Home / Hem / För- och nackdelar med trägolv
För- och nackdelar med trägolv

För- och nackdelar med trägolv

Vi är alla överens om att trägolv värderas när vi letar efter det perfekta hemmet.

Det ökar värdet på bostaden och är ofta hörnstenen i köpbeslutet.

Ingen kan förneka att trägolv ser bra ut, men precis som annat träarbete; De har sina goda och dåliga sidor. Vi håller på att analysera båda scenarierna och ge dig en “verklig insikt” som hjälper dig att fatta ett beslut.

Fördelar med parkett

Enkel rengöring och underhåll

15 fördelar och nackdelar med trägolvBildkälla: McClellan Architects

Detta kan lika gärna vara den största fördelen med trägolv. De är mycket lätta att rengöra och bevara eftersom de nästan är immuna mot all slags smuts och fläckar. En av deras största egenskaper är hållbarheten i deras färger, vilket kan lösa det eviga problemet med mattans magiska försvinnande.

uthållighet

Trägolv är den vintergröna inredningen. I århundraden gamla hus kan du fortfarande hitta autentiska trägolv med absolut bevarad prakt och utmärkt utseende. I grund och botten är trägolv en livstidsinvestering förutsatt att du tar hand om det eller bara upplever det med en liten TLC.

142 För- och nackdelar med trägolvBildkälla: Maillot Homes

Konstant värde

Trägolv ser till att du får en hel del när det gäller att sälja ditt hem. Trägolv är en designfördel jämfört med gobelänger och mattor som säljs snabbare och dyrare. Så förvänta dig inte en avgift för en vanlig matta.

mångfald

Trägolv är extremt mångsidiga och kan användas på olika sätt, former eller färger. Samtidigt kan den enkelt anpassas till alla miljöer eller anläggningar så att du kan använda den i samtida eller klassiska miljöer.

32 Fördelar och nackdelar med trägolvBildkälla: Frederick + Frederick Architects

Dessutom kan trägolv enkelt anpassas till de stilförändringar du introducerar hemma. I de flesta fall, istället för att helt ersätta dem, behöver du bara ändra eller polera dem.

Hygienvänlighet

Rengöring av trägolv är en ganska enkel process. Grundläggande och regelbundet underhåll är det lägsta priset du någonsin kan betala för ett evigt golv. De kan göras perfekt med regelbunden dammsugning och mopping eller torkas ner med ett vanligt golvtvättmedel. Till skillnad från mattor, som tenderar att fånga överflöd och obehagliga dofter, kan trägolv lätt tas bort från alla fläckar. Slutresultatet är att ditt hem är helt fritt från allergiframkallande ämnen.

42 För- och nackdelar med trägolvBildkälla: Merzbau designkollektiv

Anpassningsinställningar

Att lägga trägolv är snabbt och enkelt. Det enklaste (och billigaste) sättet är att köpa förtillverkat material som slipas / färgas på plats. Den enda nackdelen är procedurets röran.

52 Fördelar och nackdelar med trägolvBildkälla: sanningen arkitektur

För att göra detta måste du rengöra trästammet och släppa bort den starka lukten som orsakats av de sista färgerna i timmar eller till och med dagar. Men när ditt nya golv är helt installerat kommer det att vara stabilt och klart att användas.

Utseende

Klassiska parkettgolv väcker varma och inbjudande känslor och känns exceptionellt trevliga under foten. Dess stora överklagande är ofta avgörande för nuvarande och potentiella husägare.

räckvidd

Att välja det idealiska trägolvet är en utmanande upplevelse på grund av det oändliga valet på marknaden. När du installerar ett helt nytt golv måste du välja mellan många träslag, färger eller brädstorlekar. Vi förstår att detta kan vara en svår uppgift.

62 För- och nackdelar med parkettgolvBildkälla: Mark Pinkerton – vi360 Photography

Du är därför hjärtligt inbjuden att kombinera alternativ och kombinera bara några typer i ett. Observera att detta inte är ett slutgiltigt val. Om du av någon anledning tror att ditt val inte var rätt kan du lägga till ett nytt lager och ändra färg. Golven kommer att se helt nya ut!

Perfekt matchning med befintlig interiör

Trägolv är en idealisk lösning för alla heminredningar. Det passar enkelt med alla stilar, möbler och tillbehör och blir den igenkännliga “vanliga stämpeln” för olika områden i ditt hem eller kontor.

72 För- och nackdelar med trägolvBildkälla: P. Shea Design

Nackdelar med parkett

pris
Kostnaden är högt på listan över nackdelar när det gäller installation av lövträ. Det höga priset härrör från materialets kvalitet, men också den expertis som krävs för installationen. Därför väljer vissa människor att använda den i några rum istället för hela sitt hem.

Hårdhet, hårdhet och kyla

Trägolv är verkligen “strängare”, hårdare och kallare än en matta (definitivt mindre än marmor). Detta beror på att de inte kan absorbera ljus och värme.

82 För- och nackdelar med trägolvBildkälla: Phillip W Smith General Contractor, Inc.

Dessutom tar de en betydande del av din vila på grund av bullret från husdjur som springer, barn som leker eller går i höga klackar. Detta problem kan dock lösas genom att lägga till några mysiga mattor.

Sömmar och öppna kanter

Trägolv tas och läggs i sin ursprungliga form och det finns ingen tätningsanordning på kanterna. Detta lämnar möjligheten att smuts och smuts samlas i de öppna luckorna mellan brädorna och att stora rengöringsansträngningar kommer att krävas.

92 Fördelar och nackdelar med trägolvBildkälla: Noel Cross + Arkitekter

Det som är ännu mer riskabelt är att de är benägna att tränga in i vatten och kan orsaka mögel eller ruttna under golvet.

Enkel repning

Detta är inte en allmän regel för alla typer av trägolv. Några av dem är dock mycket känsliga för högklackade slag och taggiga klor. För att undvika eller förhindra skadorna, undvik att använda skalack och applicera en hård poly topplack antingen före eller efter skadan. Faktum är att alla typer av polyuretanytor medför risk för påskyndad efterbehandling.

Ingen djurvänlighet

Kom ihåg att trägolv inte gör dina hundar glada. Den släta ytan är deras vadderade tassar största fiende, vilket innebär att de glider ner varje gång de försöker röra sig snabbare.

Naturligt svar

Trä kommer från naturen. Trots våra bästa ansträngningar kommer det alltid att vara ett naturligt material. Detta innebär att det reagerar på alla förändringar i naturliga förhållanden som fukt eller temperatur. Bli inte förvånad över att se hur det expanderar eller kontraktar.

211 För- och nackdelar med trägolv

Bildkälla: Harvey Jones kök

Den goda nyheten är att denna effekt kan elimineras (eller åtminstone begränsas) genom att hålla fukten från trägolvet och hålla temperaturen oförändrad.

fiske

Prefabricerade parkettgolv har vanligtvis rundade och fasade kanter. Syftet är att få det att se perfekt och perfekt ut. Beroende på dina behov kan fiske vara både en fördel och en nackdel med trägolv.

122 Fördelar och nackdelar med trägolvBildkälla: Ana Williamson arkitekt

Du måste definiera om den vinklade biten passar den träslag du har installerat, eller om du behöver en med skarpa kanter och ett tillverkat utseende.

Permanent rengöring

Den främsta anledningen till att det är enkelt att rengöra ett trägolv är att det är mycket vanligt. Även om inget kan rengöras annat än damm, bör du dammsuga eller sopa minst två gånger i veckan.

u0u5to4x för- och nackdelar med trägolvBildkälla: Philpotts interiörer

höjd

Till skillnad från färdiga trägolv saknar prefabricerade trägolv slipningsprocessen med vilken de kan läggas ordentligt och slipas platt på ojämna undergolv. Utan att ta hänsyn till detta riskerar vi att gå på lappgolv som liknar ojämnheter under ytan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*