Home / Hem / Gardindiagnosen – spelande läkare med skadade gardiner

Gardindiagnosen – spelande läkare med skadade gardiner

Har du ett antal gardiner som du verkligen älskar men som kan se lite ledsen ut nyligen på grund av allmänt slitage?

Om du inte kan tänka dig att bli av med dem kan det vara dags att spela läkare med dina skadade gardiner.

Istället för att gå ut och betala det högsta priset på en ny uppsättning gardiner finns det några enkla sätt att fixa dina gardiner till minimal kostnad.

I den här artikeln ska vi gå igenom några av de underbara DIY-hackarna du kan använda för att fixa dina gardiner. Så läs vidare för att ta reda på mer!

Reparerar tårar i tyget

Om du känner en spricka i dina gardiner, var inte orolig! Lyckligtvis är besväret med att reparera en tår i din gardin minimalt och kan göras på ett ögonblick. När det gäller att reparera en spricka har du några alternativ att välja mellan. Här är två enkla metoder som du kan använda för att renovera dina gardiner.

  • Den första metoden du kan använda är att få en klädselnål och tyg från en av världens bästa leverantörer Klädsel i Australien. Du behöver också en tråd för att matcha ditt klädsel. Så samla dina verktyg så är du klar att gå. Vad du behöver göra nu är att använda sax för att klippa av lösa trådar som kan ha dykt upp runt sprickan.

Använd nu en Pisksticka, du vill föra ihop de två sönderrivna sidorna. När du kommer till slutet av din söm, binda av din tråd och klipp av överflödigt material. Den här metoden är bäst för små tårar, och när du har hängt dina gardiner igen ska det vara lite eller inga synliga defekter för blotta ögat. Vikarna på dina gardiner ska dölja potentiella ögonsår.

  • Det andra sättet att fixa sprickorna i gardinerna är att köpa lite smältbart gränssnitt. När du har några i dina händer är allt du behöver göra att klippa en bit av tyget i en storlek som är något större än din dropp.

Rikta försiktigt upp tyget på baksidan av din tår och se till att din tår lappar så mycket som möjligt. Du kan sedan placera tyget med framsidan nedåt på din gardins baksida och köra ditt heta strykjärn över det för att smälta in det i gardintyget. Detta kommer att se till att det klibbar ihop och att sprickan inte blir större.

Har du en krok i tyget?

En annan vanlig skada som uppstår med gardiner är krok. Detta kan hända om du har husdjur som kliar dina gardiner eller om dina gardiner fastnar i dina kläder. Lyckligtvis är krokar väldigt enkla att fixa och du kan sätta tillbaka dina gardiner på nolltid. Så här gör du.

  • Först och främst vill du minska storleken på kroken så mycket som möjligt genom att manuellt manipulera gardintyget. Du kan göra detta genom att försöka återföra tråden till sin ursprungliga position så mycket som möjligt utan att orsaka några extra kostnader och skador på tyget.
  • När du har sträckt tyget så mycket som möjligt, ta tag i en tråd och en nål. Fäst din tråd i krokens ögla och kör den försiktigt till andra sidan av gardinen med nålen. Du kommer sedan att göra en liten söm så nära roten till trädstubben.

Efter att ha gjort detta, klipp av överflödig tråd, men kom ihåg att inte klippa av kroken, annars kommer trådarna att lossna och eventuellt skapa ett hål i din gardintyg.

Vi hoppas att dessa två enkla gardinereparationshackar har visat sig vara användbara och att du nu är utrustad med den kunskap du behöver för att spela läkare med dina skadade gardiner.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*