpunkt. Du kan använda dem i alla rum (särskilt badrum och hallar). De största fördelarna är två: 1. En klassisk vintage-touch och sofistikering; 2. Prisvärdhet (med ett mosaikgolv behöver du bara 50% av de dekorationer du vill applicera).

Trädgårdar och pooler

Använda mosaikplattor i ditt hem Använda mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Mirage Landscape

Mosaikplattor fungerar lika bra inom och utanför ditt hem. Om du är så lycklig att ha en utomhuspool eller fontän, skulle det vara klokt att fylla den med sunburst-brickor som bara får dig att hoppa in i den. Låt din kreativitet välja dina motiv – simma med delfiner eller dyk för att hitta den hemliga skatt som förlorades för århundraden sedan. Om du tycker att det är för dyrt, gör en kantkant för att lägga till visuellt djup i din pool.

Den enorma effekten av små mosaiker

Använda mosaikplattor i ditt hem 13 Använda mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Mosaik kakel

Mosaik knep i ditt hem kan också göras på en blygsam budget. I själva verket är den största kostnaden dina idéer; och en vilja att få ditt utrymme att se magiskt ut. Vi rekommenderar att du applicerar små mosaiker eller använder lekfulla brickor på små föremål som sticker ut. Varför inte dekorera en stol, en bordsskiva, en ram eller en enkel blomkruka? Det kostar ingenting, men det kan inte ersätta när det gäller att uttrycka personlighet.

Val, val … fler val!

Använda mosaikplattor i ditt hem 14 Använda mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Dekorativa material

Du hörde det rätt – din gräns är himlen. Vi kan ge dig hundradels sekund tips och riktlinjer för hur du använder mosaikplattor, men det beror fortfarande på din fantasi. Kombinera kontrasterande element. Vänd kakel upp och ner; eller limma dem till de minst förväntade delarna av ditt hem. Ingen sa att du måste följa den grundläggande strategin att lägga kakel på väggar eller golv. Så gör ditt bästa och sticker ut från mängden!

Låt oss sammanfatta fördelarna med mosaikplattor

Hur man använder mosaikplattor i ditt hem 15 Hur man använder mosaikplattor i ditt hemBildkälla: Ventana Construction LLC

Argumentens kung skulle vara prismosaik (eller marockanska) brickor, som är mycket billigare än de traditionella. Dessutom finns de i många färger och former, alltid glänsande och fascinerande. Du kan börja din sökning efter den perfekta strukturen / mönstret. och bryta den traditionella monotonin. Allt som krävs är kreativitet!

Dessutom är mosaikplattor inte bara dekorationer – de gör ditt hem lättare att underhålla eftersom de är snygga och lätta att rengöra.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*