Home / Hem / Gör ditt hem dig sjuk? Förbättra din hälsa med dessa tips

Gör ditt hem dig sjuk? Förbättra din hälsa med dessa tips

Har du någonsin hört talas om ”Sick House Syndrome”? Om inte, kanske du vill titta. Det finns ett antal problem som människor kan ha på grund av deras levnadsförhållanden, från trängsel, allergier, sinusproblem och trötthet till känslomässiga förändringar och kognitiva problem. Om du känner att du blir sjuk av influensa hela tiden kan du behöva göra några förändringar i ditt hem för att se förbättringar.

Ofta inser folk inte att deras hem gör dem sjuka. Först efter att ha åkt på semester och plötsligt må bättre, bara för att bli värre strax efter ankomsten, inser de problemet i sitt hem.

Om du har hälsoproblem som avtar när du är hemifrån, här är några tips du bör följa för att förbättra ditt välbefinnande.

Gör några kontroller

Kontrollera först dina ugnsfilter. Du bör byta ut dem var tredje månad. Om ditt filter inte nyligen har ändrats kan ett nytt filter krävas. Om dina filter inte fungerar ordentligt kan oönskade föroreningar komma in i ditt hem och orsaka andningssvårigheter och sinusproblem.

Förvara kemikalier utanför ditt hem

Om du förvarar giftiga kemikalier som bekämpningsmedel och färg i ditt hem är det dags att ta dem ut. Helst bör du förvara dem på en plats som inte är ansluten till huset, t.ex. B. i en utomhusbod eller verkstad.

Men om det inte är möjligt, överväga att förvara dem på en väl ventilerad och torr plats i ditt garage. Detta säkerställer att du inte läcker ut några föroreningar i luften i ditt hem.

Håll det torrt

Ett fuktigt hem är en ledande orsak till hälsoproblem. Fukt är en grogrund för bakterier, mögel och mögel. Om det inte kontrolleras kan det orsaka andningsproblem och allergiska reaktioner som är svåra att leva med. Hos vissa personer med nedsatt immunitet, liksom hos äldre och mycket unga, kan detta få allvarliga konsekvenser.

Det är mycket viktigt att hålla bort fukten från huset genom att öppna ett fönster eller köra en fläkt medan du lagar mat och duschar eller badar. Undvik att torka kläder inomhus eftersom det också släpper ut fukt i ditt hem.

En avfuktare tar effektivt bort överflödig fukt från luften så att ditt hem kan bli friskare och mögelfritt. Se den här webbplatsen Lär dig mer om fördelarna med avfuktare och hur du väljer en för ditt hem.

Undvik giftiga kemiska produkter

Vi litar vanligtvis mycket på rengöringsprodukter och sprayer för att städa våra hem. De kan dock innehålla giftiga kemikalier som kan orsaka andningsproblem, brinnande ögon och halsont.

Detta gäller särskilt om dina fönster är stängda när du använder dessa sprayer, eftersom brist på ventilation bara förvärrar problemet. Använd istället naturliga eller miljövänliga rengöringsprodukter som inte innehåller kemikalier. Ditt hem förblir rent, men utan de skadliga biverkningarna som orsakar elände.

Byt till hårt golv

img-services-hard-floor-care-01 Gör ditt hem dig sjuk?  Förbättra din hälsa med dessa tips

Medan mattor är varma och bekväma kan de orsaka olika problem för alla som är känsliga för damm. Det kan vara nästan omöjligt att ta bort damm från dina mattor, även med regelbunden dammsugning. Andningssvårigheter, kliande ögon och ont i halsen kan uppstå.

Att byta till hårda golv som laminat är ett utmärkt sätt att minska golvdamm eftersom du enkelt kan torka av dem för att plocka upp damm. Du kan också investera i en luftrenare för att avlägsna överflödigt damm och andra föroreningar i luften i ditt hem.

Detta hjälper dig att andas lättare. Se till att din dammsugare också har ett HEPA-filter och använd det regelbundet på mjuka möbler och gardiner för att få ännu mer damm ut ur ditt hem.

Tänk på dessa tips och sätt i praktiken våra råd. Du kommer att känna dig mycket bättre. Med en renare inomhusmiljö hör dina andningssvårigheter och allergiska reaktioner till det förflutna, så du och din familj kan njuta av friskare luft.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*