Home / Hem / Färgscheman för vackra hem
Färgscheman för vackra hem

Färgscheman för vackra hem

När du ger ditt hem ett nytt och nytt utseende kan du alltid kombinera olika nyanser, från de ljusaste höjdpunkterna till de mörkaste nyanserna.

Det är en riktig dekorförstärkare, eftersom en ny färgmix för ditt rum eller till och med hela ditt hem drastiskt kan lyfta upp stämningen och atmosfären i rummet. Med några kvalitetstips och några exempelbilder kan du göra det mycket effektivt.

Du kan få hjälp från olika färgexperter och inredningsarkitekter. Du kan till och med skapa något för dig själv för att lägga till en touch av personlighet till inredningen. Heminredningsfärgscheman är väldigt enkla att skapa om de får rätt information och inspiration.

9 vackra hemfärgschemanBildkälla: Caitlin Wilson Design

Vi erbjuder bästa råd om du överväger att tillämpa ett schema med dina favoritfärger på hela din heminredning. Varför inte låta din karaktär och dina preferenser återspegla i ditt eget hem?

Varje färg har sin egen effekt och det kan betyda mycket för vardagsrum, sovrum, badrum och till och med kök att ha ett specifikt schema som du föredrar.

Analysera din smak och personlighet för att ta reda på vad som passar dig bäst. Detta hjälper dig att bestämma vilken färg som fungerar bäst för dig och vilka effekter som påverkar dig mest.

Det kan bara vara en färg

Vackra hemfärgscheman 11 Vackra hemfärgschemanBildkälla: Alan Mascord Design Associates Inc.

Du kan inte gå fel med att välja en monokromatisk stil. Detta är det bästa och enklaste sättet att sammanföra alla delar av ditt utrymme till ett tema.

Du kan experimentera med alla de olika nyanserna och tonerna, men ibland är resultaten alltid något som lämnar ett tråkigt intryck. Om du vill fördjupa utrymmet och göra det mer spännande är det klokt att använda färgens inre nyans i kombination med grumliga toner.

Denna obalanserade typ av skuggning tillför intresse och spänning till den övergripande bilden eftersom den används i många hushållsfärgscheman.

ornament

Vackra hem färgscheman1 Vackra hem färgschemanBildkälla: David Sharff Architect, PC

Mönstrade väggar är definitivt ett snyggt utseende eftersom de kan ignorera skärningspunkten mellan väggen och taket och skapa en befallande syn som tar bort all uppmärksamhet från takets höjd eller baksidan av väggen.

Till exempel är ett område på sex med tio designat med ett Mod 60-mönster i en ljus färg som gul ett slående och intressant element att arbeta med.

Grå nyanser med ljusblå

7 vackra hemfärgschemanBildkälla: Jute inredning

Blandningen av babyblå och olika toner av mörkare och ljusare gråtoner, även känd som “tre himmelens nyanser” kan skapa en sofistikerad och djup känsla.

Kombinationen av dessa nyanser skapar en mer allvarlig och jämn skandinavisk atmosfär som är effektiv och lugnande. Att skapa ett stormigt tak och arbeta med en blå bakgrund är ett utmärkt tema för att integrera möbler i brunt, grått eller taupe.

Det är en cool och avkopplande plats där dina färger är djärva men ändå lugnande.

Den neutrala grädden och smöret med ett slående guld

Vackra husfärgscheman 4 vackra husfärgschemanBildkälla: Camellia Interiors Ltd.

Denna palett är något att tänka på om du letar efter ett varmare och lyckligare intryck för din hemfärgsdesign. Det är lite djupare än den klassiska beige, vilket ger den en atmosfär som kan beskrivas som badad i solen.

Även om de flesta tänker arbeta med något varmt och glatt, tänker de på gult. Guld ses som ett mer elegant och diskret alternativ som är lättare att integrera och inte känns överväldigande.

Användningen av liknande färger som bakgrund (t.ex. för golv eller tak) skapar en smakfull och elegant atmosfär.

Naturens färger

Vackra husfärgscheman2 Vackra husfärgschemanBildkälla: Samlade interiörer

Naturliga färger lugnar alltid och skapar en perfekt inbjudande bostadsyta utanför våra hem. Det spelar ingen roll hur starka färgerna är – det finns inga nackdelar med att använda naturlig mossgrön, en neutral olivfärg eller en lugnande kronbladrosa.

Denna stil har länge varit populär; Det är till och med en del av designen av ett gammaldags engelskt hus. Föreställ dig en trädgård som är rik grön med den eleganta touchen av dess rosa blom.

Du kan mjuka upp taket för att få lite ljus in i en mossvägg, vilket också uppnås genom att använda en mjuk färg på överkanten. De flesta greener fungerar bra tillsammans, så det är inget misstag att överväga en mörkare jordgrön för baseboards och windows.

Något djupare och kraftfullare

8 vackra hemfärgschemanBildkälla: Urso Designs

Det är bra att vara försiktig när du arbetar med flashiga färger eftersom de blir för mycket om de används felaktigt. Den djupa karaktären av vinrött, bär och kitt har en viss charm, som noggrant bör kombineras med rätt färger.

Rött kan förknippas med många oattraktiva designmotiv i kombination med vissa färger som vitt och gult. När du arbetar med rött är det bästa att göra det med sina olika nyanser.

Detta skapar en djup och dramatisk atmosfär som inte märks alls på grund av bristen på en stark kontrast mellan färgerna. Tydliga möbelelement är bäst för denna typ av utrymme eftersom det kommer att lugna hela miljön.

En ljus men ändå neutral blandning

Vackra hemfärgscheman 3 Vackra hemfärgschemanBildkälla: Turner Pocock

För vissa är djärva färger något som skapar obehag och spänning i deras hem och de känner sig utmanade när de arbetar med dem. Om du känner att ditt hem är fyllt med en imponerande mängd starkt färgade, mättade möbler, kan det vara tillräckligt att använda metalliska, neutrala eller bara vita för att tona ner hela färgen.

När du skapar en ljus miljö bör du överväga hur stilen passar dina önskemål. Du kan prova olika alternativ tills du får den nyans och ljusstyrka som passar dig. Att måla är aldrig för mycket av ett problem eftersom ommålning inte är särskilt svårt.

Gå ombré

Vackra hemfärgscheman 6 Vackra hemfärgschemanBildkälla: Brian O’Tuama Architects

Nyckeln till ett framgångsrikt ombréfärgjobb är att använda på varandra följande färger på samma remsa. Ett bra exempel på detta är att använda fem nyanser av färg för trapporna, varvid varje nyans appliceras på tre trappor per stycke. Om du arbetar med kanter är det smart att välja små vinkelborstar eftersom större kan användas för att fylla i resten.

Regeln om tre

Vackra hemfärgscheman 10 vackra hemfärgschemanBildkälla: Artistic Environments, Inc.

De flesta av de viktigaste designprinciperna, inklusive regeln om tre, avser att dekorera väggutrymmet med udda taktik. Detta inkluderar färger så att varje färg ska användas minst tre gånger när du dekorerar ett rum.

Ett enkelt exempel på denna princip är att använda en vägg med en grön accent och en matta, samt att lägga till dekorativa växter. Det kan fungera på något sätt, eftersom de möjliga kombinationerna är obegränsade.

Detta kan fungera bra för alla paletter, men det fungerar bäst för dem som använder djärvare färger när de vill ha en rikare färgvariation i sitt hem.

Komplementmöbler

Vackra hemfärgscheman 5 Vackra hemfärgschemanBildkälla: Byggande av förnyelsedesign

Att måla dina möbler är ett utmärkt sätt att skapa en charmig och autentisk effekt i ditt utrymme. Några intressanta alternativ inkluderar att färga bordets nedre bord med en djärv färg som röd (detta fungerar särskilt bra på vita golv) för en iögonfallande reflektion, och du kan till och med måla insidan av en garderob eller bokhylla med något mörkt som kommer att dra uppmärksamhet på allt som finns inuti.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*