Home / Hem / Gult kök: mattor, tillbehör och idéer
Gult kök: mattor, tillbehör och idéer

Gult kök: mattor, tillbehör och idéer

Det gula köket är ett av de mest eftertraktade inom inredningsdesign.

Gul är en av färgerna som kan lysa även det mörkaste rummet. Därför används många varianter av denna färg för köksutrustning, inklusive mattor, diskar, stolar, till och med gula väggar eller gula köksutrustningar.

Hem-2-by-Architectural-Design-Consultants Gult kök: dekorativa mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: Architectural Design Consultants

Välj skåp och diskfärg

Om du målar dina köksskåp gult kan du designa ditt drömkök. Gul är en färg som låter dig välja mellan traditionella och moderna skåp. Om du går efter gula köksskåp, måla inte dem med en blank yta eftersom de ser för ljusa ut.

Du kan använda andra färger för dina köksskåp som passar bra med gult. Därför kan du också använda andra gula köksredskap eller gul köksdekor. Ett annat sätt att designa ditt gula kök är att använda den gula färgen för dina bänkskivor.

Kök-by-JAS-Design-Build Gult kök: dekorativa mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: JAS designbyggnad

De behöver inte vara alla gula, men material som finns i vissa smaker av gult, vitt, brunt eller naturligt trä passar bra med den gula köksdekorationen eller skåpen.

Att använda Giallo Prydnadsgranitfärg är ett utmärkt sätt att sprida dina gula idéer runt köket. Gula köksskåp kan markeras med grädde, grå, vit eller brun färg för bänkskivan.

Om du vill blanda gult i ditt gamla kök är det inte lätt att göra, särskilt om du vill att gult ska vara din huvudfärg. Ett enkelt knep för att lysa upp hela köket är att måla en vägg gul och byta skåpdörrar mot gul. Om du tycker att det här är för krävande kan du byta köksbänk.

Jimmy-Crisp-by-Crisp-Architects Gult kök: dekorativa mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: Rensa arkitekter

Citrongul eller en enda platta av intensivt guld räcker för att öka atmosfären i rummet. Ett annat bra alternativ är att välja en gul bänkskiva i kombination med ljusgula väggar.

Vägg och backsplashfärg

Om du vill ha ett gult kök men mer naturliga toner för dina köksskåp och diskbänkar, är gula väggar eller gult backsplash en annan gul köksidé. Använd fet gul för väggarna eller för bakplattan för att sticka ut mot skåpen och bänken.

Skåpen och disken ska vara ljusa, krämiga färger för att hålla köket ljust. För backsplashen kan du använda fet gul färg eller några handmålade gula plattor som definitivt kommer att ge färg till köket.

Om mätaren har några gula, försök använda samma nyans för bakplattan. Det enklaste sättet är att utjämna matchande gula brickor som en backsplash. En bättre idé är dock att bryta den traditionella lera och använda olika färgplattor ibland. Dessa idéer kommer inte att göra ditt kök alltför gult. Men du har fortfarande den där gulaktiga kökskänslan.

North-Beach-Residence-av-Patricia-Brennan-Architects Gult kök: dekorativa mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: Patricia Brennan Architects

golv

Golvet i ett gult kök bör komplettera det slutliga utseendet på din köksdesign. Så gör ett klokt val. Golvets färger eller material ska komplettera skåp, väggar eller bakplatta med det gula köket. Försök att inte använda gult på golvet eftersom det blir svårt att hitta samma gula nyans. Du kan använda en naturlig nyans av trä som du tidigare använde på dina skåp för att komplettera de andra nyanser av gult.

Om du inte gillar mycket trä i ditt gula kök, välj ett golv som är ett tecken på den gula färgen. Du kan också välja mörkgrå material, natursten eller terrakotta.

Nyanser av gult

Alla gula färger lägger till värme, glädje och verve i ditt kök, särskilt den ljusa citrusfärgen på en citrongul. Blanda snygga nyanser med vitt för en varm effekt, eftersom den ljusgula är för stark för att täcka den större ytan. De gula köksutrustningarna som gula köksmattor, gula köksstolar eller handdukar passar perfekt med ett citrongult tak eller vägg.

Färgglada-vintage-finner-fyll-en-chic-modern-bondgård-av-Corynne-Pless Gult kök: dekor, mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: Corynne Pless

Om du vill använda den gula färgen mer, överväg att använda ljusare gula nyanser. Detta passar perfekt om ditt kök är större eller om ditt matbord också finns i köket. För att undvika alltför färgstarkt utrymme och skapa en drömmande gul kökseffekt, använd gula färger tillsammans med ljusa krämiga eller vita färger istället för djärva.

Utrustning

I slutändan kommer gula köksutrustningar på toppen som en körsbär. Om du har gula skåpdörrar eller en gul bänkskiva, experimentera med ljuset i rummet. Om inte, kan du sätta ett gult kylskåp eller några gula köksstolar. Även gula spisar finns idag.

18.-by-Chr-DAUER-Architects Gult kök: dekorativa mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: Chr DAUER Arkitekter

Att lägga till en gul köksö är inte lämplig för alla köksområden eftersom det kräver ett större utrymme. Om ditt köksutrymme är tillräckligt stort kommer den gula köksön inte bara att få ditt utrymme att se vackert ut utan också ge dig en perfekt yta för att laga dina favoriträtter.

Om du vill följa några regler för feng shui, prova följande:

  • Du måste ge tillräcklig belysning, hålla köket rent, luftigt och inbjudande
  • Överbelasta inte rummet med apparater eller till och med mycket köksutrustning
  • Håll röran i schack
  • Oavsett ljusstyrkan i den gula färgen kommer en ny blomma att ge värme och positiv energi till ditt gula kök
  • Enligt Feng Shui är den gula färgen bra för matsmältningen och därför kan du välja mellan ljusgul och starkgul

The-Barberry-Plan-at-Villages-at-Val-Vista-Phoenix-AZ-by-Meritage-Homes Yellow kitchen: dekorativa mattor, tillbehör och idéer
Bildkälla: Meritage hem

Människor avvisar ibland den gula färgen för sin inredning. Du bör använda gult ansvarsfullt för att vara bekväm i det och undvika alltför gul matlagning.

Det gula och vita köket är en av de perfekta kombinationerna, men om du inte gillar den här kombinationen kan du prova en kombination med krämiga eller gråtoner. Du kan experimentera med gula köksredskap eller gula dekorer som en gul matta, gardiner, stolar eller till och med en gul köksö.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*