Home / Hem / Hantverk inredning och bra dekoration idéer
Hantverk inredning och bra dekoration idéer

Hantverk inredning och bra dekoration idéer

Konst- och hantverks- och inredningsrörelsen förde en frisk luft till en värld i början av 1900-talet som kvävdes av den viktiga utsmyckningen av den viktorianska stilen.

Innan hans ankomst hade den täppta och kraftigt utsmyckade inredningen under den viktorianska eran dominerat designvärlden, särskilt när den industriella revolutionen tillät företagare att massproducera populära möbler och inredning.

Tidens ledande tänkare och designers började ångra förlusten av unikt hantverk i denna översvämning av fabrikstillverkade kloner, vilket gav upphov till en rörelse som kallas Arts and Crafts Interior Design. Hantverkshusen syftar till att få tillbaka det unika med möbler, inredning och arkitektur i allmänhet.

Som namnet antyder gör Arts and Crafts heminredning hantverket till stjärnan i sin stilkonst och håller materialen enkla och organiska. Dekorativa element och bitar som är noggrant utformade eller handgjorda har återfått den förlorade rampljuset. Kvaliteten var återigen kung och gjorde den sämre konstruktionen av fabrikstillverkade designvaror tydlig. Den viktorianska visuella överbelastningen gav plats för tystare, tydligare rum och en typisk stil för husmöbler.

Utvecklingen av inredning av hantverk

Hantverk-inredning-design-och-stor-dekor-idéer-8 Hantverk-inredning-design och bra-dekor-idéer

Men vad är konst och hantverk? Medan Arts and Crafts heminredning utvecklades i Europa som en virtuell protest mot förlusten av individualitet och kvalitet i viktoriansk stil, fick den också framträdande plats i Amerika, där familjer letat efter enklare och mer funktionella bostadsutrymmen under en tid.

Designlegender som William Morris i Storbritannien och Gustav Stickley i Amerika formade Arts and Crafts-rörelsen och med rätta återställde respekten genom traditionella metoder för att tillverka möbler och möbler. Faktum är att Stickley krediteras med att mynta termen ”hantverkare” som ibland används för att beskriva stilen.

Principerna för konst och hantverk har starkt påverkat Frank Lloyd Wrights verk och hans varumärkesanvändning av så kallad organisk arkitektur. De banade också vägen för jugendrörelsen.

Essensen och de handgjorda designelementen

Hantverk-interiör-design-och-stor-dekor-idéer-9 hantverk-interiör-design-och bra-dekor-idéer

Vad handlar det om att dekorera hantverk? Det är motsatsen till allt viktorianskt. Den viktorianska estetiken handlade om prydnad. Träarbetet var mörkt, tungt och kraftigt dekorerat. Det skulle se ut som handskuren, men tillverkades ofta på fabriken.

Fönsterbeläggningar lagrades på ett detaljerat sätt, gjorda av mjuka tyger som brokad eller sammet och dekorerade med otaliga tofsar och fransar. Möblerna som valts var i allmänhet överdimensionerade, tuftade och stoppade lounger och divaner med träklädsel.

Väggarna var överdådigt utsmyckade med konst, gobelänger och sentimentala vignetter, med praktiskt taget varje kvadratmeter täckt av vad som är precis motsatsen till hantverkshuset.

Hantverk-inredning-design-och-stor-dekor-idéer-11 hantverk-inredning-design och bra-dekor-idéer

Den viktorianska designideologin ville inte bara dekorera rum utan också att forma karaktärerna hos dem som ockuperade dem. Detta utdrag från introduktionen av boken Beautiful Homes and How to Make Them, publicerad 1884, är mycket talande.

Det står där: ”Det finns de tusen lilla lyckorna i form av en vacker konsol här, en konstnärlig juvel av en bild, en statyett eller en byst, en skivtunn gardin … en bekväm stol eller en bekväm divan; Dessa är ”solstrålarnas fällor” av både fysisk och mental karaktär för vilken en sådan miljö som vi har beskrivit fyller en bostad. Det kommer säkert att vara ett hem där ”andens nådar, kärlek, glädje, ödmjukhet, godhet, tro, ödmjukhet och temperament sprider deras söta inflytande och påverkar varje familjemedlem.”

Hantverkshuset ligger i andra änden av denna beskrivning.

Hantverk-inredning-och-bra-dekor-idéer-6 hantverk-inredning-design och bra-dekoration idéer

Däremot tror konst- och hantverksrörelsen på den enkla uppriktigheten i stil och funktion. Det designar utrymmen som är funktionella utan att vara sterila och som är dekorerade med den lugna värdigheten av överlägset hantverk snarare än överdekoration.

För utförandet av inredningen av konst och hantverk måste vissa principer följas, som baseras på en utarbetad princip för uppdragsstil. Huvudelementen i husen i hantverksstil är:

1. Trä

1395337155-drury-designs-artscrafts-kitchen02 Inredningsdesign för hantverk och fantastiska dekorationsidéer

Detta är hörnstenen för konst och Dekorera och designa hantverk. Trä formar upphöjelsen av rörelse av organisk skönhet. Att måla över detta naturliga element är ett nej-nej för konst- och hantverksskolan, som tror på att använda rika fläckar som visar snarare än att dölja träets attraktiva och unika korn.

Ek är det mest populära träet bland hantverkare, men tall, lönn och andra inhemska arter är också vanliga.

2: a färgen

Hantverk-inredning-och-bra-dekor-idéer-5 hantverk-inredning-design och bra-dekoration idéer

Föreställ dig naturen och du har hantverksfärgalternativen. Det hämtar inspiration från de rika, jordnära nyanser av trä, sten, bark och lövverk. Medan du kan utöka dina färgval utanför de naturliga bruna, gula och gröna nyanserna, måste färgerna du väljer vara lite varmare för att komplettera stilen.

3. Bakgrundsbild

Hantverk-inredning-och-bra-dekor-idéer-4 hantverk-inredning-design och bra-dekoration idéer

Rikt mönstrade tapeter är ett enkelt sätt att lägga till autentisk karaktär i ditt utrymme, och det är också bra för DIY-hantverksprojekt. Konstnärspionjärens William Morris designgeni är fortfarande tillgängligt idag genom tapeterbjudanden från Morris & Co.

Teman är inspirerade av naturen, med stora formatmönster av löv, frukt, blommor eller orientaliska motiv som ofta upprepas för att skapa en slående effekt. Om du är osäker på om du vill sätta en hel vägg i ett så dominerande mönster, överväg att använda den i en fris eller nisch.

4. Golv

Hantverk-interiör-design-och-stor-dekor-idéer-3 hantverk-interiör-design-och bra-dekor-idéer

Naturen dikterar denna detalj i ett typiskt hantverkshus. . Hus inredda i denna stil använder en kombination av lövträ (plankor eller parkett), sten och skiffer. Natursten eller skifferplattor med en mängd olika färger skapar drama under foten.

5. Möbler

Till skillnad från de alltför utsmyckade möblerna från den viktorianska eran, använder Arts & Crafts-möbler robusta bitar som perfekt blandar form och funktion. Det kan ha mindre smycken, men möblerna som är typiska för inredningshantverket kännetecknas av användningen av överlägset material, uppmärksamhet på detaljer och mästerligt hantverk.

6. Belysning

Hantverk-inredning-design-och-stor-dekor-idéer-12 hantverk-inredning-design och bra-dekor-idéer

Vackert utformade lampor av glas och glimmer passar perfekt med konst och hantverksdekor för den rika glansen de lägger till i utrymmet. Tiffany-lampor – eller de som liknar dessa ikoniska bitar – är bra val. Vägglampor är perfekta för väggbelysning i ett unikt hantverkshus.

7. Windows

Hantverk-inredning-design-och-stor-dekor-idéer-7 hantverk-inredning-design och bra-dekor-idéer

Glasmålningar och blyhaltiga fönster är vanliga i konst- och hantverks arkitektoniska planer. De bär juvelliknande, enkla, geometriska mönster som speglar element från naturen.

8. Metall accenter

Rikt brons, mässing och koppar är det perfekta tillskottet till alla hantverksdekorationer. Hamrade och nödställda ytor som ger en högre hantverksnivå är ytterligare fördelar. Vad som definitivt inte fungerar i rummet är snyggt och glänsande stål eller krom.

9. Öppen spis

Hantverk-inredning-design-och-stor-dekor-idéer-10 hantverk-inredning-design och bra-dekor-idéer

En annan antydan till hantverk och natur: en öppen spis är i allmänhet en integrerad del av konst och hantverk. En handgjord, snidad kakelstycke ökar äktheten av hantverkshus.

För att hålla sig till andan av inredningen för konst och hantverk måste man fira det handgjorda och undvika det massproducerade. Med lite fantasi och noggrann planering kan du definitivt uppnå det unika inredningsutseendet för ditt utrymme.

När hantverk verkar vara utom räckhåll väljer du något som ser ut som om det var hantverk. Lägg till stencilerade och handmålade detaljer sparsamt i rummet så att det känns ännu mer autentiskt i hantverkets anda. Du kommer snart att ha en hantverkspärla i ditt hem

Om du tyckte om att läsa den här artikeln om Crafts Interior Design och Design Elements of Crafts, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*