Home / Hem / Hantera inredning med lågt i tak (lösningar med lågt i tak)
Hantera inredning med lågt i tak (lösningar med lågt i tak)

Hantera inredning med lågt i tak (lösningar med lågt i tak)

Jämfört med alla ytor som definierar ett rum – som tak, väggar och golv – har taket störst påverkan på designen. Om ett rum till exempel har akustiska problem kan du lägga till fler paneler i taket än paneler på väggen eller mattor på golvet.

Taket är ofta den yta som ger ljus in i ett rum när lampor monteras eller hängs på det.

Och takhöjden påverkar hur människor tänker och känner i ett visst rum.

Högt i tak får rummet att bli mer rymligt och lyser inte bara rummet utan också människors syn. Ett lågt tak kan kännas förtryckande och påverka vardagslivet negativt.

Hantera lågt i tak - Inredningsdesign - 1 Hantera lågt i tak (innertak)Bildkälla: Ryan Duebber-arkitekt

Låt oss titta på några lösningar för lågt i tak

Ur psykologiska synvinklar sägs att inredning med lågt tak ofta påverkar ett lågt sinnestillstånd.

Men det här är en annan historia.

Vad vi säkert vet är att de alltid har varit en utmaning för inredningsarkitekter. Om du stöter på det här problemet är vi redo att dela med dig av några idéer med lågt tak i källaren.

Betona inte lågt med ännu lägre

Om ett rum inte är tillräckligt högt, lägg inte till belysningsarmaturer eftersom det kan leda till överdrift. Välj istället vägglampor, bordslampor och golvlampor, de bästa belysningsarmaturerna för lågt i tak.

Hur man hanterar lågt tak - Inredningsdesign-2 Hur man hanterar inredning med lågt tak (Lös taklösningar)Bildkälla: Cravotta Interiörer

Välj lampor som tänds och gör att dina låga tak ser högre ut (lampor som lyser ned gör att ditt tak ser lägre ut). Tänk på att denna typ av belysning på knotiga väggar eller tak kan markera de knotiga fläckarna. Så se till att sakerna ser snygga, snygga och snygga ut.

Takfärg

Hur man hanterar lågt i tak - Inredningsdesign-3 Hur man hanterar lågt i tak Inredning (låg taklösningar)Bildkälla: Urban rustikt boende

Några idéer för att dekorera tak föreslår att du målar ditt tak lättare än väggarna, helst vita. Vissa tror att blank färg är det bästa sättet att reflektera ljus och få taket att se mindre solid och statisk ut, medan enligt andra kommer en matt yta att hjälpa taket att smälta in bättre. Vissa designers föreslår att man målar väggen förbi toppen av väggen. Med andra ord, måla de första två eller tre tum av taket runt omkretsen i samma färg som väggarna för att skapa en illusion av högre, högre väggar. Ditt vardagsrumstak ser högt utan mycket ansträngning.

Gå lågt och horisontellt

Hantera lågt i tak - Inredningsdesign - 9 Hantera lågt i tak - Inredningsdesign (Lösningar för lågt i tak)Bildkälla: McKinney Group, Inc.

Det här verkar som en alltför uppenbar lösning på problemet med lågt tak, men de flesta av oss får fortfarande fel eftersom vi inte går extra mycket för att välja rätt inredning. Ofta kan ett impulsivt köp förstöra din dekorationsstil. Snart kommer du att ha för mycket möbler för att rummet med lågt tak ska verka ännu mer trångt. De bästa idéerna för lågt tak föreslår att du håller möbler till en lägsta nivå.

Sätt en gräns för hur mycket inredning du kan lägga till i rummet med ett 8-fots tak och hålla fast vid den. Ett bra sätt att skapa ett annat perspektiv är att inkludera soffgrupper, soffbord och slutbord som inte bara är korta utan också breda. Kraven på det nedre taket gäller alltid för ett enkelt rum utan fluffiga dekorationer.

Hur man hanterar lågt i tak - Inredningsdesign-4 Hur man hanterar lågt i tak Inredning (lösningar för lågt i tak)Bildkälla: Michael Minadeo

När vi väljer möbler till vårt hem fattar vi vanligtvis beslut baserat på utseende, sällan med tanke på funktionalitet. Platta möbler är perfekta för hus med lågt tak eftersom det ökar utrymmet mellan taket och golvet, vilket gör att rummet känns mer rymligt och luftigt. Möbler – och i synnerhet bristen på dem – spelar en viktig roll för att lösa problemet med hur tak ska se högre ut.

Välj gardiner från golv till tak

De flesta anpassar gardiner efter fönstrets bredd och höjd och använder dem främst för att blockera ljuset och öka integriteten när det behövs. Att ompröva användningen av gardiner kan dock få ett rum att känna sig mer rymligt och omorganisera alla idéer om takdekorationer. För inte gardinstången direkt ovanför fönstret utan till mötesplatsen mellan väggen och taket.

Hantera lågt i tak - Inredningsdesign - 5 Hantera lågt i tak - Inredningsdesign (Lösningar för lågt i tak)Bildkälla: Elad Gonen

Denna rörelse gör det möjligt för gardinpanelerna att hänga på golvet, betonar panelernas vertikala karaktär och får taket att se högre ut. Låt gardinerna gå förbi fönstret när du hänger gardiner. Detta gör att fönstret ser större ut när gardinerna är öppna. Större fönster hjälper i allmänhet alltid till att rummet blir mer rymligt. I så fall kan dina idéer om takrenovering vara enklare än förväntat.

Vertikala ränder uppmuntrar dina ögon att vandra uppåt, inte i sidled

Om dina ögon tittar åt sidan (helst samma sida) kommer rummet att kännas mer linjärt. När dina ögon ser upp ser väggarna högre ut.

Hantera lågt i tak - Inredningsdesign - 14 Hantera lågt i tak - Inredningsdesign (Lösningar för lågt i tak)Bildkälla: John David Edison Interior Design Inc.

På samma sätt som gardintoppen är ett annat sätt att få ett lågt tak att se högre ut genom att skapa vertikala linjer på väggen. Detta hjälper till att flytta ögat upp och ner snarare än horisontellt. Denna effekt kan uppnås på flera sätt, till exempel genom att använda konstverk som är högre än den är bred, med höga, tunna fönster eller genom att skapa ett mönster på väggen. Det finns många tapetmönster som har vertikala ränder eller så kan du måla direkt. Om randmönstret inte är din grej, försök skapa mönstret genom att växla matt färg med blank färg i samma färg, skapa ett subtilt, monotont mönster istället för ett mönster med djärva, kontrasterande färger. Ditt rumstak blir bara lite högre efter några slag.

Ta full lagring

Om du arbetar med mindre vertikalt utrymme behöver du allt tillgängligt utrymme. Tänk på öppna hyllor mot väggarna, en idé som fungerar mycket bra med ett kök med lågt tak.

Hur man hanterar lågt i tak-inredningsdesign-7 Hur man hanterar lågt i tak inredning (lösningar för lågt i tak)Bildkälla: Charnwood kök och interiörer

Glasväggar från golv till tak

Förutom att ge ljus för lågt i tak är glasytor alltid ett utmärkt tillskott till små utrymmen eftersom de ger en känsla av visuell ljushet och hjälper till att avgränsa områden utan att faktiskt blockera ljuspassage. Stora glasfönster och skjutdörrar har redan blivit en integrerad del av de flesta moderna hem. Öppna vardagsrummet eller sovrummet med ett 8-fots tak mot bakgården eller verandan med dessa trendiga tillägg från golv till tak. Detta skapar uppfattningen av utsidan som en naturlig förlängning av det låga rummet och skapar ett rymligt utseende.

Hantera lågt i tak - Inredningsdesign - 6 Hantera lågt i tak - Inredningsdesign (Lösningar för lågt i tak)Bildkälla: Upplösning: 4 arkitektur

Höj dörrarna till takhöjden

Jag slår vad om att du aldrig tänkt på det! Inredningsdörrar har i allmänhet nästan samma storlek. En dörr från golv till tak kan tyckas konstig i början, men vi erkänner att detta är en lysande idé för att skapa en illusion av ett större rum.

Använd en djärv golvmatta

Om folk inte kan bli imponerade av dina 7-fots tak, fånga deras uppmärksamhet med en djärv golvmatta. I själva verket behöver du inte ens använda en matta. Försök bara hålla intresset på golvet genom att använda andra mönster.

Hantera lågt i tak - Inredningsdesign - 10 Hantera lågt i tak - Inredningsdesign (Lågtakslösningar)Bildkälla: Echelon Custom Homes

Undvik utskjutande föremål

Om taket är lägre, undvik att hänga takfläktar och taklampor från det. Ljuskronorna med lågt tak fungerar inte alltid och designen måste skräddarsys väl. Välj istället infällda lampor eller burkbelysning. Armaturer som hänger i taket bryter upp synfältet och ger utsikt över objektet och därmed av själva taket. Användningen av speciella armaturer för lågt i tak som inte sticker ut i synfältet hjälper till att öppna rummet och samtidigt smälta taket.

Hur man hanterar lågt i tak - Inredningsdesign-11 Hur man hanterar lågt i tak Inredning (lösningar för lågt i tak)Bildkälla: Princeton Design Collaborative

Förutom utskjutande föremål från taket undviks utskjutande föremål från toppen av väggen, såsom B.-lister. Kronformningen betonar takkantens horisontalitet vilket gör att den känns lägre. Om du föredrar en kronform, välj en kronform för lågt i tak.

Hög konst

Häng konstverket lite högre än vanligt. Att hänga små ramar över dörröppningar och fönster får också ögonen att tro att rummet har högre tak.

Hur man hanterar lågt i tak - Inredningsdesign-12 Hur man hanterar lågt i tak Inredning (lösningar för lågt i tak)Bildkälla: Kress Jack

Måla en diagonal på din vägg

Ett annat bra tips om hur man skapar en illusion av högt i tak är att måla en diagonal på en av väggarna. Det öppnar utrymme och förändrar perspektivet helt. Börja i mitten av väggen och avsluta i det övre vänstra hörnet av rummet (eller det övre högra hörnet beroende på vilken vägg du väljer) för bästa resultat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*