Home / Hem / Grå badrumsdesignidéer
Grå badrumsdesignidéer

Grå badrumsdesignidéer

Designen för ditt badrum kan vara lika viktig som designen för ditt sovrum, kök och andra delar av hemmet. På grund av detta kan det vara svårt att välja rätt färger för detta rum.

Färgen på ditt badrum speglar vem du är som person. Detta är viktigt när du utformar ditt hem.

Du vill inte sluta med ett badrum som strider mot din personlighet bara för att en designer rekommenderade det. Om du inte är säker på vilken färg som passar dig, bör grå vara ett försök.

Vitt är populärt i badrum eftersom det är ett neutral färg Detta gör att rummet känns rymligare än det faktiskt är.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar1 Grå-badrum-design-idéerBildkälla: Juliette Byrne

Gray gör exakt samma sak på ett mindre skonsamt sätt. Grå badrumsväggar ger ett modernt och lite sofistikerat utseende samtidigt som de fortfarande är enkla och lugnande.

Det här är några av anledningarna till att grå har blivit nästan lika populär som vitt för heminredning.

Vad betyder grå?

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar 3 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Chris Snook

Färgen grå är en blandning av färgerna svart och vitt. Grå tar de bästa attributen från var och en av dessa färger och lägger till några av sina egna. Liksom båda färgerna är grå mer neutral och balanserad.

Det är en lugnande färg eftersom den inte är ljus som vit men inte mörk som svart. Det stimulerar inte eller exciterar, men ljusare nyanser är långt ifrån deprimerande och ger grå en passiv känsla.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar5 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Julie Cavanaugh; Los Gatos design är viktigt

Det är en riktigt tidlös och praktisk färg. När det gäller personlighet kan grå symbolisera sofistikering, intelligens, passivitet, tillförlitlighet, elegans och mognad.

Ingen färg är dock utan negativa egenskaper. Grå kan ses som tråkig av vissa. Det är en konservativ färg som saknar energi.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar4 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Clifton Interiors Ltd.

Det kan ses som deprimerande eller till och med ensam. Grå kan ses som känslomässig eller till och med humörlig. Det används ibland för att representera orenlighet eller smutsighet. De flesta bryr sig inte om färg. Så om du vill visa upp dig är grå badrum inte vägen att gå.

Som med alla färger kan olika nyanser ha olika effekter. Ljusgrå toner lugnar och upplyser.

De känns mjukare och mindre intensiva. Färgen kan ibland hjälpa människor i svåra livssituationer.

A mörkgrå badrum är en mer konventionell, allvarligare och möjligen mer högtidlig. Mörkgrå är inte lika flytande som andra färger. Det kan symbolisera både självförnekelse och självdisciplin, vilket betonas av färgens svårighetsgrad.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar6 grå-badrum-design-idéerBildkälla: CUBIC Studios Limited

Sammantaget finns det många olika grånivåer så färgen kan användas på olika ställen (men var försiktig så att du inte överanvändar den – för mycket grå kan vara deprimerande eller tråkig).

En grå badrumsdesign lägger till personlighet, struktur och till och med lite mysterium i dina privata utrymmen. Här är några grå badrumsidéer för att komma igång …

Vem säger att grå inte kan vara glamorös?

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar 9 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Jared Lewis Construction Inc.

Grå är en bra färg för badrummet eftersom den kan användas till så många saker – handfat, badkar, väggar etc. När det gäller badkar finns det ingen färg som fungerar lika bra som grå.

Färgen skapar naturligtvis en jämn, glänsande glans, vilket gör att badkaret verkar renare, snyggare och snyggare. Medan traditionella vita badkar är lugna och gör badkaret mer rymliga, är grå badkar mysigare och mer personliga.

Lägga till mässingsfläckar eller guldfärger längs kanten eller här och där på ytan kan göra badkaret ännu mer glamoröst och imponerande.

Med betongelement eller andra, mer ”naturliga” material för badkaret är grå ännu mer märkbar. Denna lysande kombination av struktur och färg gör badrummet mer sofistikerat och erbjuder en intressant modern twist för ett klassiskt utseende.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar10 grå-badrum-design-idéerBildkälla: TR Design Group “The” Residential Design Group

För att göra ett badrum riktigt lyxigt, begränsa inte grått till bara badkaret. Gör plattorna också gråa och lägg till rostfria element för ett industrialiserat utseende.

Förbättra skönheten i detta badrum genom att installera en glasvägg runt duschen och ett litet fönster. Fönstret släpper in naturligt ljus i rummet och låter verkligen det grå lysa.

Använd grå ytor för att modernisera ditt badrum ytterligare. Och underskatta inte hur vackra badrum med gråväggar kan vara!

Ytterligare detaljer

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar 7 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Bubblor badrum

Skapa ett elegant grått pulverrum. Planera helt enkelt hela badrummet i grått (det behöver inte vara samma nyans för allt). Lägg sedan till färgglada föremål som sticker ut i badrummet, till exempel: B. rosa tvål eller en lila handduk.

Överväg att inkludera Betong i ditt badrum. Det kanske låter konstigt eller ful, men betong fungerar faktiskt bra i badrummet.

Betong kan användas för väggar eller golv för att lägga till struktur i rummet om du inte vill att det ska vara för glatt på grund av det grå. Betong kan enkelt manipuleras för att ta vilken form och textur du vill, så möjligheterna är oändliga!

Om du inte är ett stort fan av betong kan du använda plattor för ett modernare grå badrum. Kakel kan användas på golv, väggar och tak utan att det känns som att det finns för många kakel.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar8 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Himlen är gränsen design

Grå plattor kan ge ditt badrum en ny industriell känsla. Kakel gör det också lättare att rengöra badrummet och är mindre benägen för vattenskador.

Om du tycker att det bara är för ointressant att ha grå brickor kan du blanda ihop dem genom att lägga till inslag av andra färger för att skapa en kontrast.

Om du vill få ditt badrum att se helt nytt ut målar du väggarna och den tjocka, lysande gråtonen. Färgen är slät och verkar oändlig.

Det känns artificiellt som tapet och mindre avlägset än kakel. Färg är lite intim eftersom någon tog sig tid och energi att sprida den över ett helt rum.

Färg definierar hur mycket av din personlighet som återspeglas i ditt badrum. Ju mer grå du målar, desto mer kopplad är du till färgen. Lägg i några bleka skuggade tillbehör så har du ett elegant men ändå personligt badrum.

Du kan betona ett grått badrum med vita accenter. Detta tar fram båda färgerna och gör det grå utseendet mer elegant och modernt.

Grått och vitt badrum

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar2 grå-badrum-design-idéerBildkälla: dSPACE Studio Ltd, AIA

Vit är lite av en förälder till grå och passar bra med den mörkare färgen. De delar många attribut gemensamt, men när de paras ihop kan de skapa en stor kontrast.

I ett vitgrått badrum där grått ska vara stjärnan, var försiktig med att bara använda vitt för att markera det grå, inte för att matcha eller tävla med det.

Om ditt badkar och bänkskivan är grå, prova att inkludera några grå och vita plattor. Det finns precis tillräckligt vitt för att färgen ska sticka ut, men inte för mycket för att överväldiga det grå.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar13 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Randall Kipp arkitektur

Vita plattor i ett grått badrum är ett enkelt tillskott som ger badrummet en minimalistisk känsla samtidigt som de förblir eleganta. Det lägger också till personlighet, särskilt när det används i ett mosaikgolv.

Om du behöver en idé för en grå och vit badrumsdesign, prova den här charmaren: använd ljusgrå kakel med djärva linjer på ytan. Detta skapar en fin kontrast mellan färgens lugn och linjernas vildhet. Inkludera vit badrumsfack samt en glasdörr som omger duschen. Allt detta bidrar till att skapa en mycket balanserad miljö.

Fortfarande osäker? Här är några fler idéer …

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar11 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Honka UK Ltd.

Få inspiration från professionella spa. Ta bort badkaret så att det står fritt i ett glasfodral. Det ljusgrå badkaret är som ett spa när du duschar eller tar ett varmt bad.

Mörka, nästan svarta nyanser av grått kan ge en viss grad av elegans i kombination med vita eller ljusare gråtoner. Om du vill ha något mindre överanvändt än kakel, överväg att använda sten.

Sten ger en naturlig konsistens och kan se ut som en naturligt mörkare grå nyans. Varna att sten tar mer ansträngningar att underhålla än andra material eftersom den är porös och måste tätas för att förhindra att föremål kommer in i stenen och skadar den.

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar14 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Daglig design

Med god vård kan sten vara lika tidlös som grå. Men om du är orolig för att hantera en budget är Slate ett billigare men ändå lysande alternativ.

Mörka gråtoner kan kopplas till humörsvängningar och sorg, men de kan också leda till mer maskulinitet än lättare gråtoner. Bli djärv och experimentera med de “mörkare” färgerna.

Slutsats

Grå-badrum-idéer-för-avkoppling-dagar12-1 grå-badrum-design-idéerBildkälla: Rebecca Hatton Interiors Ltd.

Grå är ett utmärkt tillskott till badrummet. Beroende på färg kan den stå för mognad och lugn, men också för sorg.

Hitta rätt kombinationer som bäst passar din stil och personlighet. Om ingen av idéerna som listas här fungerade för dig, var inte rädd för att experimentera! Prova ett svart och grått badrum om du inte gillar vitt och grått. Gör vad du kan för att ta reda på vad som är rätt för dig.

Om du gillade att läsa den här artikeln om dessa gråa badrumsdesignidéer, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*