Home / Hem / Designidéer för bokhylla
Designidéer för bokhylla

Designidéer för bokhylla

Våra sovrum är de mest bekväma och mysiga rummen vi har hemma. Det är därför vi alltid har försökt hårt för att få dem att se vackra ut. Vårt största bekymmer är alltid sängen, som ska tillverkas av högkvalitativa material som verkligen kan hjälpa oss att vila.

De flesta sängar idag är också utrustade med sänggavlar, som understryker den eleganta och moderna designen i sovrummet.

Vårt största bekymmer är alltid sängen, som ska tillverkas av högkvalitativa material som verkligen kan hjälpa oss att vila. De flesta sängar idag är också utrustade med sänggavlar, som understryker den eleganta och moderna designen i sovrummet.

Bild-1 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Skarp design

Huvudgavlar gör inte bara våra sovrum vackrare, de har också ett praktiskt och funktionellt värde. Tack vare idén att konvertera sänggavlar till förvaringsenheter är kunderna nu överväldigade av DIY bokhylla sänggavlar, hemlagade sänggavlar och idéer för bokhylla, beroende på hur utrymmet ska se ut.

Den bästa delen av processen är att DIY-lagringsgavlar inte är svåra att göra och det tar bara en liten dos kreativitet för att göra dem till unika mästerverk.

De mest populära (och enklaste att göra) är standardbokhyllor. Det enda du behöver göra är att trycka på sängen mot en vanlig bokhylla som är strategiskt placerad bredvid väggen. Resultatet blir otroligt vackert och du kan fortfarande behålla alla dina tillbehör och böcker.

Funktionella hyllgavlar som ser bra ut i alla typer av sovrum

Bild-2 designidéer för bokhylla
Bildkälla: Izen arkitektur

Både ett färdigt och DIY-huvudgavel med hyllor är en bra idé för ditt sovrum, oavsett om det är litet / stort eller specifikt. Marknaden har dem i alla färger, storlekar och tyger, men om du verkligen blir utmanad att hitta en som passar sängen kan du alltid vika för din fantasi och skapa något unikt.

Hur hjälper ett bokhyllesgavel dig? Så organiserad som vi kan behöva vi alltid extra utrymme för att organisera våra boksamlingar, visa våra memorabilia och familjebilder eller helt enkelt placera tillbehör där de är lättillgängliga.

Bild-6 designidéer för bokhylla
Bildkälla: Bromley Caldari Architects PC

Det finns inga regler för att designa ditt huvudgavel – det ser perfekt ut, inspirerat av din tapet eller anpassat till dina speglar, stora fönster eller rustika träpaneler! Du kan experimentera så mycket du vill, speciellt om din partners smak är så extravagant som din partners smak.

Bild-7 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Lana Lounsbury Interiors

Som tidigare nämnts finns huvudgavlar i alla storlekar och typer, och de är gjorda av många olika material. Lite forskning på Internet hjälper också de som är intresserade av att själva utforma varumärket och ge sovrummet det oförglömliga uttalandet det förtjänar.

För att hjälpa dig att göra rätt val har vi valt ut några av världens finaste inbyggda sänggavlar för att exakt matcha behoven i ditt sovrum!

Huvudgavlar tillverkade av återvunnet material

Bild -3 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Visbeen

Saken med sänggavlarna är att du kan försköna sovrummet med ett coolt även med lite pengar och fantasi. Din huvudgavel kommer att se fantastisk ut även om den är gjord av några av dessa återvunna material:

  • Återvunna träplattor
  • Bokväggar
  • Bambustänger
  • Rester av jordmaterial
  • Gamla fönsterramar och dörrar

Om du letar efter något mer modernt kan du fortfarande använda gamla träplattor (slipade eller vitkalkade) så länge deras rustika utseende och grovhet tas bort. För att skapa en asymmetrisk effekt kan du kompensera huvudgaveln eller använda flera bitar istället för en enda.

Cubbies och hyllor

Bild-4 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Harrell Remodeling, Inc.

Hur låter Murphy-sängidén? Använd anpassade cubbies för att skapa en unik sänggavel för din säng och blanda stängd och öppen förvaring för att välja de föremål du vill visa. Se till att huvudgavelområdet är målat neutralt så att huvudgaveln blir mer effektiv och att hela inställningen inte är överväldigande.

Klassiska huvudgavlar

Bild-8 designidéer för bokhylla
Bildkälla: JSH Designs

Traditionella hem med sovsalar i klassisk stil drar nytta av en formell sänggavel, vilket också är en bra idé för barnrum och rum.

Fullväggiga huvudgavlar

Bild-9 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Laura Britt Design

Passionerade läsare som vill ha stora boksamlingar förtjänar mer än en hylla. Istället kan du sträcka sänggavelbokhyllan hela vägen upp eller hänga flera kuber runt sängen för att kategorisera dina böcker.

Nuvarande sänggavlar

Bild-10 designidéer för bokhylla
Bildkälla: Samtida sovrum

När du väl har bestämt dig för ett modernt hem och valt lämpliga möbler, måste din sänggavel vara lika enastående som resten av elementen. Huvudgavlar används i liknande inställningar för att visa konstverk och memorabilia. Men så länge du väljer rätt accenter och dekaler kan du använda dem för att hålla böcker.

Enkla huvudgavlar

Bild-11 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Samtida sänggavel

För en blick som inte är alltför komplicerad, montera några flytande hyllor ovanför sängen och dekorera dem blygsamt med konst och inramade bilder. Dessa lösningar rekommenderas särskilt i små och mörkare rum eftersom de gör rummet ljusare och öppnare.

DIY kreativa huvudgavlar

Bild-12 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Hendel Homes

Istället för att gå efter det enklaste alternativet och montera flera bokhyllor kan du alltid använda headboard-konceptet för att visa upp din stil och personlighet och därmed kombinera alla anpassade enheter och stilar som du gillar.

Halvväggiga huvudgavlar

Bild-13 designidéer för bokhylla
Bildkälla: Damon Liss Design

Inte allt begränsat utrymme är dåligt – ägarna av studior och små lägenheter har lagt extra vikt vid sin komfort och separerat sina sovrum från resten av lägenheten med en halv vägg för att få dem att känna sig mer rymliga.

Vad som är ännu coolare är att de bestämde sig för att använda halvväggen som en sänggavel, där de placerade en karaff och flera böcker. Loftinvånare kan dra nytta av en sådan blick också.

Konstnärliga huvudgavlar

Bild-14 idéer för design av bokhylla
Bildkälla: Gina Roberts-Wagner

Kreativa och begåvade husägare uppmanas att leka med tyger och färger, kombinera olika bitar i iögonfallande kompositioner och använda deras huvudgavlar som riktiga konstverk istället för att visa dem på dem. På det här sättet får du en sänggavel som kommer att fånga uppmärksamhet oavsett hur stilar och trender förändras.

Hur väljer jag rätt bokhylla?

Att välja en bokhylla till ditt sovrum kan vara en av de mest spännande upplevelserna när du väljer möbler, så länge du vet exakt vad du letar efter. Vad du behöver veta i förväg är storleken, färgen och materialet som passar ditt sovrum och sökandet efter det perfekta stycket kan börja.

Lyckligtvis har marknaden en mängd olika lösningar som du kan använda för att hitta en som passar din personlighet. Processen för att få det kan ta lite tid och forskning, men det kommer att vara helt värt det!

Hur börjar jag?

Välj lämpligt material

Bild-5 designidéer för bokhylla
Bildkälla: Natasha Barrault Design

Bokhyllor är gjorda av alla möjliga material, inklusive metall och faner i massivt trä. Det vanligaste materialet som används är plywood eftersom det ser bra ut och också är hållbart och billigt. För en robust bokhylla, överväg material som metaller (rostfritt stål, järn, etc.) eller bitar av lövträ (valnöt, lönn eller ek).

Var dock medveten om att nyckelfaktorn är stilen på ditt sovrum och att du kan behöva välja ett dyrare material.
Bestäm storlek och form

Utformningen av rummet / kontoret måste beaktas när man bestämmer bokhyllans storlek och form. Du måste ha en tydlig bild av var du ska placera den. Det betyder att du bör mäta tillgängligt utrymme och välja bästa möjliga plats.

Kombinera böcker på ovanliga sätt

Bild-15 designidéer för bokhylla
Bildkälla: Jay Corder, arkitekt

Istället för att ordna böcker på traditionellt sätt, blanda dem horisontellt och vertikalt, eller gör detsamma med hyllorna. På så sätt får du en visuellt attraktiv lösning som aldrig går ur stil.

Stilfaktorn

När du väljer rätt bokhylla för ditt hem, överväga stil såväl som förvaringsfunktion. Se till att du har valt ett stycke som passar din personlighet eftersom du är mer benägna att behålla det på lång sikt och spara de pengar du skulle spendera på renoveringen.

Gå en extra mil för att hitta ett snyggt stycke för ditt kontor eftersom det definitivt kommer att imponera på dina kunder och partners.

Avsluta tankar

Inbyggda hyllgavlar är bland de trendigaste och mest platsbesparande bitarna som balanserar mellan vackert utseende och högkvalitativ lagring. De finns i alla storlekar, former och färger. Du kan dock också spara pengar genom att bygga dem själv.

Först och främst kan du återanvända din nuvarande bokhylla och göra den till en cool huvudgavel. Allt du behöver göra är att skjuta den bakom din säng och ha alla böckerna till hands. Undvik dock i sådana fall att placera tunga föremål som konstverk eller vaser, eftersom de kan falla över sängen och orsaka olyckor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*