Home / Hem / Duschnischidéer och bästa metoder för ditt badrum
Duschnischidéer och bästa metoder för ditt badrum

Duschnischidéer och bästa metoder för ditt badrum

En duschnisch är viktigare än du förmodligen tror. För många människor kan duschnischer påverka eller påverka duschens användbarhet.

En badrumsnisch säkerställer ordning i din dusch och erbjuder plats för flaskor och skrubb. De är också ett bra designalternativ eftersom så många moderna duschar har klara glasväggar eller en öppen design.

Madison-Avenue-The-Annex-Toronto-by-Sisters-in-Sync-Design duschvägg idéer och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: Systrar i synkroniserad design

Duschnischer är så små utrymmen att det är svårt att räkna ut hur man bygger en duschnisch som faktiskt är användbar. Här är några bra duschnischidéer som hjälper dig att skapa bästa dusch för ditt hem.

Grundläggande duschnisch

Transitional-Master-Bath-by-Drury-Design idéer för duschväggar och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: Drury design

En duschkabin är i grunden en hylla för förvaring av badrumsprodukter som sitter i din duschvägg. Detta kommer att hålla dem snygga och organiserade. Detta är en särskilt bra idé om flera personer använder utrymmet.

Det är alltför lätt för din dusch att bli överfylld med flaskor och andra föremål om du inte har utrymme att lagra och organisera.

Badrum nisch idéer

Brookridge-Home-Fall-2012-by-Key-Residential Duschnisch Idéer och bästa metoder för ditt badrumBildkälla: Nyckel lägenhet

 • Det första du behöver göra för att designa en duschnisch är att ta reda på vad du ska ha där inne. Detta hjälper dig att bestämma rätt storlek på duschnischen. Några vanliga föremål som många människor håller i duschnischer är schampoflaskar, balsamflaskor, hårbehandlingar, tvålstänger, flytande tvättflaskor, ansiktsvaskbehållare, skrubb, rakhyvel, rakskum, hårkammar, skrubbhandskar och duschväggsskrapor. När du väl har bestämt dig för vad du ska förvara i dusch alkoven får du en bättre uppfattning om vad dimensioner för dusch alkov ska vara.

Idéer för samtida dusch och bästa praxis för badrum för bägge grupper för ditt badrumBildkälla: Cuegroup

 • Om mer än en person använder duschen, försök skapa en duschalkov där föremål enkelt kan separeras för varje person. Detta gör det mycket lättare för alla inblandade att ta reda på var deras duschartiklar är.

Master-shower-av-Courtney-Blanton-Interiors-CID-nischidéer och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: Courtney Blanton Interiors, CID

 • Kom ihåg att din duschalkovs höjd bör vara hög och tillräckligt djup för att du enkelt kan få ut saker från duschalkovet och sätta tillbaka dem. Ingen ska försöka tvinga något på hyllan eller dra mycket hårt för att få ut det. Att göra detta är extremt frustrerande, särskilt när du inte är helt vaken och kan göra en fruktansvärd start på en dag. De flesta duschnischer är högre än breda eller djupa.

Society-Hill-Townhouse-II-by-k-YODER-Design-LLC Duschnischidéer och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: k YODER Design, LLC

 • Längre horisontella nischer blir alltmer populära. De är mer dramatiska och ger rummet ett modernt, elegant utseende. De kommer att hålla fler saker också. Integrationen är dock mer tidskrävande.

Fairfield House av Webber Studio Architects Dusch nischidéer och bästa metoder för ditt badrumBildkälla: Webber + Studio, arkitekter

 • Försök att placera duschalkoven mellan bröstnivå och ögonhöjd. På detta sätt kan de flesta tydligt se och nå allt som är lagrat i det.

Calacatta-Manhattan-marmor-badrum-av-Atlas-marmor-och-granit-dusch Nischidéer och bästa metoder för ditt badrumBildkälla: Atlasmarmor och granit

 • Om du vill ta reda på hur du teglar en duschalkov, skapa en duschalkov med ett sömlöst, lugnt utseende. Detta gör att din dusch blir en lugn tillflyktsort. För att göra detta, använd samma brickor som du använder i resten av rummet. Detta hjälper till att binda utseendet ihop, speciellt om du använder samma kakel i andra delar av badrummet.

19.-St-by-ART-Design-Build-idéer för duschnisch och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: ART Design Build

 • Om du vill lägga till personlighet i rummet, överväg att använda mönstrade brickor i din duschnisch. Detta kan vara ett roligt och okonventionellt utseende. Välj en kakel som kan användas på båda sidor och i mitten av duschen. Mönstret och / eller färgen på denna kakel bör komplettera, men inte matcha, resten av kakel i din dusch. Detta gör duschnischen till ett vackert dekorativt element. Du kan också rama in den med sten eller kakel för ett dämpat men ändå unikt utseende.

Master-badrum-av-dSPACE-Studio-Ltd-AIA Duschkabinettidéer och bästa metoder för ditt badrumBildkälla: dSPACE Studio Ltd, AIA

 • Det ser bäst ut när brickorna runt duschnischen är symmetriska. Kom ihåg att behålla brickans dimensioner när du designar din duschnisch. Undvik att klippa brickor så att de ser mindre ut på ena eller båda sidorna av nischen.

The-Bradner-Residence-by-Rockridge-Fine-Homes Nischduschidéer och bästa metoder för ditt badrumBildkälla: Rockridge Fine Homes

 • Du kan behöva använda bullnose-brickor för din duschalkov, speciellt om du använder keramiska plattor som inte har någon färg i hela kroppen. Detta är svårare med porslin, men sällan ett stenproblem.
 • En trevlig, okonventionell idé om duschnisch är att skapa två duschnischer, en i duschhöjd och en annan som är tillgänglig från badrummet. Alla kan spara produkter för sin speciella typ av bad. Detta hjälper till att hålla allt ordnat och är otroligt praktiskt för alla som badar.

Sweet-Suite-av-Jennifer-Markanich-Timeless-Interiors Duschnischidéer och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: Jennifer Markanich Tidlös interiör

 • Försök att placera duschnischen så att vattnet från duschen inte går direkt in i nischen. Detta gör rengöringen svårare eftersom vatten läcker och dräneringen av flaskorna som lagras i duschnischen spolas in i hyllan. Dessutom blir flaskorna ännu mer hala vid dusch.
 • Om du lever i ett kallt klimat, försök att inte sätta duschkoven mot en yttervägg. Duschnischen förskjuter isoleringen som håller kylan ute. Om du ändå måste stå mot en yttervägg, använd någon form av polyuretanisolering. Annars kan brickan frysa när det är mycket kallt ute.

Isle of Palms Beach House av Spivey Architects Inc. Duschnischidéer och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: Spivey Architects, Inc.

 • En duschnisch ska passa mellan väggstolparna. Detta kommer att säkerställa att duschkoppen inte äventyrar ditt hems strukturella integritet. I de flesta hem är detta utrymme cirka 2 meter brett. Beroende på vad du gör med din duschnischdesign blir den lite mindre, även om en enkel glashylla maximerar det tillgängliga utrymmet.

Claremont-Modern-Kitchen-by-Lotus-Construction-Group Dusch nischidéer och bästa praxis för ditt badrumBildkälla: Lotus Construction Group

 • En duschnisch kan vara större i nya väggar. Dina entreprenörer kan enkelt justera pinnarnas bredd i en ny vägg och se till att ledningar och elektriska ledningar inte är i vägen.
 • Se till att din entreprenör vattentätar duschnischen. Du borde använda en produkt som Red Guard. Detta säkerställer god dränering. Det är oerhört viktigt när du använder mosaikplattor eftersom läckage kan orsaka stora skador över tiden.

Idéer för Montana-Residence-by-Valley-glasfönster och bästa metoder för ditt badrumBildkälla: Valley glas & fönster

Slutsats

En duschnisch är ett bra tillskott till ditt badrum som erbjuder många möjligheter till kreativitet. Det kan vara en elegant, modern, dämpad hylla eller ett roligt rum med mosaikbakgrund. Det beror på dig!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*