Home / Hem / Designidéer för trätak
Designidéer för trätak

Designidéer för trätak

En bra takkonstruktion kräver lika mycket uppmärksamhet som resten av husets interiör. Tyvärr, eller snarare omedvetet, glömmer vi bort en viktig del av vår inredning, taket. Så snart en besökare kommer in i ditt hem är det första de ser på taket.

En stor filt ger ett bestående positivt intryck och en känsla av förtroende. För att skapa detta intryck och komplettera din inredning måste taket också ha en modern och modern design. Oavsett om det är i vardagsrummet, i köket, i sovrummet eller i matsalen – ett väldesignat och kompletterande tak ger rummet en unik, individuell karaktär som skapar skönhet och funktionalitet.

Trädak design idéer-8 trätak design idéer

Olika rum kräver olika takkonstruktioner för att passa den övergripande avsedda funktionaliteten eller syftet. Med detta i åtanke, om du vill ha en viss inredningsdesign för innertak måste du tänka på saker som tillgängligt utrymme, de omgivande väggarna och temafärgen i ditt hem.

Det finns otaliga alternativ när du väljer färg, typ och design på ditt tak. Det är dock lätt att bestämma vilken som fungerar bäst för dig genom att beakta faktorerna ovan och viktigast av allt, din smak och preferenser. När vi pratar om alternativ kan du använda takinspirationer som undertak, takfack, brettak och stråltak.

Trätak designidéer-101 trätak designidéer

När du tänker på allt detta och mycket mer kommer du att ta ett viktigt steg för att få din exklusiva och unika takdesign till liv.

De mest populära takdesignerna är trätakdesigner. De är prisvärda, estetiska och ger ditt hem ett naturligt och coolt utseende. De bästa träslag som används vid utformningen av trätak är:

Ladugård

Trädak design design idéer-1 trätak design idéer

Träpaneler är perfekta om du vill ha ett naturligt utseende som är rustikt, spännande och ger dig ett friskt utseende. De kan läggas till både standard- och undertak. Om du vill njuta av en skönhetskombination med utseende och känsla, gör träpanelerna det för dig. Du kan måla dem din favoritfärg för en perfekt blandning som skapar spänning och överklagande. Alternativt kan du tvätta panelerna för en varm sommarkänsla i ditt hus.

Faux eller falskt trä

Trädak design idéer-3 trätak design idéer

Konstgjorda eller syntetiska träbjälkar i kombination med dekorativa polyuretanprodukter ger interiören och utsidan ett riktigt utseende av äkta trä, med bara låga kostnader. Syntetiskt trä ger ditt rum attraktivitet och gör taket ännu mer hållbart och hållbart.

Paneltak

Designtips för trätak-9 idéer för trätak

Vill du dölja dig? Om du vill ha det klassiska New England stugautseendet är ett paneltak det viktigaste alternativet för dig. Tak i tak är mycket populära och effektiva för ditt rum. För att uppnå denna effekt är trämaterial första klass. Detta inkluderar plywoodpaneler och tung- och spårpaneler. Du behöver också mineralfiberskivor som efterliknar äkta trä.

För plywood är flera företag involverade i tillverkningen av ply-pärla, som efterliknar gammaldags pärlbrädor. Ply-Bead finns i storlekarna 19/32 och 11/32 inches. De fungerar för både platta och sluttande tak som är 4 × 8 fot. Tung- och spårskivorna har en tallfaner som har malts för att se ut som en pärlplatta och finns i två mönster. För att förstora de mindre delarna, använd de tunnare 1,6 tum i mitten för att visuellt förstora de mindre delarna.

Trädak design design idéer-13 trätak design idéer

Använd 3,5 tum tunnare för att krympa för stort område. Du kan avrunda flikens kanter med konventionella kronremsor som du kan kombinera med varandra. Ply-pärla kostar i genomsnitt $ 16-20 per ark. Panelerna, som kan skäras med motorsåg eller handsåg, ska spikas i takbjälkarna eller använda ett panellim som är lika effektivt.

Under installationen kan du söka hjälp eftersom kretskortens storlek kan vara överväldigande för en person. Ogenomskinliga fläckar och akryllatexfläckar kan användas för att skapa ett anpassat utseende, med de ogenomskinliga fläckarna som gör att träkornet kan visa sig genom medan akryllatexfläcken främjar hållbarhet.

Trädak design idéer-12 trätak design idéer

Panelsidor kan ibland vara skrämmande. För att övervinna detta kan du gå till äkta trä genom att besöka en närliggande virkesgård och be om paneler som kan vara 4 till 8 tum breda och 3/8 till ¾ tjocka. Se till att du använder tunga och spårkanter som är avfasade för att bilda ett V-spår. Det är lättare att binda sida vid sida eller genom limning eller blinda naglar.

Mineralfiberskivor

Trätak designidéer-2 trätak designidéer

Fiberbrädor är ett bra alternativ när du inte letar efter ett alternativ. De har samma distinkta utseende som naturligt trä i kombination med stil och konstgjord blandning. Mineralfiberplankor som Armstrongs är ett bra alternativ att överväga.

De är 48 tum långa och 6 tum breda och väger bara 21 0z. De kan installeras av en person, vilket gör dem till en fristående uppgift eftersom de är lätta. De levereras som tung- och spårplankor som enkelt kan monteras med lim eller häftklamrar. En enda låda kan täcka 40 kvadratmeter och kostar bara $ 1,25 per fot.

Ytan är slät och jämn utan sömmar eller rutnät som skadar ytan. Bortsett från Country Classic-plankorna finns det många plankalternativ. Heritage plankor är ett annat alternativ att överväga. De är vita i färg och kan skapa en ljus kontrast som lyser upp ett mörkt rum. Du kan också måla för att få den effekt du vill ha och resultatet blir fantastiskt.

Ge ditt tak ett unikt och moderniserat utseende …

Trädak design idéer-5 trätak design idéer

Med många trädesignidéer i trä har du fler anpassningsbara alternativ. En av dem är att väcka det annars vanliga vita taket till liv genom att integrera en vacker LED-belysningsenhet som en del av den detaljerade och utsökta takdesignen. Detta inkluderar att använda ljuskronor och hänglampor för att skapa ett snyggt, snyggt och snyggt utseende. Denna belysningsteknik kommer att revolutionera ditt utrymme och ge underverk till ditt befintliga utrymme.

Hur man döljer remsor av trä

Måla dina väggar med remsor för att dölja trälistarna i ditt tak. Detta kan vara ett intressant alternativ som kommer att skapa en balans mellan taket och de omgivande väggarna. Alternativt kan du göra taket till ditt rums fokuspunkt med vilken design som helst.

Ge ditt rum mer djup

Trädak designdesigner-6 trätak designidéer

Trätakdesign ger inte bara skönhet och utseende, de spelar också en viktig roll för att skapa ett visuellt intryck som manifesterar sig på ett fantastiskt sätt. Föreställ dig känslan av ett katedraltak som skapar djup. Du kan göra detta i ditt hem genom att använda falska tak.

Slutsats

Trädak design design idéer-7 trätak design idéer

Efter att ha läst den här artikeln fullständigt kommer du att inse hur viktigt taket och taket är för den totala känslan, utseendet och utseendet på ditt hem. Genom att välja ett av alternativen som listas här kan du skapa ett modernt och vackert designat hem. Om ditt tak behöver en ny design, överväga ett av alternativen ovan och se hur det fungerar för dig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*