Home / Hem / För- och nackdelar med att ha en pool i din trädgård
För- och nackdelar med att ha en pool i din trädgård

För- och nackdelar med att ha en pool i din trädgård

Vem skulle inte älska en pool i sin egen trädgård? Förutom de som naturligtvis föredrar inomhuspooler.

Från det ögonblick som någon nämner en pool planerar vi timmar av kul och spänning under heta somrar.

Sanningen är att alla är så förblindade av de positiva aspekterna av en pool att de inte inser att det är negativt att äga en.

Vi håller med – det låter som en saga att äga en utomhuspool i heta regioner. Men vad händer med ett tempererat klimat? Trodde du att en pool bara används på sommaren, men måste rengöras och vårdas lika under varje säsong?

Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgård1 Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgårdBildkälla: Cipriano landskapsdesign och anpassade simbassänger

Om du jämför alla kostnader, säkerhetsproblem och underhållsåtgärder med rekreationsvärdet för din investering kan du ändra dig. Det är just därför vi har sammanställt fördelarna och nackdelarna med en pool i din trädgård.

fördelar

Du äger en cool plats

Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgård2 Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgårdBildkälla: En specialiserad landskapsarkitektur, pooler och hårt landskap

Det är svårt att sortera pooler i en lista över fördelar och nackdelar med utomhuspooler eftersom de är ett behov och ett infall, mycket mer än en nödvändighet.

Även om det inte finns någon enda definition för vad “cool” är; En pool kommer troligen inte att inspirera människor att komma till dig. Hade vi inte alla denna coola vän med pool? Vems hus tillbringade vi timmar och timmar i?

Med en pool kommer du sannolikt också att anordna de mest minnesvärda födelsedagsfesterna och grillfesten. Även när människor inte simmar har poolerna en fantastisk och avkopplande utsikt.

Du har en träningsanläggning

Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgård 3 Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgårdBildkälla: Harold Leidner landskapsarkitekter

Pooler handlar inte bara om kul och underhållning. De ger dig möjlighet att simma professionellt och hålla din kropp i form och frisk. Aqua aerobics är också en utmärkt metod för viktkontroll.

En pool är särskilt bra för barn som gillar att spendera tid på att koppla av och spela. Har du också glömt att vi alla blir barnsliga för magiska natt simning, med trevlig musik och en himmel full av lysande stjärnor? Det är en helt acceptabel nivå av barnlighet!

Du har en lyxig oas

Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgård 4 Fördelar och nackdelar med en pool i din trädgårdBildkälla: Pool Environments, Inc.

När det gäller skönhet och elegans är väldesignade pooler oövervinnliga. Om du hade applicerat lämpliga färger (safir, kristall) eller plattor i geometriska mönster, gav du ditt utrymme en riktig touch av lyx.

Om du dekorerar poolen med soldäck, stenstigar, skulpturer eller växter kan du skapa en semesteratmosfär från ditt eget hem.

Atmosfären blir ännu mer imponerande för dem som har en rik trädgård där poolen smälter in. Magiskt är det inte?

Du äger ett dyrt hus

För- och nackdelar med att ha en pool i din trädgård 5 fördelar och nackdelar med att ha en pool i din trädgårdBildkälla: Pool Environments, Inc.

Det finns många dyra inköp som du kan lägga till i ditt hem för att skapa mervärde. Men ingenting är lika kraftfullt som en stor utomhuspool. En pool är en hållbar och tidlös funktion som alltid kan locka köparnas uppmärksamhet.

Det är just därför vi rekommenderar att du betraktar poolen som en värdefull tillgång som gör att dina drömmar blir verklighet. och kommer aldrig sluta göra ditt liv roligare.

Det är inte ovanligt att småhus med pooler når ett högre marknadspris än deras större motsvarigheter som inte har något.

För- och nackdelar med en pool i din trädgård 6 fördelar och nackdelar med en pool i din trädgårdBildkälla: Pool Environments, Inc.

Att bygga en pool är också mycket genomförbart och prisvärt idag. och människor föredrar att se på det som en investering snarare än en nyckfull kostnad.

Din pool väcker tropiska känslor

För- och nackdelar med att ha en pool i din trädgård7 För- och nackdelar med att ha en pool i din trädgårdBildkälla: Platina poolunderhåll

Skulle du inte känna att du befann dig på en tropisk ö med en vacker pool? Sluta inte med poolen – ta hand om omgivningen; och lägg till grönska och möbler som kan skapa en tropisk känsla.

Det ultimata målet är att få en fantastisk oas från ditt eget hem.

nackdel

Du kommer att möta högre försäkringskostnader

I försäkringsbranschen kallas hus med stora pooler för ”attraktiva olägenheter”. Det betyder att din plats är populär och att många människor besöker den. Tyvärr ökar detta kostnaden för dina försäkringsrum.

Att hålla din pool hemlig är ändå inte den bästa idén. Din försäkringsagent måste vara medveten om dess existens så att du inte har några problem som täcker potentiell skada.

Information om folket som bor i Irland finns på webbplatsen https://www.theaa.ie för bästa hemförsäkringsavtal. AA Irlands försäkring täcker också kostnaden för att reparera en pool (om riskerna i din försäkring skadar den).

Du står inför höga installationskostnader

Simbassänger har olika prislappar beroende på storlek, kvalitet eller ägarens specifika behov. Så besluta bara att investera om du verkligen är säker på att du har råd.

Din första tanke skulle vara att spara material; och att använda vinyl eller glasfiber istället för betong. Den verkliga kostnaden är dock vad alla måste betala för: gräva en pool i trädgården.

Glöm inte att installera en pool är en tidskrävande aktivitet. och din trädgård kommer att vara obrukbar i minst två månader.

Dina utgifter går utöver att göra poolen

OK, låt oss säga att du investerade några tusen dollar och byggde den mest fantastiska poolen någonsin. Verkligheten är att du fortfarande inte kan använda den: även om pumpar eller väsentliga filter ingick var området runt poolen inte.

Du behöver ett däck, uteplats eller åtminstone lite sittplatser för att vila efter ett dopp. Då blir en pool utan bollar, flottörer och liknande leksaker inte så trevlig.

Dessutom kräver pooler speciella säkerhetsaspekter som staket, lock eller till och med poollarm.

Du måste ta hand om det

Ju mer du använder din pool, desto högre underhållsarbete. Därför måste du planera dina bevarandeaktiviteter inte bara årligen utan också varje månad och dagligen.

Först och främst måste du kontrollera pH i vattnet (för att skydda dig mot höga alkali- och syranivåer). Betongbassänger kräver ännu mer underhåll eftersom de inte är lika resistenta mot algtillväxt och obekväma väderförhållanden.

Ibland räcker inte ett filter. och du måste spola tillbaka poolen minst en gång per säsong. I rättvisans namn är det bästa alternativet att hyra en underhållstjänst, förutsatt att priset inte är för högt.

Underlåtenhet att uppfylla dina underhållsskyldigheter kan leda till allvarliga hälso- och säkerhetsproblem. Så se till att du köper rätt kemikalier för att balansera pH. och använda dem ordentligt.

Felaktig avskräckning kan leda till allvarlig sjukdom eller misslyckas med att skydda simmare från allergier och infektioner.

Du måste tänka på säkerhet

Säkerhet är den viktigaste aspekten av varje pool. Som poolägare är du ansvarig för alla som går in i poolen. och detta ansvar ökar när barn är i närheten.

Låt inte de yngsta i poolen först! Säkra den med grindar eller ständig övervakning; och gör en mindre pool för dem att njuta av.

Kom ihåg att varje olycka eller obehaglig händelse är ditt ansvar och det spelar ingen roll hur eller varför det hände.

Att köpa säkerhetsfunktioner är också en bra start: solida skydd, funktionella larm och barnsäkra grindar skyddar både poolen och människorna. Den obligatoriska försäkringen är ett bra sätt att vara beredd på vad som än händer.

Du kommer sannolikt att ha reparationskostnader

Personer som har mött poolreparationer (läckage, strukturella problem eller liknande problem) delar att detta var deras värsta reparationsupplevelse någonsin.

Kom ihåg att det här kan hända dig också! Även de senaste och dyraste poolerna kan inte garantera livslängd. Därför bör du överväga inspektioner när du använder dem. och under användning.

Du kommer att bli överraskad av dina elräkningar

Både vattnet du fyller poolen med; och energipumpar och filter behöver hålla poolen användbar … kostnad. När du har installerat en pool är dina räkningar aldrig desamma.

Du kommer sannolikt inte att få samma belopp som du investerade

Som tidigare nämnts rankas poolhus väl på marknaden. och de kostar mer än de som inte har en pool. Låt dig dock inte luras om att återförsäljning av ditt hem får dig tillbaka investeringen.

Slutligen säljer du en begagnad pool som har använts och renoverats. och du kan inte be folk att betala samma pris som det skulle kosta att installera ditt eget.

När du väl har beslutat att sälja ditt hem rekommenderar vi att du söker en värderare. och be honom att uppskatta det verkliga priset på din pool just nu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*