Home / Hem / Funktionalitet och en bra atmosfär med moderna dekorelement
Funktionalitet och en bra atmosfär med moderna dekorelement

Funktionalitet och en bra atmosfär med moderna dekorelement

Modern inredning präglas av strikta, raka linjer och minimalistiska lösningar. Moderna levande idéer är aldrig överdrivna: designers gör sitt bästa för att använda färg och material i stil och förvandlar även det enklaste utrymmet till en fantastisk modern oas.

Fokus ligger på funktionalitet och god stämning, och detta kan uppnås med några enkla moderna dekorelement.

Hur kan du ge ditt hem en modern inredning? Låt oss ta itu med detta:

Håll sakerna minimala

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-touch1 Funktionalitet och-god atmosfär-med-modern-dekor touchBildkälla: Garret Cord Werner Arkitekter & inredningsarkitekter

Minimal är den bästa föreningen för modernitet. Lyckligtvis kostar minimal inredning mindre, det är lättare att underhålla och vi känner oss mer organiserade.

Oavsett anledningarna till att du behöver förvandla ditt hem till en modern och minimal rest, är det första du behöver göra att tänka på dig själv. Är du en person som bara gillar några välorganiserade föremål? Antag att det är du, vi går framåt.

Kvalitet kommer först

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-inredning-beröringar12 Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-inredning touchBildkälla: Tara Seawright

Minimal inredning bestäms av slogan “mindre är mer”, vilket innebär att du bör offra kvantitet snarare än kvalitet.

Om du vill att ditt utrymme ska se ut minimalt, kompromissa inte med kvaliteten: visa upp några utvalda bitar som ser exceptionella ut och ge ditt utrymme ett unikt utseende.

Svartvita system

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-beröring14 Funktionalitet och-god-atmosfär-med-modern-dekor-detaljerBildkälla: Jennifer Worts Design Inc.

Ett mycket igenkännbart inslag i modern interiör är den svartvita kontrasten. Om du använder den måste du balansera den ordentligt och ge vit en viktigare roll. Få svarta element bör användas för att skapa djup och visuell kontrast.

Grön är obligatorisk

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-touch9 Funktionalitet och-god atmosfär med-modern-dekor-touchBildkälla: Narofsky-arkitektur + sätt2design

Grönt är en bra idé för alla rum eftersom det bidrar till vår hälsa och positiva humör.

Om du tror att du inte har några villkor för att ta hand om en rätt växt, kan du gå för fel för att uppmuntra dig med deras blotta närvaro. Innan du fattar ett beslut, överväga dina husdjurs behov och köp inte något som kan vara giftigt för dem.

Metallisk inredning

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-beröringar13 Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-detaljerBildkälla: Rymdresor / arkitektonisk fotografering

Förekomsten av metalliska tillbehör är mycket typisk i moderna hem för att skapa enorma effekter i ett till synes tomt rum.

Det bästa sättet är att använda silver-, guld- och koppardetaljer, antingen genom små möbeldetaljer eller glänsande ytor. Välj dem klokt och försök att inte överdriva det. Resultaten blir fantastiska.

Använd ljus därefter

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-inredning-beröringar10 Funktionalitet och-god-atmosfär-med-modern-inredning touchBildkälla: LDa arkitektur & interiör

Belysning spelar en mycket viktig roll i modern interiör och ses ofta som en nyckeltaktik för att få ett rum att se modernt ut. Återigen är marknaden full av kreativa belysningslösningar, som mest handlar om rena och raka linjer.

Den mest moderna lösningen du kan tänka dig är att installera spårbelysning eller visa färre golvlampor i hörnen. Moderna interiörer använder djärva och djärva färger som ger metall tillbehör styrka, eller lägger till mer flöde i de färger du redan har använt i rummet.

Lång historia kort, de gör ett uttalande! Detta betyder dock inte att traditionella belysningsalternativ inte är tillåtna. Det finns gott om moderna interiörer med lampformade lampor och långa ljuskronor.

Allt som krävs är att hitta något som passar din interiör.

Soffor och stolar

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-touch8 Funktionalitet och bra atmosfär-med-modern-dekor touchBildkälla: Robert Mills Arkitekter och inredningsarkitekter

Det finns två saker som utgör moderna möbler: raka, starka linjer och bristen på överdriven ornamentik. Samtida hem innehåller få viktiga möbler, vanligtvis de som är stora och absolut nödvändiga.

När det gäller stolar och soffor rekommenderar moderna designers vad som kallas “flytande plan” -stil, vilket innebär att möbler ska vara enkla och raffinerade, gjorda av raffinerade och snygga material (tweed, mikrofiber, läder etc.).

Lägg bara till några fler bitar och lämna rummet så luftigt och lätt som möjligt.

Golv

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-touch7 Funktionalitet och bra atmosfär-med-modern-dekor touchBildkälla: Amory Brown

Samtida golv är tänkta att vara snygga och nakna och gjorda av antingen trä eller glänsande plattor. Om du måste använda mattor, välj mattor med lugna färger och enkla mönster, eller kasta några mattor istället.

Stora utskrifter

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-inredning-touch5 Funktionalitet och-god atmosfär med-modern-dekor-touchBildkälla: Tiffany Eastman Interiors, LLC

Moderna möbler kan också dekoreras med stora tryck, speciellt om de tillhör kreativa och konstnärliga människor som gillar djärva och personliga interiörer.

Den bra sidan med utskrifter är att du kan byta ut dem om du tror att ditt utrymme behöver ett nytt utseende.

Geometriska mönster är en väldigt skraj lösning, men du behöver inte gå så långt: istället kan du välja tystare remsor med lösning, blommönster eller liknande mönster. I själva verket kan du använda vad som helst som ger ditt utrymme den karaktär du vill ha.

Windowing

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-inredning-beröringar4 Funktionalitet och-god atmosfär-med-modern-dekor inslagBildkälla: RVP-fotografering

Vi håller fast vid idén att ljus är viktigt i modern interiör, och vi rekommenderar att du använder stora och öppna fönster utan tunga persienner och gardiner.

Ju lättare desto bättre! Puffy gardiner är alldeles för dekorativa och passar inte med den minimalistiska idén att hålla rummet ljust och luftigt.

Detta gäller även möbler – du måste leta efter lätta och minimala bitar som inte kväver ljuset inuti.

Betydelsen av struktur

Funktionalitet-och-bra-atmosfär-med-modern-dekor-berör3 Funktionalitet och-god atmosfär med-modern-dekor handBildkälla: Andrew Howard inredning

Med tanke på att det inte finns så många element att experimentera med, måste du använda texturer på ett sätt som gör dem intressanta och attraktiva.

Du kan använda alla typer av naturmaterial (granit, marmor, sten, fuskpäls etc.) eller en modern blank struktur för att göra platsen mer elegant.

Ju fler texturer du använder desto bättre, men du måste veta hur man blandar ihop dem. Om du inte är säker rekommenderar vi att du söker professionell hjälp eller läser en av de många användbara guiderna online.

Tänk på internationella texturlösningar

Funktionalitet-och-bra-atmosfär-med-modern-inredning-beröringar2 Funktionalitet och-god atmosfär med-modern-dekor inslagBildkälla: Amy Lau design

Modern inredning handlar inte bara om raka linjer och neutrala väggar. I själva verket kan du dra nytta av din moderna interiör för att dela dina favoritresestunder genom att använda internationella tillbehör som kännetecknet för ditt moderna hem.

Du kan placera din favorit turkiska matta, en etiopisk mesob eller en kinesisk chippendale. Om du tycker att denna typ av inredning är för dyr kan du köpa enklare, kulturellt inspirerade mönster som passar dina möbler.

Effekten är densamma.

Tabeller

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-beröring16 Funktionalitet och-god-atmosfär-med-modern-dekorinstrumentBildkälla: Garret Cord Werner Arkitekter & inredningsarkitekter

Tabeller följer samma mönster som soffor och stolar – de känns igen genom skarpa horisontella linjer och förfinad användning av material som trä, glas och metall.

Snyggt formade bord i kombination med accenttillbehör (t.ex. bekväma avföring) är perfekta för mysiga rum. Du kan dock också välja ett industriellt utseende genom att helt enkelt lägga till några glänsande och reflekterande tillbehör.

Kom ihåg att moderna cocktailbord är lägre än traditionella och syftet är att betona enkelhet och minimalism.

Fokusrött

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-beröringar11 Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-detaljerBildkälla: Rikki Snyder

Rött är förmodligen den enda varma färgen som är vanlig för både väggar och möbler i modern interiör. Det bästa sättet att kombinera det är att använda det med svartvita system, ett utmärkt val för privata och offentliga utrymmen.

Dekorera med din favoritkonst

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-touch6 Funktionalitet och-god atmosfär-med-modern-dekor touchBildkälla: Andrew Flesher Interiors

Konst är ett utmärkt sätt att personifiera ditt utrymme och visa människor vad du verkligen gillar. Du kan uttrycka din konstnärliga sida på väggar eller bara hänga några favoritbitar på strategiska platser.

Moderna sovrum

Funktionalitet-och-god-atmosfär-med-modern-dekor-beröring15 Funktionalitet och-god atmosfär-med-modern-dekor-inslagBildkälla: Mitt hus

Du bör välja plattformssängar med solida horisontella nivåer och ett par enkla nattduksbord. Sängen bör uppenbarligen vara kontaktpunkten i rummet och alla andra delar bör betona dess betydelse.

Ett bra sätt att lura ögonen är att använda cantilever-sängar med de enkla linjerna i modern inredning placerade för att se ut som konstnärliga detaljer.

Även om du har den enklaste sängen kan intressanta sängtryck och färgglada kuddar användas för att få den att se fantastisk ut. Färgerna ska vara djupa och neutrala istället för ljusa och höga.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*