Home / Hem / Cocoon stolar för inomhus och utomhus för mer komfort
Cocoon stolar för inomhus och utomhus för mer komfort

Cocoon stolar för inomhus och utomhus för mer komfort

Vill du också försvinna ett tag och krypa i en privat hamn åtminstone ett tag? Hängande stolar inomhus kan göra detta möjligt, inte bara för att de är praktiska utan också för att de ser tillräckligt glamorösa ut för att imponera på alla besökare som ser dem.

Hängande stolar är faktiskt en av de möblerna som ni alla skulle avundas, särskilt när de är färdiga på ett snyggt och färgstarkt sätt som passar resten av din inredning.

Hängande kokongstolar är en smart idé för både snygga villor och campingsemestrar eftersom dessa bitar finns i alla stilar, storlekar och former.

Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfort 9 Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfortBildkälla: LANDSBYGGNINGSFÖRETAGET

Under de senaste åren har designers ofta kallat dessa smarta och bekväma föremål som “hängande stolar”, även om termen “kokongstolar” fortfarande är deras officiella namn.

Vare sig det är en kokongstol eller en hängmatta, du kommer att älska dess mysighet och det fantastiska snygga bidrag det kommer att göra till ditt hems elegans.

En Bubble Ikea hängstol är till exempel en elegant detalj för alla moderna interiörer som inte bryter banken och ett trevligt tillbehör för sovrummet, kontoret eller till och med trädgården.

Hängande stolar inomhus – de saker du behöver veta

Inomhus- och utomhusstolar för mer komfort1 Inomhus- och utomhusstolar för mer komfortBildkälla: Evelyn Muller

Välj först ett maskintvättbart tyg.

För att göra din cocoon campingstol både praktisk och bekväm, hitta en tillverkad av polyester och bomull.

Dessa tyger smälter in i en vattentät duk som är formbeständig och lyhörd, och säkerställer att ditt lyxiga campingtillbehör håller längre.

Haka av alla metalldelar från stolen och se till att du kan lägga dem i tvättmaskinen.

Även om de flesta stolar kan tvättas i maskin, kanske din inte är kompatibel med torktumlare. Kontrollera så om detta är fallet innan du tvättar det.

En annan sak att komma ihåg är att kokongstolen utsätts för solsken mycket av tiden. Så välj en stol som är 100% UV-beständig.

Idéer för kokongstolar

Bildkälla: Laidlaw Schultz arkitekter

Cocoon Beach är en populär och mycket bekväm utomhusmodell som är tillräckligt stor för att användas som en dagbädd.

Tack vare aluminiumramen, syntetiska trådar och vattentätt halm kan du använda den bredvid en pool, helst med mjuka skummadrasser och genomskinliga gardiner.

Hängstol med enkel kokong

Inomhus- och utomhuskokongstolar för mer komfort2 Inomhus- och utomhusstolar för mer komfortBildkälla: Paul Clout Design

Istället för att hänga en stol för dina barn att leka i, överväga kokonghängande stolar som är lämpliga för alla vuxna.

Använd din kreativitet och fantasi och förvandla din trädgård till en lekplats där du kan underhålla vänner i timmar.

Gungande vaggar

Gör dig själv en tjänst och välj en avkopplande gungvagga istället för att hänga en tygstol.

Dessa vaggar designades ursprungligen som en säker och funktionell lösning för autismpatienter och barn med rytmiska rörelsestörningar (RMD).

Med tiden har de utvecklats till estetiska och hållbara möbler som erbjuder lugn och komfort i varje hem.

Dubbla kokongstolar

Inomhus- och utomhuskokongstolar för mer komfort 11 Inomhus- och utomhusstolar för mer komfortBildkälla: Antonio Chaves

Dubbla kokongstolar ser identiska ut med sina enkla stolversioner, den enda skillnaden är deras större diameter på 1,8 m.

När det gäller vikt är de vanligtvis 1 kg mer på grund av det dubbla nylonrep som stöder hängningssystemet.

Fjärilsoffor

Om du har en av dessa dagar och det inte verkar finnas något du kan göra för att förbättra ditt humör, lägg bekymmerna på en fin beanbagstol.

Fjärilsoffor har ett unikt metallnät i silver, vilket gör att de ser mycket mer intressanta ut än någon annan typ av hängstol.

Papasan stolar

Bonsai-kokongstolar

Cocoon stolar inomhus och utomhus för mer komfort 3 Cocoon stolar inomhus och utomhus för mer komfortBildkälla: KMSold design

De av er som gillar kokongstolar har definitivt hört talas om Papasan-stolen, en klassisk lösning som passar in i alla interiörer och kan spåras tillbaka till början av 50-talet.

Numera kan du antingen köpa originalet eller välja några av de många olika versionerna som finns på marknaden.

Barnvänliga bonsai-kokongstolar

Bonsai är den minsta kokongstolen du kan köpa eftersom den är 1,2 meter i diameter. Ändå är bonsai-hängstolen både vattentät och bakteriebeständig och kan placeras i din trädgård.

Hängande neststolar

Inomhus- och utomhuskokongstolar för mer komfort 4 Inomhus- och utomhuskokongstolar för mer komfortBildkälla: Urban koloni

Denna stol kan antingen hängas upp och ner eller läggas på golvet och är vanligtvis överdimensionerad för att rymma fler människor även på de mest ovanliga mötesplatserna.

Formen påminner om en riktig, avskild fågelreservat och ett perfekt flytande område för avkoppling och meditation.

Blyg lotusstolar

Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfort 8 Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfortBildkälla: Highshots fotografering

Liksom hängande neststolar har blyga lotusstolar en överraskande lugnande effekt och avstånd från det urbana kaoset och kan lätt rymmas både inomhus och utomhus.

Du kan känna dig ännu mer bekväm genom att modernisera hängstolskonceptet

Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfort 5 Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfortBildkälla: Jamesthomas Interiors

Man skulle kunna hävda att hängande stolar, så fängslande som de kan se ut, inte är praktiska nog för att ersätta en traditionell miljö.

Men många designers hävdar motsatsen och främjar kokongstolar som kan användas på vanligt sätt men som är mer avslappnande genom att dra i “öronen”.

Faktum är att begreppet “kokongstol” antogs först av flygplatser och liknande offentliga platser där människor behöver spendera mycket tid och vara bekväma.

Egyptisk tronstol

Som namnet antyder är dessa stolar stora och attraktiva och rymmer två vuxna. Vad kan vara trevligare än att koppla av bredvid din nära och kära?

Cocoon stol

Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfort 10 Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfortBildkälla: SW-Designs

Vissa kokongstolar är utformade med en granulerad struktur för stabilitet och har en öppen front som fåtöljer för ökad integritet.

Urvalet är mycket varierande: du kan välja klädsel i fint läder eller en vintage sammetslösning – kokongfåtöljer kan uppfylla alla önskemål!

Dessertkupol

Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfort 7 Inomhus och utomhus kokongstolar för mer komfortBildkälla: Melanie Biehle

Desert Dome-stolen fungerar också som en säng och blir snart ditt favorit tupplurarområde.

Även om byggnad inte kräver mer än att förpacka en stol i en sovsäck, har designarna sett till att det är den sötaste och mest intressanta sittlösningen som passar dig medan du kopplar av.

Det enda problemet som kan uppstå är en ovilja att gå upp och gå till sovrummet när sänggåendet kommer.

Avsluta tankar

Inomhus- och utomhuskokongstolar för mer komfort 6 Inomhus- och utomhusstolar för mer komfortBildkälla: Kusinerna

För att vara helt ärlig kan lyxiga och moderna kokosuppsättningar vara lite över din budget, men det betyder inte att du inte ska investera i dem.

De är både avkopplande och roliga och de ser till att du gör båda aktiviteterna som är kritiska för ett kvalitetsliv.

Cocoon och hängande stolar är bland de mest bekväma och moderna sittlösningarna som har både en estetisk och en praktisk sida.

De finns i alla stilar, former, färger och storlekar så att du kan hitta exakt det stycke som passar din smak och preferenser.

De flesta kokongstolar är vatten- och mögelbeständiga. Så du kan använda dem i trädgården, på terrassen eller till och med vid poolen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*