Home / Hem / Bilder och exempel på hur man väljer de bästa badrumsplattorna
Bilder och exempel på hur man väljer de bästa badrumsplattorna

Bilder och exempel på hur man väljer de bästa badrumsplattorna

Du kan ha det mest underbara badrummet någonsin, men dåligt kakelval kan vara helt förödande för estetik och känslor.

Lämpliga plattor ger däremot badrum en central roll i huset. Dessutom är brickor alltid en bra idé när du behöver en blygsam ansiktslyftning eftersom de erbjuder ett helt nytt utseende med nästan ingen renovering.

Att välja och lägga badrumsplattor är dock inte lätt. Så var försiktig när du väljer stil och design. Även om de helt enkelt är ett dekorativt inslag i andra rum, kan brickor vara accentelementet i ditt badrum.

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-brickor-10 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Canny Design

Hur man väljer de bästa badrumsplattorna Tänk först på de färger, former och mönster som du vill ha. Det andra steget är att se till att dessa gäller ditt badrum.

Inspirerande stämningar och känslor

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-11 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Case Design / Remodeling, Inc.

Att tänka på de känslor du vill inspirera är hörnstenen i kakelplaneringsprocessen. När du väl har gjort det har du ett smalt utbud av val.

Din lösning kan också bero på den övergripande stilen / temat i ditt hem, eftersom du inte vill att ditt badrum ska vara helt ojämnt (moderna hem, till exempel, gå till en blygsam färgpalett).

Att välja rätt material

Bilder-och-exempel-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-2 Bilder och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Carolina V. Gentry, RID

  • Glasplattor: Även om glas är en mycket populär lösning för badrum, kommer det med en ”hög” prislapp och kräver konstant underhåll. Ändå kan investeringen verkligen löna sig, för ingenting är lika vackert och glänsande som glasplattor.
  • Keramiska plattor: Keramiska plattor har överraskande låga priser när man tänker på deras fantastiska funktionalitet. Tack vare keramiska plattor har du ett robust badrum som är lätt att underhålla och passar alla typer av dekaler (dina barn kommer att uppskatta det!). Den största fördelen är att de är bra för målning eller för framtida renoveringar.
  • Stenkakel: Stenkakel är ett neutralt och organiskt val som skapar en djup naturlig känsla. Dessutom finns det en mängd olika typer att välja mellan, vilket innebär att du kan gå för söta stenar / stenar och deras fantastiska strukturella touch också.
  • Porslinplattor: Sist men inte minst är porslinplattor mästarna i badrumsplattor. Du ser bra ut; och samtidigt är mycket fuktbeständiga (vilket märks i priset). Fortfarande, om budgeten tillåter det!

Färger

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-3 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Webber + Studio, arkitekter

Saken med begränsade badrum är att de verkligen är utsatta för dåliga färglösningar. Det ska alltid finnas harmoni och enkelhet, med högst två pastellfärger.

Storlek är avgörande för att välja färg på dina brickor. Observera att du bara kan fatta detta beslut två gånger.

Win-win för små badrum består av ljusa paletter (allt från vanligt vitt till snyggt brunt kan vara en idé). Var kreativ med pastellfärger och skapa dina egna nyanser. Ju mer du bryr dig, desto mysigare kommer ditt badrum att se ut.

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattor-4 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: INNEHÅLL Arkitektur

Mörka och mättade nyanser (rikbrun, djup marinblå osv.) Passar perfekt med stora eller till och med stora badrum. De är också ett bra val för mycket ljusa badrum.

Storlek och form

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattor-5 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: ZeroEnergy design

Det första du behöver göra är att analysera layouten på ditt badrum. Är den tillräckligt stor Vilken plattform kan vara perfekt för den?

Designers rekommenderar att vi använder stora plattor för större utrymmen. och små brickor för mindre utrymmen. Det finns dock ingen regel. Du är helt fri att välja vilka brickor du gillar!

Lyckligtvis erbjuder tillverkarna alla modeller, färger, storlekar eller former av plattor. Den mest populära idén är rektangulära / fyrkantiga plattor, helst i en neutral färg eller med ett speciellt mönster som gör badrummet oförglömligt.

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-8 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: chalet

Det allmänt accepterade konceptet är att stora plattor inte är lämpliga för små badrum eftersom de visuellt minskar sin storlek. Detta är dock inte alltid fallet: ibland har större plattor exakt motsatt effekt, vilket gör badrummet till en unik och imponerande design.

Du måste välja en kakeluppsättning för golv, väggar och duschar / badkar. Den mest passionerade av dig kan också omge badrummet med vissa mosaiker eller använda en liten, imponerande servering för att göra det till en kontaktpunkt. Kom dock ihåg att detta bara är tips. Det är ditt badrum och det är du som gör reglerna!

Strukturer

Bilder-och-exempel-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-1 Bilder och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Ändra ditt badrum, Inc.

Det viktigaste när det gäller texturer är att få ett golv som inte är hal. Oavsett vilka brickor du väljer är det troligt att en matt yta löser detta problem.

Var inte alltför orolig om väggarna inte matchar: säkerhet är ditt främsta bekymmer (speciellt om det finns barn i närheten)! Dessutom kan du alltid kombinera färger med andra element och material.

Putsning

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattor-9 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Lake Country Builders

För det mesta kommer injektering att tänka på när människor faktiskt står inför ett problem. Anledningen till detta är att människor väljer plattor utan att tänka på deras attraktionskraft efter injektering.

Även om det inte finns några speciella problem med plattorna, kan du vara omgiven av många injekteringslinjer som “kväver” platsen och gör att den verkar för upptagen.

Fogning bör också övervägas när man köper en prefabricerad mosaik. Kom ihåg att det du ser i katalogen inte har gjutits, så det ser helt annorlunda ut när du applicerar det hemma.

Innan du köper, fråga säljaren om de kan visa dig en injekterad kopia och jämföra den med det förväntade resultatet.

Mönster och utskrifter

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-14 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Bill Fry Bau – Wm. H. Fry Const. Co.

Överväg att lägga till ett visst mönster / tryck på ditt badrum. Geometriska mönster, till exempel, kan lätt uppnås med “tunnelbana brickor” på dem.

En annan bra idé är att välja ett attraktivt tryck och applicera det på din duschvägg för att göra det unikt.

Underhåll är viktigt

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattor-7 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Dijeau Poage-konstruktion

Vi gillar inte rengöring. Vi byter också från “ogillar” till “hat” när det gäller duschar och rör. Varför är det så? Kanske är det fel kakelval som ofta plågade oss innan vi äntligen bestämde oss för att byta ut det.

Det är därför porslin och keramiska plattor är hemmafruarnas favoritval: De ser bra ut; och nästan inget underhåll krävs (förutsatt att de är ordentligt förseglade). Sten, å andra sidan, är mer benägna att smuts och smuts. och kan vara mycket problematisk när den appliceras på den med texturer.

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattor-12 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Smart designstudio

Sammanfattningsvis är glas inte precis den underhållsmäklare du skulle älska. och det kan också vara mycket hal. Har du bestämt dig för att använda den på grund av dess vackra utseende, rekommenderar vi att du väljer en belagd version utan texturer.

Gör det enkelt

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattorna-13 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: James Patrick Walters

Mörka badrum eller de som nästan inte har tillgång till naturligt ljus bör använda ljusare kakel för att reflektera bländningen och fördela den genom rummet.

Badrum badade i direkt solljus bör undvika denna lösning, eftersom ett antal glänsande plattor kan räcka för att skapa obekväm bländning. Istället kan de dra nytta av mörkare toner eller halvblanka plattor med satenglans.

göra det personligt

Bilder-och-exempel-av-att-välja-de-bästa-badrum-plattor-6 foton och exempel på att välja de bästa badrumsplattornaBildkälla: Susan Jay Design

Du och familjemedlemmarna borde verkligen ha det sista ordet om kakelfärger. Medan sällsynta rum med enkla plattor kan “smyga ut”, behöver ett mysigt familjebad mer.

Så du är välkommen att fatta djärva och livfulla beslut eller lägga till barnvänliga dekaler. Äldre människor kan å andra sidan välja ett mer sofistikerat system, som vacker grå eller krämvit.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*