Home / Hem / Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar

Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar

Blå köksidéer? Har du tänkt på att göra ditt kök blått? Det är värt det.

En solig dag under en klar, blå himmel kan kännas givande lugn.

Den blå färgen utlöser en känsla av avkoppling, lugn, balans och expansion.

När du tar färgen in i ditt hem får du samma känsla av lugn, rymd och lyx.

Det är också ett ganska känt sätt att lindra stress, och det hjälper dig att sakta hjärtslag och sänka ditt blodtryck.

Här är en idé. Varför inte skapa ett blått kök? Blå kök eller kök med blå köksskåp kan verka större, se coolare ut och vara mycket mer avslappnande. Och det undertrycker aptiten. Du kan få ett blått kök i en shaker med en traditionell och modern design och välja mellan en matt eller blank yta.

Blue-Kitchen-by-Showcase-Kitchen-Bath Blue köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Visa kök och badrum

Det betyder att det inte blir så svårt att förvandla dina blåa köksidéer till verklighet. Om du vill ha blå köksväggar, se till att de är ljusblå eftersom det inte kommer att överväldiga designen. Du kommer att upptäcka att inramade kök och shaker-kök fungerar mycket bra med detta schema.

Fet blått kan ge en vintage touch när den används för en blank design. Och om du vill arbeta i trä fungerar havsskum bra mot ek, eftersom skuggans värme smickrar djupet på trätonerna. Du kan välja en mörkblå köksdekor, blå köksdiskar eller ljusblå köksskåp – möjligheterna är oändliga.

Alameda-Kitchen-Remodel-by-Howells-Architektur-Design-LLC Blå kökidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Howells Architecture + Design, LLC

Lättare färger ger energi och ger en ganska glad design och inredning. Genom att blanda till exempel blåmålade köksskåp med ljusa nyanser eller de bruna färgerna i naturligt trä kan en harmonisk, mysig design skapas.

I mörka klimat kan ett blått som ett blått och vitt kök se coolt och attraktivt ut eftersom den blå färgen är symbolen för vatten. Blå tapetmönster, blå köksgardiner och till och med en blå köksö är saker som är inspirerade av sjöar, floder och hav som gör en bra köksdesign.

Blå köksidéer från The-Nest-by-Holmes-Hole-Builders-LLC: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Holmes Hole Builders LLC

Vilken typ av blått?

Det finns definitivt många nyanser av blått, från mörka och rika till ljusblå och ljusa himmeltoner. Djupblå färger påminner om de turkosa vågorna i Medelhavet och är attraktiva och kraftfulla. Ljusblå, å andra sidan, är perfekt för en klassisk design som kombinerar friskhet och elegans.

Detta ger ditt kök ett varmt, lugnt utseende. Du kan göra detta med vita dekorationsidéer eller till och med med mjukt grått eller ljusgrönt eftersom de ser ljusa och eleganta ut, särskilt om du har träelement. Dessa färger är perfekta för en klassisk eller en retro köksdesign.

Mesa-View-Residence-Arroyo-by-Leonard-Grant-Architektur Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Leonard Grant-arkitektur

Du kan också kombinera ljusblå toner med varma färger som röda, orange, bruna eller gula och naturliga träfärger. Dessa ser fantastiska ut bredvid köksskåp och öar i ljusblå färger.

Om du vill värma upp din moderna köksdesign och ge dina inredningsidéer en unik karaktär, välj räddade trä- och arkitektoniska träelement. För ett modernt kök, gå till pastellblått, turkosblått eller till och med grönt – de är utmärkta.

Bermuda-Colonial-Residence-by-Village-Architects-AIA-Inc.  Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Village Architects AIA, Inc.

Om du vill ha en dyster, sval, mörk känsla, är marinblå eller kungsblå bra alternativ. För någon som lever i ett varmt, soligt klimat är detta det perfekta alternativet eftersom det balanserar värme och ljus. Men om du vill ha ett lekfullt, roligt och luftigt utseende, gå till ljusare eller medelstora nyanser av blått.

De främjar effekten av rymden och ljuset i köket. Några bra exempel är Royal Azure, Baby Blue, Cadet Blue och Celestial Blue. De tenderar att intensifiera vår uppfattning om rymden, vilket gör dem otroligt lämpliga för små kök.

HGTV-Showhouse-Showdown-by-Lulu-Designs Blue Kitchen Ideas: Skåp, väggar och diskbänkar
Bildkälla: Lulu Designs

Om du har ett större kök där du behöver en mysig känsla, gå till de mörkare nyanserna ovan. Om du vill välja ett radikalt alternativ kan du till och med välja nyanser som Nile Blue, Purple Navy eller Persian Indigo.

De är lite långt ifrån äkta blå, men de ger dig ett kök som verkligen sticker ut. Om du vill ta saker ännu längre, para ihop dem med andra liknande upprörande färger.

Deep-Blue-Kitchen-Larchmont-by-Studio-Dearborn Blue köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Dearborn-studio

Om du vill skapa en intressant färgkombination för ett modernt kök kan du alltid blanda nyanser av blått med andra färger. Till exempel kan röda och rosa accenter eller lila nyanser förvandla ditt kök till ett riktigt inbjudande utrymme.

En modern backsplash-design eller interiörfärg eller väggplattor i blå färger är alla fantastiska sätt att lägga till dessa nyanser i dina moderna design- och dekorationsidéer.

Samtida Mid-Century-by-J.-Bryant-Boyd-Design-Build Blue Kitchen Ideas: Skåp, väggar och diskar
Bildkälla: J. Bryant Boyd, Design-Build

Du kan använda blått för att skapa otrolig kontrast och lägga lite personlighet till dina köksdesigner. Ljusblå kan till exempel kombineras med mörka, varma färger och djupblå kan kombineras med ljusa, varma färger.

När dina köksskåp eller väggar är ljusblå ser de harmoniska och varma ut, särskilt med röda och gula, utan att ge dig det kalla, frostiga utseendet på ett vitt och ljusblått färgschema.

Waterfront-Retreat-by-Bruce-Palmer-Interior-Design Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Bruce Palmer inredning

För ett träkök är blått perfekt. Du kan välja blå färg eller välja moderna ytor i blått med trägolv, takbjälkar, matmöbler eller väggdekor och få en trevlig och originalinredning.

Hur man kombinerar köksskåp

Om du vill att saker och ting ska fungera måste du mixa och matcha dem och göra dem noggrant. Det slutliga utseendet kommer att bestämmas av hur blått kompletterar färgerna på de andra ytorna och tillbehören. Ett populärt exempel är blandning av blått och grått. Denna kombination påminner om naturen med blå himmel och grå moln.

Dramatisk uppdatering av datumet av Malerati Blue köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Painterati

Dessa två färger skapar en perfekt kontrast och förbättrar den avslappnande blå nyansen. Ljusgrå används bäst här eftersom den inte överväldigar det blå och tar positionen som centralt fokus.

Om du vill ha en starkare kontrast kan du använda skåp i marinblå och ljusare färger som kräm, vit eller gul för bänkskivorna. Eller gå till blå skåp mot en vit vägg, det fungerar också.

Blå köksidéer för Sidd-Kashyap: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Sidd Kashyape

Du har ett mer eller mindre oändligt antal möjliga kombinationer. Du kan kolla in några färgkombinationer online och se vilka som ser bra ut på dig så att du kan använda dem som förslag för din egen design senare.

Oavsett vilken kombination du väljer, bör du se till att färgerna kompletterar varandra och är rätt stil för ditt kök.

Fotografi-portfölj-av-Ann-Parris-fotografi Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Ann Parris Photography

Moderering är viktigt

Som med många saker i livet är måttlighet viktigt. Visst, blå har många fördelar, men när du är överdriven ser du några av nackdelarna. Ditt kök kan få en känsla som är farligt nära depression.

White-Modern-Classic-Kitchen-by-Angie-Keyes-CKD Blue köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Angie Keyes CKD

Kan du föreställa dig ett kök där väggskåp, golvskåp och accenter är i samma blå nyans? Det är inte avkopplande, det är melankoliskt.

Hemligheten? Du borde veta hur mycket av ett blått kök som är rätt. Du borde inte ha så lite att det inte gör någon skillnad och inte heller för mycket att det blir överväldigande. Om du måste gå helt blå, använd åtminstone olika blå nyanser för skåpen och skapa mjuka kontraster.

Waterfront-Retreat-by-Bruce-Palmer-Coastal-Design Blue köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Bruce Palmer kustdesign

Och ett annat sätt att inte överdriva är att använda andra färger också. Se avsnittet Mix och match ovan för mer information. Leta efter ljusa, ljusa färger som brunt, gult och vitt som ger ditt öga en välbehövlig paus från blått. Till och med något litet som en blombas kan göra skillnad här.

Ett tvåfärgat blått kök

Medan en vit garderob nästan alltid är en trend bör du inte vara rädd för att välja färger. Om du vill ha ännu mer djup och intresse, välj fler nyanser från samma färgfamilj. Om du till exempel föredrar ett lantligt utseende, gå till pulverblues, vilket kan skapa en mysig atmosfär.

Kök för en drottning av Bartolomei Company Interior Design Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Bartolomei & Company inredning

Pastellblått ser också vackert ut på öar och garderober. Och om du vill ha några olika blå nyanser, använd den ljusare nyansen på väggarna och en mörkare på en accent som en ö. Om ditt kök mestadels är blått men du vill lägga till lite blått i det, gå till en himmelblå i dina skåp.

Aqua blue är ett annat intressant alternativ, särskilt om du har marmortoppar och vita skåp. Det kommer att hålla dig energi när du går in och fungerar bra oavsett om det är tak, skåp eller väggar.

Its-a-Mod-Mod-World-by-Kabi-Kitchen and Bathroom Cabinets Blå köksidéer: skåp, väggar och diskar
Bildkälla: Kabi köks- och badrumsskåp

Andra bra alternativ är gråblå nyanser, eftersom de känns neutrala och inte tråkiga, och också kombinerar bra med accenter av grå, vit eller svart.

Slutliga tankar om den blåa köksdesignen

När det gäller att gå med blå köksalternativ finns det många alternativ och du kan gå vilken riktning du vill. Ovan finns många alternativ och förslag att följa. Så var inte rädd för att välja en av dem!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*