Home / Hem / Hur du får ditt hem att känna nytt igen
Hur du får ditt hem att känna nytt igen

Hur du får ditt hem att känna nytt igen

Huset är mycket mer än en plats där vi sover och lagrar föremål. Det är den säkra tillflyktsorten vi återvänder till efter en hård dags arbete och fristaden där vi värdesätter och tillbringar tid med våra familjer.

Men tiden gör sitt eget jobb och efter några år känner vi att något måste ändras hemma. Slitage blir synlig och platsen blir lite grov runt kanterna.

Naturligtvis kan vi inte förhindra effekterna av vardagen och behöva betala avgiften för att använda platsen, men det behöver inte göra vår plats mindre speciell och värdefull för oss.

Allt du behöver göra är att tänka på att få ditt hem att se nytt ut, vanligtvis även utan att köpa nya möbler och apparater.

Hur kan du få ditt hem att känna nytt igen utan att spendera en förmögenhet? Låt oss kolla:

Möbelflyttning

Hur du får ditt hem att känna nytt igen1 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Enviable Designs Inc.

Det enklaste och billigaste sättet att få rummet att se ut som nytt är att ordna om möblerna. Tänk på de förändringar du kan göra, flytta möbler från ett hörn till ett annat, eller introducera en intressant diagonal layout istället för den klassiska.

Byt ut böckerna på ditt soffbord och ordna om diskarna i köket. Kasta bort ett föråldrat skafferi eller donera funktionella föremål som inte kommer att vara till nytta för dig.

Måla om

Hur du får ditt hem att känna nytt igen2 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Georgette Westerman Interiors

Ett lager färsk färg gör att rummet känns annorlunda och renare, även om du applicerar samma nyans igen. Färg är helt avgörande för stämningen och energin i ditt utrymme, så gör ommålningen eftertänksamt, långsamt och försiktigt.

Polering av möbler

Hur du får ditt hem att känna nytt igen3 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Willman Interiors / Gina Willman, ASID

När polerade du dina möbler senast? Du kommer inte ihåg, eller hur? Sanningen är att träytor måste poleras mer än vi alla ger, och det borde vi göra hela tiden.

En fräsch finish livar upp även den äldsta garderoben du har i ditt hem och gör en fantastisk skillnad för rymdens totala känsla.

Det finns många olika ytbehandlingar som kan användas beroende på dina möbler. Teakartiklar från mitten av århundradet ser till exempel fantastiskt ut med olja. Så ta lite teakvätska då och då och gnugga den så att den ser nyare ut.

Färdiga föremål kan använda lite vax eller möbelpasta. Men om du inte har använt dem tidigare, läs instruktionerna och se till att du är godkänd.

Lägg till / byt mattor

Hur du får ditt hem att känna nytt igen4 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Lisa Petrole fotografi

Mattor är några av de billigaste förfriskningarna att lägga till i ditt hem tillsammans med det faktum att de finns i alla färger, former och storlekar.

Det kommer inte att vara en stor utmaning att hitta en som passar din stil och samtidigt får du en helt obekant och varm sittgrupp. Att byta matta är en mycket bättre idé än att byta ut stora och dyra mattor när ditt hem behöver lite förfriskningar.

Ändra ljusinställningar

Hur du får ditt hem att känna nytt igen5 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: SONA

En sak som vi ofta underskattar är att genom att byta ljus ändrar vi allt. Att föra en modern lampa till ett tråkigt mörkt rum återupplivar den omedelbart och förändrar känslan av att vara inne.

Om du inte är redo att spendera pengar på lampor, måla om en gammal lampskärm eller ändra färgen på glödlamporna.

Köper ny hårdvara

Hur du får ditt hem att känna nytt igen6 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Annette engelska

Vred, handtag och kranar är avsedda att ge karaktär till din plats och inte visa hur gammal den är. Plus att ersätta är en värdefull taktik som inte kostar för mycket. Så ta lite tid att tänka på det.

Ta ut föråldrade hylsor och handtag och leta efter enhetlig hårdvara som skapar en visuell koppling mellan olika rum och föremål.

Börja med sovrummet

Hur du får ditt hem att känna nytt igen7 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Interiörer i stadsrum

Om ett sovrum kan visa att det hade varit bättre dagar innan, är det definitivt platsen att börja din renoveringsresa. Din sovplats bör vara det mest avkopplande och bekväma hörn hemma. Så spara inte pengar för att förnya dem!

Du kan fortfarande stanna på den billiga sidan genom att tufta huvudgaveln, byta sängkläder eller måla om bordslamporna. Du skulle inte tro skillnaden dessa små detaljer kan göra!

Windowing

Det bästa valet skulle naturligtvis vara att byta ut och förstora befintliga fönster, men om du inte har råd med det, ge gamla ramar ett seriöst målarjobb.

Glöm inte att använda skyddstejp för att skydda väggar och glas. Annars kan hela processen resultera i en smärtsam och dyr ommålning. De nya ramarna kommer att se charmiga ut och kommer definitivt att leva upp i ditt rum.

Rengöring från botten till tak

Hur du får ditt hem att känna nytt igen9 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Ren design

Om du inte är säker på vad problemet är, städa upp det! Det kommer inte att vara det enklaste, men en dos frisk luft kommer att göra “förnyelsedelen” utan extra ansträngning från din sida.

Ta föremålen du inte konsumerar, förvara verktyg utom synhåll och försök att torka av diskar och spisar varje gång du använder dem. I stället för att stapla post och tidningar i korridoren, återvinn dem direkt. Vi är säkra på att många liknande knep redan kommer att tänka på. Så kom igång!

Dolda sprickor och brister

Hur du får ditt hem att känna nytt igen8 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Bruce Wright

Sprickor och brister avslöjar inte bara husets ålder, de “skriker” det inför dina besökare! Innan du gör något annat, försök att fixa det genom att sätta spackel i det.

Förfarandet tar en dag eller två, men det gör en bestående, positiv skillnad. Var särskilt uppmärksam på hål i badrumsinredning och fönsterbrädor och täta dem så ofta som möjligt. Detta är också en säkerhetsåtgärd som skyddar dig från framtida läckage.

Ta bort fläckar från marmorytor

Hur du får ditt hem att känna nytt igen10 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Hörnstenar arkitekter

Marmor ser bra ut, men vi vet alla hur problematiskt det är att underhålla. Eftersom vi vet att den är benägen att fläcka, måste vi komma ihåg att torka av den omedelbart efter att ha spillts och rengöra den regelbundet så att den ser bra ut.

Detta gäller alla ytor, men marmor är särskilt viktigt eftersom det är dyrt att byta ut det. Faktum är att du inte ens behöver byta ut det – dess tidlösa skönhet passar vilken stil du vill implementera i framtiden!

Köp snygga fodral för skydd

Hur du får ditt hem att känna nytt igen11 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Alpha Design Group

Om du vill skydda soffor och dyra stolar från irreparabla skador, köp intressanta glidskydd och skydda dem.

Täcken finns i alla tyger och färger så att du enkelt kan hitta en som gör att ditt utrymme ser helt nytt ut. På grund av att de är billiga kan du ofta ändra dem och experimentera med många olika mönster och texturer.

Upprepa backsplash

Hur man får ditt hem att känna sig nytt igen12 Hur man får ditt hem att känna sig nytt igenBildkälla: TPA Studio

Varför inte belöna ditt kök med en helt ny backsplash? Att ändra backplash har effekten av en framgångsrik ansiktslyftning. Du har gott om utrymme för att använda din kreativitet och riskera färg på sätt som du inte kunde i andra rum.

Det är också ett utmärkt sätt att se till att du får ett snyggt kök under många år framöver, vilket är mycket effektivare än att bara byta ut skåp eller bänkskivor.

Förnya ytterklädseln

Hur du får ditt hem att känna nytt igen13 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Utöver landskapsarkitektur

Det är kanske inte rätt tidpunkt för att måla om hela utsidan, men det hindrar dig inte från att titta på panelerna.

Ommålning är en kraftfull och extremt effektiv taktik. Så se upp för dörrarna, fönstren eller till och med garaget. Reparera skalade och skadade områden och måla i en ny färg så att huset ser helt annorlunda ut utan att spendera en förmögenhet.

Tänk på din trädgårds skick

Hur du får ditt hem att känna nytt igen14 Hur du får ditt hem att känna nytt igenBildkälla: Shapiro Didway

Med en stor gård att njuta av att spendera tid på måste du definitivt tänka mycket. Människor glömmer vanligtvis att bry sig om utomhus, så effekten av att se sig omkring innebär sannolikt en omedelbar uppgradering.

Du kan till exempel lyfta fasaden eller göra något blygsamt, som: B. måla om staketet. Naturligtvis, plantera och trädgård och ta bort allt som blockerar solen från att komma in i ditt rum. På det här sättet gör du något bra för ditt interiör och exteriör.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*