Home / Hem / Designa ett litet badrum – idéer och tips
Designa ett litet badrum – idéer och tips

Designa ett litet badrum – idéer och tips

Vi ber så mycket av dem att det bara är rätt att vi ger små badrum den uppmärksamhet de förtjänar i designfasen.

Det svåraste arbetsrummet i hemmet är tillräckligt utmanande för design oavsett storlek. Men när dimensionerna är små blir projektet ännu mer utmanande eftersom du måste packa maximal funktionalitet i ett begränsat utrymme. Eftersom utrymmet är tätt måste varje element i badrummet återspegla stil och tjäna ett specifikt syfte. Hur gör du det när du utformar ett litet badrum? Här är några användbara tips:

Hårt arbetande högkvalitativa lampor

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-2 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

När du utformar ett litet badrum är det ännu viktigare att välja hårdvara och inventarier som tar hänsyn till funktion, stil och budget. Om du kan trycka in dem, kom ihåg att handfat vid sida gör att badrummet fungerar mycket mer effektivt. För en touch av extra elegans, överväga ett skålformat handfat som sitter på bänkskivan i en modern twist på den gamla världens bassäng. Lätt att rengöra, högglansbeslag och ramar av krom eller metall ser snygga ut och kommer att hålla i många år. Genom att använda en duschdörr i klart glas kan naturligt ljus översvämma hela rummet utan att det påverkar utsikten över designelement.

Stil med kakel

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-7 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Med Tile kan du skapa alla tänkbara utseende. För en hög inverkan har du metallbacksplashalternativ som badar det lilla utrymmet i inbjudande glans och glans. ”Backsplash är en perfekt plats för att integrera metall i designen, eftersom den är lätt att rengöra och har färre repor än en bänkskiva”, säger inredningsarkitekten Terrell Goeke.

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-10 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Mosaikmönster ser fantastiska ut på en duschskärm eller över ett badkar. Eller så kan du använda kontrasterande färger för att skapa ett iögonfallande rutmönster bakom badkaret eller duschen. Tawny färgade skifferplattor ger badrummet en varm, jordnäring. De subtila färgvariationerna ger intresse och djup. Om djärva nyanser inte är din grej, lägger en upphöjd kakelbacksplash konsistens och kontrast utan att införa för många färger.

Golv för funktion

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-1 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Golvplattor är det mest förnuftiga och hållbara alternativet för ett badrum. Kakelgolv är enkelt att rengöra och finns i olika färger. Det håller rummet ljust och luftigt. Travertingolv är de tuffaste och säkraste för badrum eftersom deras strukturerade ytor gör dem halksäkra och förhindrar fall. Om du föredrar naturliga inredningselement finns det träinspirerade alternativ på marknaden som kan efterlikna utseendet på det material du älskar utan att ständigt göra underhåll.

Kul med färg

Designa idéer och tips för små badrum 9 Designa idéer och tips för små badrum

Här kan du låta fantasin och kreativiteten gå fritt när du utformar ett litet badrum. Färgen ingår i kakel, väggfärger, hyllor och tillbehör efter eget val. Fet färgval finns på bordet bland små badrumsidéer eftersom de kan lägga till mycket drama i ett litet utrymme. Pulverlokaler målade i mörka färger eller täckta med mönstrad tapet ser väldigt dramatiska ut.

Om du inte har en överfärgad färg, lägg till en djärv färg i en dusch eller badkar och låt paletten vara tyst i resten av rummet. Gul verkar för ljus i en färg, men många tycks älska den soliga och glada känslan av ett litet badrum. Blå och grönt, rött och brunt, apelsiner och brunt – vilken nyans som helst kan användas för arbete i ett badrum.

Designa-ett-litet-badrum-idéer-och-tips-5 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Men om du föredrar en lugnare, mer sammanhängande och spa-liknande känsla kan du välja en lugn, neutral palett. Ett helt vitt badrum ser alltid friskt, rent och attraktivt ut. Vitt och grått är en klassisk kombination som aldrig verkar gå ur stil. För en mer maskulin och modern känsla, prova att blanda varma och svala gråtoner.

Välj Smart Storage för att bryta igenom röran

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-8 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Dina val i denna kategori kan göra eller bryta ett litet badrum med avseende på funktion, så du bör vara försiktig med ditt val av förvaring. Ditt mål bör vara att ha allt du behöver inom räckhåll, men utan att skapa visuell röran, eftersom detta kan göra att badrummet verkar mindre än det är. Dra tillbaka innehållet i badrummet till ett minimum och håll saker enkelt.

Designa-ett-litet-badrum-idéer-och-tips-6 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Placera hyllorna över ett badkar för att lagra extra handdukar för husgäster och visa dina favoritdekorationer. Lägg en hylla över en toalett för att förvara dina favorit tvålar och lotioner. Integrera hyllor och lådor i fåfängan eller installera ett medicinskåp för platt, dold förvaring. Använd korgar för att förvara i hyllor. På det sättet är allt organiserat och snyggt.

Nuvarande arkitektoniska element

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-12 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Om du vill utforma ett mer dramatiskt och unikt litet badrum, överväga att lägga till arkitektoniskt intresse om utrymmet tillåter. Du kan kanske utforma en välvd entré till duschen eller ett steg upp till badkaret för att definiera utrymmet.

Låt det lysa i bra belysning

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-11 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

Detta är ett annat viktigt inslag i utformningen av små badrum. Välplanerad belysning gör skillnad när det gäller funktion och känsla. Optimera det naturliga ljuset med fönster och speglar. Stratifierade lampor i tak och väggar. Målet är att göra badrummet ljust och uppfriskande för att börja dagen, dämpat och lugnande för att avsluta det.

Utrusta med känsla

Designa-ett-litet badrum-idéer-och-tips-4 Designa-ett-litet badrum - idéer och tips

När allt annat är på plats är tillbehöret pricken över i som ökar stilfaktorn i ett badrum. Anpassa dina speglar för ett mer formellt, fulländat utseende. Välj handdukar i olika nyanser för att komplettera eller kontrastera badrumets färgschema. Anpassade handdukar är ett billigt sätt att lägga till stil och anpassa ett badrum. Använd vackra apoteksburkar för att lagra Q-tips och bomullstussar. Lägg till en vas med blommor eller gröna för att få ett lugnande naturligt inslag i rummet.

Designa idéer och tips för små badrum 3 Designa idéer och tips för små badrum

Att packa ett litet badrum med samma funktion och stil är mycket möjligt. Använd dessa tips för att skapa ett utrymme som pliktmässigt tjänar sitt syfte samtidigt som det ser bäst ut under många år framöver. Smarta val kring färg, förvaring och tillbehör kommer att hålla ditt lilla badrum friskt och inbjudande under lång tid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*