Home / Hem / Golvkuddar: Trevliga tillbehör till ditt vardagsrum
Golvkuddar: Trevliga tillbehör till ditt vardagsrum

Golvkuddar: Trevliga tillbehör till ditt vardagsrum

Det första stället att titta på när man designar ett mysigare vardagsrum är med dekorativa kuddar. Vackra kuddar och kuddar ger inte bara extra komfort i rummet utan gör det också mer spännande, eftersom djärva färger, lyxiga texturer och mönster appliceras på ett balanserat sätt.

Media-rum-på-tak-av-David-De-La-Garza-ZURDODGS golvkuddar: underbara tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: David De La Garza / ZURDODGS

De senaste trenderna inom inredningen prioriterar sittdynor på golvet och ger dem en roll i både formella vardagsrum och snyggt designade lekplatser för barn. I de flesta fall är tuftade golvkuddar gjorda av tvättbara och slitstarka Sunbrella-tyger, så att du kan använda dem både inomhus och utomhus.

Är du redo att anamma trenden och införliva bekväma och stora golvkuddar i ditt hem? Vi kan visa dig hur!

Golvkuddar från Desert Dream från Greenauer Design Group: vackra tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: Greenauer Design Group

Här är vår checklista för golvkuddar:

Färger, mönster och texturer

När du väljer golvkuddar är det första du ska göra att välja lämplig färg, mönster och struktur. Sanningen är att golvkuddar ofta hålls utom synhåll, men det betyder inte att de inte spelar en roll i ditt helhetsutseende. Du kanske gillar den nya och djärva kombinationen av tyger så mycket att du bestämmer dig för att överföra hela designrenoveringen till den.

Golvkuddar från Casa-de-Montana-by-Cabin-Fever-Interiors: underbara tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: Interiör med hyttfeber

För inspiration till dina färger och mönster, hitta tygkombinationer och väggkonst med accent i din nuvarande inredning och tänk på hur dina nuvarande arrangemang skulle se ut med dina helt nya runda golvkuddar.

Funktionella former

En av huvudrollerna för golvkuddar är att göra ditt vardagsrum mer funktionellt. Det är därför du bör välja formulär som informerar besökare hur de ska användas.

Beslutet är ditt – du kan kasta bekväma kuddar med fast klädsel runt soffbordet i en modern sittplats eller placera ett par extra stora runda golvkuddar framför eldstaden för att koppla av. Stora trådkantade kuddar kommer inte bara att trollbinda dina gäster, men de kommer sannolikt att bli ditt husdjurs permanenta hem.

MAROCKAN-INSPIRERAD-LÄGENHET-2013-av-Rebecca-Mitchell-Interiors Golvkuddar: vackra tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: Rebecca Mitchell Interiors

Hitta rätt plats för dina kuddar

Golvkuddeviljan är svår att motstå, men innan du hoppar på vagnen, se om kuddar faktiskt kan öka stilen och funktionen i din nuvarande inredningsdesign. Vi menar här att du inte ska använda kuddar bara för att alla andra är det, utan för att du verkligen behöver dem.

Istället för att kasta golvkuddar mitt i ett väl dekorerat vardagsrum, flytta dem till barnens lekrum eller mediezon, eller lägg dem i en mysig läshörn.

Outdoor-Living-Vignette-von-DEKA-Home-Patio golvkuddar: vackra tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: DEKA Home & Patio

När du använder golvkuddar i mer formella arrangemang, uppgradera atmosfären med bekväma och hållbara Sunbrella-mattor. Skapa en bra förvaringsplan (speciellt om du arbetar på ett begränsat utrymme) eller till och med skapa egna kuddar som du enkelt kan stapla under soffbordet och ha för hand.

Stora golvkuddar kan förbättra heminredningsarenan på många sätt. Huvudfokus ligger på komfort, men färger och mönster lägger ännu mer till elegansen och charmen på din plats. Det är därför golvkuddar är perfekta för att aktivera din kreativitet och experimentera med roliga och stimulerande idéer.

Landhaus-für-Peek-Architektur-und-Susanna-Samson-Design-by-Alex-Maguire-Photography Golvkuddar: underbara tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: Alex Maguire Photography

Innan du lägger till golvkuddar, kolla in dessa tips:

  • Få några golvkuddar med insatser, särskilt om de ska användas av barn. Tyget ska vara lätt att tvätta och sköta, och helst billigt nog att du kan byta det när du vill fräscha upp din dekor.
  • Välj ett litet till medelstort klädselmaterial för ett alternativt utseende. Sådana tyger är lätta att hitta (sammet, ull, corduroy) och är ännu enklare att kombinera med resten av din inredning.
  • Golvkuddar är inte nödvändigtvis DIY-projekt – du kan alltid hyra en skicklig avlopp eller stoppning för att göra dem åt dig.

Surfa på internet för förslag och idéer och viktigast av allt, njut av processen!

Peaceful Palisade Living Room av Sarah Barnard Design Golvkuddar: Trevliga tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: Sarah Barnard Design

Läckra mönster med golvkuddar

  • En intressant designidé som kommer att göra modern inredning gladare är att välja tillbehör som är matinspirerade. Dessa tillbehör är både praktiska och roliga och ser bra ut när de visas i kök, matsalar och naturligtvis i lekplatser för barn. Till exempel en bit som dina barn kommer att bli kär i i deras skiv-av-pizza-sovsäck, eller en bakad potatisgolvkudde som kommer att ge spänning till deras sömnpartier.
  • Du kan också få golvkuddar i form av olika frukter och ordna dem på en våffelinspirerad matta för en mer välkomnande atmosfär. På så sätt förvandlar du ditt barns rum till ett trevligt kungarike av söta godisar, särskilt när det gäller uppgraderade bönsäckar och krämigt sängkläder.
  • Butterish Baked Potato stolar känns bekvämare och stöder den vackra och moderna atmosfären i ett hemtrevligt och inbjudande vardagsrum. Deras charm förstärks av ljusa och glada färger och fyllningen i ekologisk bomull, vilket också stöder tanken på en hälsosam och miljövänlig heminredning.

För en kudde inspirerad av bakad potatis, välj naturliga tyger i bruna och krämfärger. Älskare av modern design kan också kombinera dessa med några mindre, silkeslen smörkuddar för att skapa en elegant och lyxig atmosfär.

Bermondsey-Warehouse-Loft-by-HI-MACS®-Italia golvkuddar: underbara tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: HI-MACS® Italia

Naturlig fyllning

Golvkuddarnas lyxiga komfort och mjukhet garanteras av deras naturliga känsla, nämligen dun, ull eller fjädrar. Du bör alltid försöka fylla kuddar med organiskt odlade fibrer (bomull, majs eller soja), eller till och med lägga skrov med bovetefrön för en fluffig, silkeslen konsistens (t.ex. kapokträd). Hirse är ett annat utmärkt stoppningsalternativ att hålla ett öga på.

Westhampton-Beach-Playhouse-by-Chango-Co golvkuddar: underbara tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: Chango & Co.

Jordvänlig konst

För ett mer miljövänligt scenario får du naturinspirerade kuddar och kuddar med mönster som löv, ormbunkar, blommor, fjärilar, träd eller till och med sländor. Tygerna ska ha enkla grafiska tryck och vara färgade i naturliga, naturliga och helst toxinfria vattenbaserade nyanser. Dessa färger inkluderar gräsgrön, jordbrun, himmelblå eller varmröd.

Aromatisk & örtfyllning

Välj bara naturmaterial och kombinera dem med aromatiska örter för att introducera doften av faktiskt doftande växter varje gång du använder kuddarna. En avslappnande idé kan vara kamomill och citronbalsam, vars rena och fräscha doft kan sedan förbättras med ströade lavendelblad.

Kombinera rosmarin och anis i ditt fyllnadsmaterial med en kudde som är tillräckligt stor för att ta en snabb tupplur, eftersom den starka aromen är utformad för att avvärja mardrömmar och dåliga drömmar.

BMR-by-COL-Construction-Design-Build golvkuddar: vackra tillbehör till ditt vardagsrum
Bildkälla: COL Construction Design Build

Slutliga tankar om golvkuddar

Med överdimensionerade, extremt bekväma golvkuddar är det nu enkelt att lägga till en bohemisk känsla i ett modernt bostadsutrymme. Kuddar kan få alla rum att se roliga, exotiska och inbjudande ut och introducera en östlig världslåga och en stark känsla av samhällsliv.

De förbättrar också kommunikationen och går hand i hand med den festliga inredningen. Det bästa med dem är att du kan få fram färger, mönster och texturer som du gillar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*