Home / Hem / Flytande hyllidéer som passar alla hem

Flytande hyllidéer som passar alla hem

Så stort som våra hus kan vara har vi alltid extra lagringsutrymme.

Det är så de flesta av oss stöter på idéer för flytande hyllor som inte bara ger tillräckligt med utrymme för sina tillhörigheter utan också dekorerar våra utrymmen och gör dem mer sofistikerade genom att få dem att se ut som om de inte är fästa vid väggen alls.

Flytande hyllor är definitivt ett av de smartaste koncepten inom hemdesign eftersom det är enkelt att placera och extremt billigt.

Både stora och små flytande hyllor visar samlarobjekt på ett elegant sätt, och vi kan använda dem för att visa familjeporträtt, konstsamlingar och resememorabilia.

En särskilt intressant typ är hängande vägghyllor som sträcker sig direkt utan synligt stöd och är gjorda av massiva material som trä för att säkerställa att våra saker håller sig på plats.

Ett förnuftigt alternativ till vägghyllor för böcker är ihåliga kärnhyllor eller flexibla bitar gjorda av gammalt och oanvänt trä.

Vikten av att placera flytande hyllor i vårt hem

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-varje-hus1 Flytande-Hyllor Idéer Lämpliga-För-Alla-HusBildkälla: Serenity design

Till att börja med kommer flytande hyllidéer att omforma inredningen och se till att alla våra bästa tillbehör syns.

Introduktionen av vägghyllor inspirerades inte bara av behovet av att lagra föremål utan också av önskan att få hem att se mer moderna och vackra ut.

På grund av detta använder många människor det dekorativa vägghyllor även om sådana inte alls har något praktiskt syfte.

Mycket är obligatoriskt för placering eftersom de flesta av oss bor i tempererade bostäder och kan använda ett organiseringskapitel för böcker eller kristallkollektioner.

Lyckligtvis finns det en mängd olika flytande hyllplaceringsidéer där ute, både för vardagsrummet och för alla tillgängliga visningsområden i hemmet.

Flytande hyllor Hur-s /

Den klassiska stora och vita hyllan

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hus2 Flytande-Hyllor Idéer Lämpliga-För-Alla-HusBildkälla: d2 interiörer

Modern design gynnar stora och vita hyllor eftersom de anser att den är den bästa organisatoriska och dekorativa idén för alla hem. Dessa hyllor flyter från vägg till vägg och är idealiska för prylar och konstsamlingar.

Hörn och flytande hörnhyllor

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hem3-1 Flytande-Hyllor Idéer Lämpliga-För-Alla-HemBildkälla: Vicente Burin Architects

En av de coolaste metoderna för hyllproblemet är att lägga till konstigt formade hörn eller skräddarsydda hörn Hörnhyllor besvärligt att hantera infällda bågar.

Det behöver inte sägas att detta är en strategi som kommer att få ut det mesta av ditt utrymme och det kommer att fungera med alla möbler och stilar.

Djärva och samtida flytande lösningar

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hus4 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HusBildkälla: Bli samarbetsvillig

När någon pratar om moderna hyllor är våra första idéer blygsamma storlekar och smal design, för det är precis vad som definierar en raffinerad smak inom inredningen.

Vissa människor föredrar dock att anpassa sitt bostadsutrymme med djärva lösningar och ser ingen anledning att inte tillämpa samma praxis på hyllor.

Lätt och fräsch

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hem5 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HemBildkälla: Chris Snook

Små vägghyllor (särskilt vita) är perfekta för små utrymmen där tillbehör måste placeras på ett praktiskt och attraktivt sätt.

Gula flytande hyllor

Det var inte din första idé, eller hur? Ljusgula hyllor är dock ett speciellt öppet kubkoncept som används som en huvuddekorationsanteckning i många moderna interiörer.

Offsetarrangemang

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hus6 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HusBildkälla: Clarum Homes

Det finns absolut ingen anledning att hålla sig till hyllornas klassiska vänster-till-höger-orientering. Du kan alltid välja ett asymmetriskt utseende och dubbla avståndet mellan delar för att säkerställa att större objekt kan visas.

Accentväggar

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hus 7 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HusBildkälla: Josh Wynne Construction

Hur dina hyllor ser ut beror inte bara på hyllorna utan också på väggen.

När väggen är ljus och målad korrekt skapar den en mjuk bakgrund för dina ursprungliga flytande hyllidéer, medan den asymmetriska visningen av bitarna gör att platsen ser rolig och fri ut.

Svart hylla för modern inredning

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hus8 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HusBildkälla: Innehållsförteckning design

Moderna hyllor handlar om kreativitet. Det är därför du kan överväga svarta hyllor för modern utsikt över din vägg.

Öppenhet och tillgänglighet

Foating-Shelves-Ideas-Suitable-For-Any-Home 9 flytande hyllidéer som passar alla hemBildkälla: Jane Ellison

Öppna hyllor uppfanns helt enkelt för att små och trånga rum behöver mer luft och friskhet.

Idag ersätts tunga köksmöbler långsamt med hyllor som görs så att alla dina tillbehör är inom räckhåll.

1980-talets hem och deras kosmetiska förbättringar

Den revolutionerande inventeringen av köket från 1980-talet är flytande skåp som inte bara lagrar alla föremål utan också döljer röran och röran samtidigt som de bibehåller skönheten och den minimalistiska designen i ditt kök.

Ovanlig placering

Foating-hyllor-idéer-lämpliga-för-alla-hem 10 flytande hyllor idéer lämpliga för alla hemBildkälla: Ikon Design Studio

De mest kreativa husägare är de som har begränsat utrymme att arbeta och försöker få ut det mesta genom att hänga hyllor på de minst förväntade platserna.

Du kan till exempel hänga hyllor ovanför soffan eller dörren eller använda din fönsterlåda för att visa favoritgrafik.

Flytande hörnhyllor

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hem13 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HemBildkälla: Milgard fönster och dörrar

Hörnhyllor är en av de mest moderna och originella stämningsgeneratorer som du kan föreställa dig hemma och som också har en praktisk förvaringsfunktion.

Långa hyllor

Flytande hyllor-idéer-lämpliga-för-alla-hem 11 flytande hyllor idéer lämpliga för alla hemBildkälla: Elad Gonen

Långa hyllor är perfekta för att visa tillbehörssamlingar och ger dig flest alternativ för att placera och rotera föremål som du vill.

Du kan justera längden så att de matchar möblerna nedan för ett symmetriskt, strömlinjeformat utseende.

Utrustning

Foating-hyllor-idéer-lämpliga-för-alla-hem 12 flytande hyllor idéer lämpliga för alla hemBildkälla: Element Studios

Hyllor handlar inte bara om storlek och form – materialet är också en viktig aspekt att kombinera med resten av dina möbler, såvida du inte medvetet strävar efter ett decentraliserat och asymmetriskt utrymme.

Kreativa flytande svarta hyllor

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hem 17 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HemBildkälla: Jim Tetro

Flytande hyllor kan vara den viktigaste dekorativa strategin för ditt hem och göra ett starkt uttalande på neutrala väggar och i stadsmiljöer.

Asymmetrisk fokus

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hem14 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HemBildkälla: Amy Lau design

Hyllor har makten att få ditt vardagsrum att se modernt ut och för det måste de organiseras asymmetriskt.

Samma sak gäller för resten av dina möbler – du kan vara djärv och släppa balansen mellan dina skåp, öppen spis och hyllor.

Industriella flytande hyllor

Detta är en super kreativ och urban idé som hänvisar till tunna och enkla flytande hyllor som kommer att lägga en dramatisk accent till ditt utrymme.

Anpassa med kork

Du kan också använda hyllor för att göra din arbetsyta mer rustik, individuell eller avslappnad. När du gör detta, se till att det finns tillräckligt med korkbräda för att fylla klyftan mellan den nedre hyllan och skrivbordet du arbetar med.

Korken kan vara den perfekta ytan för pendellampor som hjälper dig att arbeta. Eller så kan du hoppa över dessa och lägga till måttlig belysning under hyllan istället.

Hyllor som liknar väggklättrare

Vi har redan pratat om hur coola mörka hyllor kan vara på neutrala väggar, men varför inte försöka kombinera dessa i omvänd ordning?

Krispiga vita hyllor på en djuplila vägg är en fantastisk lösning för vardagsrummet, särskilt om du vill flagga med liknande tillbehör.

Hyllor för magert förvaring

Foating-hyllor-idéer-lämpliga-för-alla-hem 20 flytande hyllor idéer lämpliga för alla hemBildkälla: Wanda Ely Architect Inc.

Välj en lämplig plats och häng en lång rad tunna flytande hyllor på den.

De är kanske inte den mest solida ytan för att visa tunga konstverk, men du kan alltid använda dem för att hålla röriga föremål och högar med böcker som du inte kan placera någon annanstans.

Om du vill göra dem mer solida monterar du en liten barvagn över dem och använder dem för tyngre och mer känsliga föremål, som kategoriseras i separata locklådor.

Rustika hyllor

Foating-hyllor-idéer-lämpliga-för-alla-hem 18 flytande hyllor idéer lämpliga för alla hemBildkälla: Paddle Creek design

Beroende på din stil kan du introducera återvunna trähyllor för att dekorera ditt utrymme. Inte bara är detta en dramatisk och djärv tillgång, det är också en kostnadseffektiv som säkert inte kommer att bryta banken.

Utrymmet däremellan

Ett intressant sätt att säkra extra utrymme är att hänga några vertikala hyllor mellan fönstren. Sådana hyllor gör att du kan lagra majoriteten av dina böcker utan att behöva ta med ett särskilt skåp.

Stökigt och elegant

Foating-hyllor-idéer-lämpliga-för-alla-hem 15 flytande hyllor idéer lämpliga för alla hemBildkälla: Husfastigheter

Det finns rum som köket där föremål ofta används och som måste hållas så nära din räckvidd som möjligt.

Återigen kan flytande hyllor vara till hjälp om du har lyckats samordna dem med resten av möbelns former, storlekar, färger och material.

Avsluta tankar

Foating-Hyllor-Idéer-Lämpliga-För-Alla-Hem 19 Flytande Hyllor Idéer Lämpliga För Alla HemBildkälla: Allen Construction

Det mest kritiska ögonblicket i din inredningsdesign är inte estetik, utan smart förvaring som håller alla dina tillhörigheter utom synhåll och visar bara de du är stolta över, till exempel konstsamlingar och familjeporträtt.

Den perfekta lösningen för detta är dekorativa flytande hyllor som enkelt kan fästas på väggen och fortfarande rymmer alla dina värdefulla föremål.

Tack vare det öppna hyllkonceptet ser rummen snyggt och organiserat ut så att du kan överväga dem istället för dina tunga skåp.

Om du gillade att läsa den här artikeln om dessa flytande hyllidéer, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*