Home / Hem / Bekräfta ett neutralt interiör med färg
Bekräfta ett neutralt interiör med färg

Bekräfta ett neutralt interiör med färg

Accentfärger är alltid välkomna i miljöer med neutrala väggar (vit, beige, grädde, grå eller till och med brun). De betyder samma sak för ditt rum som smycken för din outfit, varför du bör välja dem noggrant.

Att lägga accenter till ett neutralt interiör med färg är det enklaste sättet att anpassa ett utrymme, och det kan göras för nästan alla element i det utrymmet. Låt oss ge några exempel:

Lekfulla mattor

Lägga till accenter till en neutral interiör med Color1 Lägga till accenter till en neutral interiör med färgBildkälla: Hus vid verandan

Ingenting ser lika mysigt och varmt ut som en mjuk, färgstark matta som kommer att väcka intresse för de minst förväntade platserna. Mattor täcker också smuts och skräp och håller fötterna varma. I grund och botten är de ett måste!

Konstverk

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color2 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: Lerman byggledning

Även de minst förväntade färgkombinationerna ser bra ut när de appliceras med smak. Ett bra sätt att bryta den neutrala mattheten och lägga färg till ditt interiör är att hänga upp färgglada konstverk på ett intressant sätt.

Svarta accenter matchar alla interiörer

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color3 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: Chris Snook

Oavsett vilken palett du använder kommer svart aldrig att vara ett dåligt val. Svarta accenter används för att dra ner platsen och skapa visuell harmoni. Det bästa med dem är att de gäller alla typer av tillbehör – lampor, gardinstänger, ramar eller till och med större möbler.

Utrustning

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color4 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Best & Company

Välj tillbehör i din favoritfärg och ge ditt hem en dynamisk atmosfär. Dessa kan vara skålar, vaser, fotoramar, ljus eller något annat föremål som du vill vara omringad av.

Blommor och växter: ett naturligt val

Blommor och växter dekorerar rum perfekt, men deras huvudsakliga syfte är att lägga till en frisk luft och ge ditt hem en organisk känsla. Det som är bra är att de också finns i nästan vilken färg som helst och lätt kan placeras om så att platsen ser annorlunda ut.

Accentväggar

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color5 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Deep River-partner

Accentväggar är det mest populära designfunktionen hos moderna husägare eftersom de presenterar en praktisk överraskning som varken är överdriven eller överväldigande. Du är helt fri att välja vilken färg du vill: till exempel är elektrisk blå perfekt för att generera energi och spänning.

Kuddar för värme och komfort

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color7 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: Whitehall Homes

Kastkuddar är perfekta för att lyfta fram neutrala utrymmen eftersom de finns i alla färger, mönster, former och storlekar. och kan visas i bokstavligen vilket rum som helst. De är prisvärda och enkelt utbytbara, vilket innebär att du alltid kan fräscha upp ditt utrymme med nya.

Dramatiska färgval

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color8 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Mitt skräddarsydda rum Ltd.

Om din interiör är neutral utan krångel, välj en livlig och djärv färg för att skapa en dramatisk atmosfär. Vi rekommenderar starka rosa, lila, orange, limegröna eller turkosa toner.

En “mjuk” start

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color6 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: RLH Studio

Även om du föredrar djärva färger bör du försiktigt applicera subtila nyanser först. Persika, mynta, blekgul och rodnad är perfekta för en lugn bakgrund som faktiskt kan ta de iögonfallande poppar du kanske vill applicera. Dessutom mjuka verk för varje dekorativt element; och du kan applicera den på mattor, bleka tyger eller tillbehör.

Prickiga stolar

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color9 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: COLECCION ALEXANDRA

Eleganta lösningar är starkt baserade på målarmöbler. Så vi kom på idén att föreslå accentstolar. Att använda samma färg på stolarna och väggarna kommer alltid att ge harmoni i ditt rum.

Konstväggar

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color10 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Baxter Design Group

Konstväggar är en trendig och vacker väggmålningslösning som syftar till att balansera fina toner (ryskgrön, preussisk blå eller till och med vinröd) och glada, mättade nyanser i unika kombinationer.

Subtila och mjuka färger

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color11 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: Luxe Interior International

Istället för att använda en enda fet färg kan du designa ditt eget målningsschema med flera mjuka nyanser av dina favoritfärger. Vi rekommenderar att du använder alla pastellfärger och dämpade nyanser du gillar, helst kombinerat på tunn, centrerad tapet på fokusväggen.

Mättade textilier

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color12 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Sheila Rich Interiors, LLC

Vem sa att en slät eller mönstrad yta inte var tillräckligt stark för att återuppliva en neutral miljö? Du kan enkelt fånga uppmärksamhet genom att välja djärva kast och filtar. Textil är också billigt och hjälper dig att renovera utan att belasta din budget. Fantastiskt, eller hur?

anslutningar

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color13 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Suzanne Price Design, LLC

Gräsgrön och bränd orange är kända som de bästa nyanserna som kan kombinera olika stilar, element eller rumslösningar. Till exempel påminner de orange blommorna på dina köksväggar dig om den orange accentväggen i ditt vardagsrum.

Ett enda färgblock

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color14 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Anyon design

Inte konstigt att färgblock är populära accentelement på banor och i allmänna utrymmen för att uppnå ett modernt utseende. Istället för att spela med flera bitar eller färgområden kan du välja ett enda stort objekt för att göra ett fantastiskt uttalande. Ett fantastiskt soffbord mitt i ett helt neutralt rum är en utmärkt start.

Färgglada lampor

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color15 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Regina Sturrock Design Inc.

Även om paletten inte är så livlig och djärv som du vill att den ska vara, kan du uppnå samma effekt med en unik ljusarmatur. Tänk till exempel på färgglada lampskärmar – de distribuerar dussin färgglada strålar runt rummet och gör att även det minsta rummet ser luftigt och rymligt ut.

“Smooshing” -tekniken

Smooshing är en annan extravageringsteknik som skapar en unik väggmålning och hjälper dig att göra ett kraftfullt uttalande genom originalinredning.

Detta kan göras på följande sätt: välj din djärva favoritskugga och måla väggen. Låt färgen torka och applicera ett lager naturligt glasyr ovanpå. Medan glasyren fortfarande är fräsch, täck väggen med plastfolie, vik omslaget så långt som möjligt och ta sedan bort det. Du kommer att bli förvånad över det unika, nya marmorutseendet på din gamla och tråkiga vägg.

Samtida kontraster

Ja, de är tråkiga ibland, utsatta för fläckar och svåra att underhålla, men vita väggar kan också vara det mest positiva dekorationsverktyget du har hemma! Du kan gå med svart duk eller välja djärvare färgval (till exempel chartreuse) för fantastiska kontraster som gör ditt utrymme oförglömligt.

dekoration

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color16 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: CWB arkitekter

Det finns många dekorativa taktiker som involverar livlighet i ett vardagsrum. För det mesta kan du bara försköna dina rum med kreativa färgstänk: blommor, fjärilar, geometriska former och liknande kryddiga element.

gardiner

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color19 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: BROWN DAVIS INTERIORS, INC.

Fönsterbeläggningar är den perfekta ytan för att göra optimistiska experiment och anpassa rummet. Den perfekta lösningen är att hänga gardiner / draperier i dina favoritfärger eller välja ett enkelt mönster som inte ser överväldigande ut.

Omslag

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color17 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: Michael Abrams Limited

Tänk dig hur effektivt ett levande tak kan vara när det omges av neutrala och lugna väggar. Detta är definitivt ett bra val för att accentuera ditt rum, förutsatt att du har valt färgerna noggrant och målat en liten del av taket istället för hela ytan.

Även om ljusare toner kan vara bra för att fylla taket, kommer djärva toner med allvarlig risk att göra ditt utrymme överväldigande.

gobeläng

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color18 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Melanie Coddington

Gobelänger kompenserar för bristen på textur på väggarna och är en mer sofistikerad lösning än målningar och affischer. Det kan antingen vara ett minnesmärke från din senaste resa eller en bit som du associerade med goda minnen. De mest populära gobelängarna är boho.

Trim

Du behöver inte hålla fast vid den klassiska vita trimlösningen, och du kan gå för en livlig färg för att göra väggarna mer äventyrliga. Dessutom föryngrar levande dekorationer rummet och skapar en positiv atmosfär var de än appliceras.

Hängande väggmålningar

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color21 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med färgBildkälla: Tracy Murdock Allied ASID

Det är inte alltid nödvändigt att bry sig om exklusiva tapeter! Samma effekt kan uppnås med en mer hanterbar lösning, som är väggmålningar som är lätta att limma och skala av, vilket innebär att de inte skadar dina väggar på ett irreparabelt sätt.

Målade golv

Du kanske inte känner till den här trenden, men den kommer säkert att växa i popularitet. Golv målade med djärva färger är tillräckliga för att få ett rum att leva utan andra accentelement. Det behöver inte sägas att de är en unik lösning som ditt hem skulle komma ihåg.

Modiga soffor

Lägga till accenter till ett neutralt interiör med Color20 Lägga till accenter till ett neutralt interiör med ColorBildkälla: Darci Goodman Design

Istället för att investera i en kreativ konstvägg eller ett målat golv som du skulle sakna för resten av ditt liv kan du köpa ett djärvt möbel som du kan ta med dig när du är på språng. Färgglada soffor är till exempel det perfekta accentelementet för varje vardagsrum och kan enkelt samordnas med alla färger och mönster.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*