Home / Hem / En guide för att välja vackra möbler i massivt trä till ditt sovrum
En guide för att välja vackra möbler i massivt trä till ditt sovrum

En guide för att välja vackra möbler i massivt trä till ditt sovrum

Massiva trämöbler kan aldrig gå ur stil om du inte tror hur mycket trä du fortfarande har i ditt sovrum.

Trä har många unika egenskaper, det har strukturell integritet, det är definitivt mångsidigt och dess hållbara natur ökar bara till alla dess underbara egenskaper.

Dessutom kan det inte förnekas att trä har ett utseende som ger något rum en viss charm.

Tro det eller inte, du behöver inte vara möbelexpert för att hitta unika träelement till ditt sovrum. Det kan finnas många saker att tänka på när du väljer trämöbler, men det lägger till de alternativ och variation du har.

Välja trämöbler till ditt sovrum

Är det trä för dig

solidwhite En guide för att välja vackra möbler i massivt trä till ditt sovrum

En snabb sökning efter en Möbelbutik online Du kommer att få många resultat, men en av de första sakerna att välja eller tänka på är vilken typ av trä du ska köpa.

Trä faller i många kategorier, som du hittar i resten av listan. En bra tumregel är dock att undersöka ett urval av valnöt, mahogny, rosenträ, ek, björk och liknande för att få en “känsla”. vilken typ av trä passar din touch.

Lövved eller barrved?

Brownwood En guide för att välja vackra massiva trämöbler till ditt sovrum

Detta betyder inte nödvändigtvis att trä är mjukt, men vissa är faktiskt hårdare än andra.

Den här egenskapen används för att beskriva en träslag som kommer från barrträd eller blommande träd.

Barrträd eller lövträd är mycket mer värdefulla eftersom de är knappare än barrträd. Detta kan vara ett övervägande om du vill dekorera ditt sovrum med bitar som kan tillföra värde till ditt hem.

Undersök färgen

Sovrumsmöbler i massivt trä - mörk färg En guide för att välja vackra möbler i massivt trä till ditt sovrum

Trä kännetecknas av sin bruna färg, men olika träslag från olika träd, även samma art, kan ge olika intensitet.

Vissa skogar kan till och med ha lite lila i sig medan andra har gröna toner. Färg spelar en viktig roll eftersom den måste smälta in i ditt sovrums tema och motiv. Om du till exempel tycker om moderna nyanser av svart och vitt kan du köpa allt i ljusbrunt, eftersom det kan förstöra det övergripande färgschemat i rummet.

Varje träbit berättar en historia

Sovrumsmöbler i massivt trä-idéer-rum-inredning-och-allt-17 En guide för att välja vackra möbler i massivt trä till ditt sovrum

Kom ihåg att varje träbit du stöter på, även från samma trädslag, berättar en annan historia. När du väljer trämöbler, se till att de små detaljerna som linjerna betonar det övergripande temat som du vill ha för ditt sovrum.

Träets konstruktion är viktigt

vit-trä-sovrum-set-på-sovrum-angående-vackra-vita-trä-möbler-galleri-3 En guide för att välja vackra massiva trä möbler för ditt sovrum

Dina möbler håller bara så länge de är byggda, och det finns flera orsaker till detta. Spikar, lim och häftklamrar håller trä ihop snyggt, men om du letar efter något som du nästan kan passera genom som en arv, är det bra att få trämöbler med rätt fogar.

Vi pratar om riktiga leder som går ihop med varandra. De kan sätta dig tillbaka lite mer än din vanligtvis spikade garderob, men de håller och känns bättre. Skruvar och pluggar gör också tricket och gör möbler som håller riktigt länge. Oavsett vad du gör, känn personligheten hos de trämöbler du köper.

Vi vet att det kan vara en sträcka att säga det, men det finns något så charmigt och mysigt med en träarmatur i sovrummet. På ett sätt har du gett nytt liv åt ett träd i ditt sovrum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*