Home / Hem / Brun inredning är imponerande för värdar och gäster
Brun inredning är imponerande för värdar och gäster

Brun inredning är imponerande för värdar och gäster

Vi drömmer alla om att bo i en elegant, mysig oas. Det är just därför vi lägger så mycket tid på att ta reda på vilka färger som passar perfekt för vår inredning.

Med vardagsrum och liknande gemensamma utrymmen där alla håller fast vid sina egna idéer blir saker riktigt dåliga och beslutet tar nästan lika lång tid som det gemensamma beslutet.

Människor spenderar tusentals dollar på “helig sak”, är osäkra på vad de ska göra och är ofta frustrerade över resultatet. De beklagar att de inte har gjort något lättare.

Det finns ett knep för att behaga alla utan att kombinera det oöverträffade: använd brunt!

Brown-Interior-Design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster13 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Lilli Design

Den bruna inredningen är imponerande för värdar och gäster eftersom den symboliserar jorden och det faktum att vi lever på den. Användningen av brunt i ditt interiör talar om att du är en varm och välkomnande person. Det är precis så du vill att ditt utrymme ska kännas.

Dessutom, om du använder brunt i ditt interiör, kan du använda många andra färger och ha ett brett utbud av nyanser och nyanser. Du kan gå hela vägen från ljusbeige till mörk espresso för att göra platsen bekväm så att du kan glömma de begränsningar och begränsningar som andra färger inför.

Här är några användbara taktiker att veta innan du dekorerar med brunt:

Monokromatiska lager

Brun-inredningsdesign-är-imponerande-för-värdar-och-gäster1 Brun inredningsdesign är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Carolina Design Associates, LLC

Fördelen med att använda monokromatiska nyanser av brunt är att du inte behöver gissa vilka färger som ser bra ut tillsammans och vilka inte. Paletten ska vara enkel och neutral, inklusive karamell, krämig beige, kaffe, vete eller mörk choklad.

Känslan du siktar på är skogsliknande komfort. Det bästa sättet att uppnå detta är att omge dig med kavernöst tungt trä och undvika glänsande och hotande ytor.

En idé för en fantastisk bakgrund är att använda en brun accentvägg som bakgrund för lätta möbler, eftersom färskare nyanser verkligen kan hjälpa till att göra små utrymmen lugna och rena.

Brown-Interior-Design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster2 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Studio William Hefner

Ton-på-ton-mönster och flera texturer kan hjälpa dig att bryta monotonin utan att tänka om eller investera mycket.

Ton-i-ton-mönster är kännetecknet för samtida hem, men det betyder inte att de inte ser lika bra ut i moderna hem.

Browns rustika natur

Brown-Interior-Design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster3 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Adrienne DeRosa

Rustika hus i bergiga och landsbygdsområden är perfekta för en brun miljö eftersom det finns många naturmaterial och tillbehör att dekorera dem med.

Flodstenar, flaggstenar eller skorstenar är redan bra i sin brunhet och ser helt fantastiska ut när du kombinerar dem med kastanj, sand eller grå svansar för djup och värme. Kom ihåg att de bästa färgerna att välja mellan är de som redan finns i naturen.

Den historiska känslan av bruna väggar

Brown-interiör-design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster4 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Sista detalj inredning

Som tidigare nämnts är en brun accentvägg det perfekta valet för lättare, smakfullt valda möbler, men du måste vara mycket försiktig med dem.

Försök att balansera mellan att vara för subtil och överväldigande, och komplettera utseendet med känsliga lister som ger “arvskänsla” hos traditionella hem.

Brown är både formell och informell

Brown-Interior-Design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster5 Brown Interior Design-är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Anpassade eldstadsdesign

Brun är en av de sällsynta färgerna som ser lika snygg ut i urbana kontor och eklektiska, naturliga sovrum. Anledningen till detta är att brunt förekommer naturligt runt omkring oss och kombinationen med lädersäten eller liknande strukturer ser bara fantastisk ut.

Tillgängligheten av mönster och nyanser är en extra fördel: du kan till exempel få khaki-sittplatser och dekorera den med havsgräsmattor och färgglada fönsterbehandlingar.

Brown har ett brett utbud av undertoner

Brun-inredningsdesign-är-imponerande-för-värdar-och-gäster6 Brun inredningsdesign är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Kemp Hall Studio

Konstgjort skapas brunt genom att blanda primära färger som rött, gult och blått. En närmare titt på paletterna eller färgchipsen visar därför att varje nyans av brunt har en annan underton (en röd, lila, orange eller gul).

Detta ger dig mycket utrymme för att välja accentfärger, särskilt när du vet vad en bra matchningsbrun är för många färger. För en strandinspirerad parning, blanda varma bruna med sval turkos, medan du får en retro och energisk stämning, använd brunt tillsammans med solrosgult eller mousserande guld.

En unik och modern kombination är användningen av brunt med lila (espresso med russin, choklad med lavendel, etc.), och detta skapar definitivt de vackraste och sofistikerade scheman.

Brun i ditt kök

Brun-inredningsdesign-är-imponerande-för-värdar-och-gäster7 Brun inredningsdesign är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Fabulous Interior Designs, LLC.

Efter att ha utvecklat förekomsten av brunt i interiören skulle vi lätt förstå hur den här färgen visade sig vara så populär.

Det brukade vara en åskådare, men det tog över den centrala scenen på nolltid, varför vi ser fler och fler kök med träskåp och bänkskivor gjorda av slaktblock varje dag.

Bruna och neutrala mönster

Brun-interiör-design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster8 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Shirley Meisels

Ett mönster kan vara neutralt och ändå se fantastiskt ut, och brunt gör det möjligt genom att titta på Mother Natures fantastiska idéer. Djurtryck skuggade i brunt ger mycket meningsfulla uttalanden, så att du kan applicera dem på ditt handduk, kuddar eller mattor.

Samtidigt kan du använda geometriska former som prickcirklar, rutor, sicksack eller grundränder. Ett tidlöst motiv är damast, men du kan också välja en billigare variant som lilja, blommor, för vilken abstraktion du vill. Använd brons, koppar eller liknande metalltoner för ytterligare dimensioner.

Kombinera det med andra färger

Brown-Interior-Design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster9 Brown Interior Design-är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Pleasant Living, LLC

Som vi förklarade räknas brun till en neutral färg som ger tillräckligt med utrymme för att kombinera med många färger. Att blanda in med pastellfärger (särskilt rosa och grönt) ser fantastiskt ut i dagis, medan vardagsrum med levande och ljusa toner kan vara lite mer livliga.

Den mest moderna lösningen är dock att kombinera dem med andra neutrala färger, som dramatiskt mörka kuddar på ljusbeige soffor.

Ekologisk brun

Brun-interiör-design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster10 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Mark Reuter

Attrahera intresse för dina annars neutrala väggar med plantage, konst eller färgat träpanel. Använd hamrade koppardetaljer och rustika stockar för att kombinera krämgula lampor, tallväggar och honungstoner. Byt ut klädseln med naturläder och fördela det idealiskt på sänggavlarna.

När det gäller struktur, överväga bara rika inställningar i attraktiva färger som mocka och mörk choklad. En annan bra idé för en jordig konsistens är en gräsduk tapeter, helst i kamel, muskot, kanel eller mandeltoner.

Alla dessa strategier hjälper dig att få ut det mesta av Browns välkomnande natur och lägga sofistikering till vad som annars skulle se ut som en rustik, oavslutad stuga.

Brun är det bästa valet för matplatser

Brown-interiör-design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster11 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Maria Killam

För både formella och informella matsalar ger bruna accenter en behaglig, äkta känsla av komfort. Det kan vara en enkel accentvägg för visuellt intresse, eller det kan vara flera färgnyanser som appliceras på möbler och belysningsarmaturer.

Tänk också på dörr- / möbelbeslag och VVS. Det finns inget som brons och koppar för att göra det mer elegant!

Slutgiltiga tankar

Brown-Interior-Design-är-imponerande-för-värdar-och-gäster12 Brown Interior Design är-imponerande-för värdar och gästerBildkälla: Gary McBournie Inc.

Brunt är förmodligen en färg för höst- och vintermånaderna, men med en lämplig och färgstark dekoration ser det bra ut varannan säsong.

Kort sagt, det är en tidlös, klassisk interiör som du inte behöver justera år efter år. Som om det inte räckte har du en mängd olika nyanser och undertoner för att uppnå vilken komfort som helst.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*