Home / Hem / Dekorera din studie i stil
Dekorera din studie i stil

Dekorera din studie i stil

Utrymmet där du studerar påverkar ofta om du lär dig effektivt och effektivt. Ett utrymme som motiverar dig att studera bör vara ett där du enkelt kan koncentrera dig. Detta betyder inte att det ska vara helt lugnt, utan att det ska vara avkopplande och passa din stil och personlighet.

Där du studerar bör du spegla hur du studerar, så prova Dekorera din studie beroende på hur du lär dig. Att skapa ett rum efter din smak och dekorera det med hjälp av dekorationsidéer för studien skapar en avslappnad atmosfär där du kan vara väldigt produktiv.

Vem du är och vad du föredrar

Dekorera din studie med stil 8 Dekorera din studie med stilBildkälla: Anita Bourne t / a DefinitiveInteriorDesign.com

När jag undrar hur jag ska dekorera min studie börjar jag alltid med att göra en lista över de saker jag gillar. Du måste ställa dig själv frågor för att få bästa resultat.

Hur känner du dig för olika typer av distraktioner? Föredrar du att ta korta pauser under jobbet eller vill du sitta tyst längre?

Dekorera din studie med stil2 Dekorera din studie med stilBildkälla: Alla tidskonstruktioner

Analysera dig själv och hur du reagerar på vissa atmosfärer för att känna dig själv och vad du föredrar bäst. Ta tröst, till exempel; Att hitta en stol och skrivbord som är bekväma men inte alltför bekväma är avgörande för en produktiv studietid – du vill inte somna eller låta tankarna vandra.

Du måste också ge dig själv tillräckligt med arbetsutrymme så att du inte känner dig trång i ditt arbete.

  • Överdelen på skrivbordet eller bordet ska vara i en höjd som ligger mellan midjan och bröstet när du sitter. Detta gör att dina armbågar helst kan vila på bordet eller skrivbordet. Du ska inte behöva böja axlarna framåt eller så ska dina fötter inte behöva röra golvet i rimlig höjd.
  • Stolen du väljer ska vara bekväm, intressant och matcha höjden på skrivbordet eller bordet du väljer. Du kan enkelt distraheras av en stol som vänder, rullar eller lyfter. Så att välja en enkel design för din stol hjälper dig i det långa loppet.

Om du behöver använda en dator medan du arbetar måste du hålla ett avstånd mellan dig och datorn som är ungefär en och en halv till två och en halv fot.

En personlig korkbräda

Dekorera din studie med stil12 Dekorera din studie med stilBildkälla: Farinelli Construction Inc.

Du kan få kork för att göra din egen korkbräda eller korkvägg som idag kan du enkelt hitta och köpa kork i rullar eller kakel.

Att fästa kork på väggen är enkelt och enkelt – använd bara lim. Inte bara är kork tilltalande, det dämpar också ljudet – det är därför det också är användbart för att skapa musikrum.

Tillräcklig belysning

Dekorera din studie med stil 5 Dekorera din studie med stilBildkälla: Shelley Kirsch inredning och dekoration

Belysning är avgörande för att få rätt resultat – ett mörkt rum kan göra dig sömnig och förvärra ögonbelastningen som kan förstöra hela atmosfären.

Du behöver dock inte gå i motsatt riktning – starka lampor som lysrör kan också skada dina ögon. En annan sak med belysning är att du ska fokusera den – du kan använda en bordslampa för att fokusera ljuset på ditt skrivbord, eller så kan du använda taklampor för att belysa hela området.

Naturligt ljus är bra under dagen men kan ibland bli en distraktion. Så det är en bra idé att sätta upp gardiner eller persienner.

Samla materialet

Dekorera din studie med stil1 Dekorera din studie med stilBildkälla: Laura Bendik Interiors

Du bör hålla alla dina förnödenheter i närheten så att du enkelt hittar dem när du behöver dem. Det handlar om att organisera. Skolmaterial (som pennor, papper, suddgummi etc.) bör ha sin egen plats, vare sig det är i lådan eller på skrivbordet.

Förutom leveranserna kan en ordbok och en kalkylator komma till nytta, även om du inte behöver dem med dagens telefoner. Din telefon kan användas för många ändamål, men risken att använda den distraheras av något annat.

Att organisera!

Dekorera din studie med stil10 Dekorera din studie med stilBildkälla: Grandwood av Zorzi

Skrivbordslådorna i ditt rum är inte gratis – att placera dina föremål där är det bästa sättet att rensa skrivbordet. Om du inte har tillräckligt, eller om de inte räcker, kan du alltid välja ett annat alternativ: lådor, lådor etc.

Du kan ta det här dekorativa lådor och lådor och stapla dem på skrivbordet. På det sättet kan du bättre organisera dina saker och studiematerial. Att markera dina lådor eller lådor hjälper dig att hitta platsen för allt bättre.

Använd endast utrymmet för studier

Dekorera din studie med stil 3 Dekorera din studie med stilBildkälla: Meritage Homes

Om ditt arbetsområde är din säng kommer du att bli mer frestad att tänka på (eller faktiskt) sova. Här spelar du dataspel och spel. matbordet, mat; och så vidare.

Det är mer sannolikt att du skapar distraherande föreningar. Om du kan skapa ett utrymme – till och med ett hörn, alkov, stor garderob etc. – som helt ägnas åt att studera, gör det. Kombinera bara din närvaro där med dina studier.

Om det inte är ett alternativ, gör vad du kan för att konvertera universalrummet till ett studieutrymme. Ta bort mat, disk, mittstycken etc. från matbordet. Lägg bort dina datorspel, scrapbooking-artiklar etc.

Lätt distraherad?

Dekorera din studie med stil 11 Dekorera din studie med stilBildkälla: John TeSelle

Om du har det allmänna problemet att bli lätt distraherad, gör rummet renare och snyggare.

Välj en minimalistisk design – detta kan uppnås med ett snyggt glasbord som utökar utrymmet och håller bara de viktigaste elementen på det. Du kan lägga till en intressant, uppmärksammande stol till mixen – lägg till en touch av din egen personliga stil i ditt rum.

Experimentera med färger

Dekorera din studie med stil4 Dekorera din studie med stilBildkälla: Pineapple House Interior Design

Färger uppmuntrar kreativitet. Det är därför de används ofta och experimenterar med för att dekorera barns studieutrymmen. Det kan gälla alla, inte bara barn.

Använd alla typer av färger för din studie – du kan prova att färga ditt skrivbord och stol och para ihop dem med iögonfallande tapeter. En blandning av livfulla färger håller hjärnan igång!

En äventyrare

Dekorera din studie med stil 6 Dekorera din studie med stilBildkälla: uppmärksamhet på detaljer hemrenovering

Kliar du med en utforskare? Genom att ge dina väggar en grå färg kan du skapa ett utrymme som är lämpligt för äventyrare. Sluta vill ha glänsande silver och rummet kommer att blomstra med stil och personlighet.

Denna inställning fungerar bra på mörka trägolv och ett metallbord. Tillsammans med dina ägodelar och dekorationer kommer rummet att ha ett intressant tema.

Motivation och dekoration

Dekorera din studie med stil9 Dekorera din studie med stilBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Att lägga till massor av personliga föremål som skyltar, foton och affischer ger ditt rum den personlighet det behöver. Men är det ett bra drag? Du bör kontrollera om de saker du lägger i ditt rum verkligen motiverar dig på lång sikt.

Du bör låta dina väggar motivera dig – välj en bild av något du vill åstadkomma, eller kanske en bild av din familj.

För vissa kan motivationen vara att titta på misslyckade tentor och dåliga resultat eftersom detta ger dem viljan att förbättra sig. Vissa människor behöver en push i motsats till de som behöver en pull – ta reda på vem du är.

Överdriv inte

Dekorera din studie med stil 7 Dekorera din studie med stilBildkälla: The Interior Place (S) Pte Ltd.

Målet med ett studierum är att förbättra din studieprestanda. Om du ägnar för mycket uppmärksamhet åt att försköna platsen istället för att studera dig själv kan du göra motsatsen till en tjänst.

Tillbringa inte din studietid med att skapa ett utrymme där det inte finns några distraktioner, eftersom detta utrymme kan bli distraktionen.

Några tips:

  • Ditt rum ska vara väl ventilerat.
  • Släpp lite naturligt ljus genom ditt fönster under dagen.
  • Ljusa pastellfärger på väggarna skapar en lugnande och hemtrevlig atmosfär.
  • Fullspektrumbelysning eller bara en läslampa kan vara tillräckligt för natten.
  • Håll ditt studiebord snyggt genom att bara hålla läroböcker, övningsböcker, anteckningsböcker, ordböcker och andra statiska föremål på det. Lämna inte utrymme för röran.
  • Hjärnans prestanda är som högst när temperaturen är 19 grader Celsius.
  • Fräscha upp området med några växter. Du kan inte missa med grönt.
  • Det är trevligt att ha dina mål och motiverande diagram på dina väggar. Du kan också lägga till scheman, kalendrar, tentamensdatum etc.

Om du gillade att läsa den här artikeln om att dekorera din studie bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*