Home / Hem / Den bästa belysningen för badrum
Den bästa belysningen för badrum

Den bästa belysningen för badrum

Det finns ett badrum du behöver gå och ett badrum du vill gå in i. Gör din egen fristad.

Om vi ​​installerar belysning i huset är ett badrum förmodligen inte vårt prioriterade rum. Men vart går du när du behöver koppla av och ta en kall dusch eller ett varmt bad?

Badrummen är mycket lämpliga platser för att installera effektiva lampor. Badrumsbelysning kan vara en utmaning, men när du är klar med rätt jobb kan effekten vara fantastisk.

En badrumslampa kan inbäddas på olika ställen, i ditt duschkabin eller badkar, i handfat, där du sminkar på morgonen eller där din man rakar sig.

Bästa belysning för badrum1 Bästa belysning för badrumBildkälla: Oliver Burns

Numera ägnar folk mer uppmärksamhet åt designen och utrymmet på badrummet, och det bör inkludera idéer för badrumsbelysning.

Det finns massor av hårda och kalla ytor i badrummen, massor av glas, metall och vanligtvis inte så många färger. Med rätt belysning kan du ta med förfriskningar och värme i ditt badrum.

Men du måste vara försiktig och se till att lamporna du väljer kommer att förfina detta utrymme, och inte tvärtom, eftersom du måste leva med det länge.

Bästa belysning för badrum2 Bästa belysning för badrumBildkälla: http://prestigecustom.com/

Det är bäst att skriva dina idéer på papper och göra en ritning för hur din badrumsbelysning ska se ut. Här är några tips som du kan hitta användbara:

  • En downlight i duschen är en bra idé, men inte när det gäller toaletten
  • Välj rätt typ av glas, det kan vara din allierade eller din fiende, oavsett vad du vill. Palmglas sprider ljus, metall reflekterar eller blockerar.
  • Det är aldrig en bra idé att sätta nedstrålkastaren direkt ovanför diskbänken. Du får för mycket direkt blixt. Använd den istället på ena sidan av diskbänken för att minska skuggan.

Utseende är naturligtvis viktigt, men funktionalitet bör prioriteras. I slutändan vill du få ut det mesta av din hud, liksom ditt ansikte och din kropp, i verkligheten.

Bästa belysning för badrum3 Bästa belysning för badrumBildkälla: Helen Green Design

Säkerhet är avgörande, lampornas position måste alltid vara säker, borta från direktkontakt med vatten, eftersom vatten är en av de största naturliga ledarna. Du måste alltid välja lamporna som är gjorda speciellt för badrum.

Moderna badrum är en kombination av naturligt ljus, omgivande ljus och riktat ljus i form av vägg- och takbelysning.

Endast genom att kombinera olika typer av ljus kan du få optimal belysning och skapa en bekväm och trevlig atmosfär i ditt badrum.

Bästa belysning för badrum4 Bästa belysning för badrumBildkälla: STUDIOMINT

Använd tak- eller infälld belysning för allmän belysning. Du behöver också lampor för dusch- och badkarområdet.

Ett tvättställ och ett handfat bör vara tända optimalt. Det finns några idéer för fåfänglampor som kommer att glädja dina gäster.

Du måste veta att båda lamporna är viktiga, stora och små. Den lilla placeras vid spegeln och tjänar till att rengöra smink …

Eftersom det lilla ljuset är helt fokuserat på den lilla ytan kan det ge ett omgivande och avkopplande utrymme lämpligt för ett varmt bad.

Bästa belysning för badrum5 Bästa belysning för badrumBildkälla: Locati arkitekter

Underskatta inte speglarna, inte bara är de en estetisk del av ditt utrymme, de ger också ljus och lägger ofta till det. En fåfängljushöjd kan forma ditt badrum vackert.

För ett glamoröst och glänsande badrum är kristallkronan perfekt.

Det kommer att uppta hela badrummet och uppta den centrala punkten och vara den viktigaste ljuskällan.

Bästa belysning för badrum6 Bästa belysning för badrumBildkälla: I ditt rum inredning

Ett annat lyxigt element kan vara antika scones. De ska vara ovanför den stora spegeln och göra badrummet ljusare. Deras position ger arbetsbelysning för smink och grooming.

Ljusstake vägglampor, utsmyckade detaljer är ett elegant alternativ. Du kommer troligen behöva en annan ljuskälla för denna badrumsdesign.

För en mjuk, romantisk look, välj klassiska lampkottar. Det klara vita ljuset ger dina tankar klarhet.

Bästa belysning för badrum7 Bästa belysning för badrumBildkälla: Rockridge Building Company

Att tända duschen kan vara det mest intressanta, men du är också mycket uppmärksam på den här delen. Du får endast använda enheter som är konstruerade för användning på fuktiga eller våta platser.

De tre nautiska lamporna i clamshell-stil på bakväggen i denna HGTV Dream Home-dusch är ett bra exempel.

Lamporna och alla elektriska komponenter är helt inkapslade, så fukt är inte ett problem.

Bästa belysning för badrum8 Bästa belysning för badrumBildkälla: Macaluso Designs, Inc.

En lampa av handblåst glas kan bäst kombineras i ett modernt, minimalistiskt badrum. Moderna rum är ofta kalla och fulla av hårda kanter, men de runda kulorna på lampan och de handformade handdukskrokarna i detta badrum ger en touch av lekfullhet.

Att använda flera lager är ett praktiskt trick som ger ditt badrum den belysning det behöver samtidigt som det skapar en lyxig känsla.

Bästa belysning för badrum9 Bästa belysning för badrumBildkälla: Ruffino skåp

Kombinera väggscones med sminkljus, styr lamporna borta eller nära spegeln. Kristall och glas kan skapa magi med lamporna.

Vem skulle inte vilja ha ett spa hemma? Du kan använda några knep för att skapa spa-ögonblick i ditt eget badrum. Det finns så mycket du kan göra för ditt privata utrymme med rätt belysning.

Som ett sätt att uppnå spa-utseendet föreslår designers dimmerbrytare som kan användas för att kontrollera rätt belysningsarmaturer.

Bästa belysning för badrum 10 bästa belysning för badrumBildkälla: Fenwick & Company inredning

LED-remsor ovanför badkaret skapar ett futuristiskt utseende och får ditt badrum att glittra. Med LED-badrumsbelysning uppnår du definitivt en WOW-effekt.

Flera ljusbrytare kan justera mängden ljus. Du kan välja vilken som ska slås på och av vid vilken tidpunkt och i vilket humör.

Bästa belysning för badrum 11 Bästa belysning för badrumBildkälla: dRichards Interiors

Du kan vända några av dessa över huvudet eller i hörnen, beroende på syftet med ditt besök.

För ett gnistrande ögonblick nämnde vi redan en kristallkrona, vars reflektion och glans kommer att ge tillräckligt med ljus och glamour i ditt badrum, särskilt när det är parat med en glamorös överdimensionerad spegel.

Med duon kommer du att känna att du är i en Hollywood-premiär.

Bästa belysning för badrum12 Bästa belysning för badrumBildkälla: Empire kök & badrum

Andra konstverk är järnlyktor från gamla världen. Du hänger över fåfänga med sådan värdighet att du kan glömma vem du är för tillfället och känna dig som kunglighet.

Om du har fönster i ditt badrum bör du alltid låta naturligt ljus använda ditt utrymme. Blanda det med en infälld taklampa och skapa ett fantastiskt badrumsinbyggt ljus.

Bästa belysning för badrum 13 Bästa belysning för badrumBildkälla: DESIGNER TOUCHES LTD

Lampan med tre glödlampor avger en uppgiftsblixt från din spegel och resten av blixten tilldelas resten av rummet.

En lampskärm förfinar alltid alla rum. För maximal belysning, välj ljusare än mörka färger som blockerar mycket ljus.

Ett hängande ljus, som alla andra blixtformar, är ett utmärkt val för badrum. Beroende på dina preferenser och din badrumsstil kan du välja olika typer, färger, former …

Bästa belysning för badrum14 Bästa belysning för badrumBildkälla: Kelly däck design

När du renoverar badrummet ägnar husägare mer uppmärksamhet åt badkar, duschar, handfat och speglar. Men bra belysning kan ge dig så mycket nöje och förbättra ditt humör om du bara går in där.

Den bästa belysningen för badrum är den som ägarna oftast känner för. Med rätt belysning i badrummet följt av en dekorativ vas, målning och eleganta handdukar kommer du att känna att du är i himlen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*