Home / Hem / Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut
Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

De senaste trenderna inom köksdesign idag kan vara gårdagens nyheter när du väljer att göra en renovering. Leta efter idéer som kombinerar samtida accenter med tidlös stil snarare än att leta efter den senaste trenden.

Eftersom köksrenovering är en hörnsten i vårt arbete och dominerar våra kunders önskemål kan vi hjälpa dig att planera ett resultat som du kommer att älska i flera år. För att hjälpa dig att fokusera dina ombyggnadsidéer har vi sammanställt en samling visuella inspirationer som kan hjälpa dig att bestämma hur du ska gå tillväga.

Alla dessa köksskåp har ett modernt utseende som du kan anpassa till alla moderna hem, lägenheter eller lägenheter. Vi har inkluderat en mängd olika färgscheman och belyst några utvalda dekorbehandlingar. För ett varmt utseende har de flesta av dessa kök trä i sina skåp, golv eller båda.

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-12 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Du kommer att se dekorationer, inklusive blommor, som ger glädje och personlighet. För att se vad som verkligen händer i en köksdesign, ta en titt på de permanenta armaturerna, särskilt skåpen.

När tonvikten på separata matsalar minskar och fler hem innehåller matlagningsområden i matsalen, blir ditt kök hjärtat i ditt hemliv. Varje kök kretsar kring sina skåp.

De utgör de flesta av de permanenta möblerna, fungerar som inbyggda möbler och definierar och uttrycker din stil. De bästa köksskåpen ger dig det utseende och den funktionalitet du behöver för bekvämlighet, oavsett om du lagar mat för en folkmassa eller bara planerar en midnattmiddag.

Planera framåt

Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut 1 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Innan du börjar bläddra i designtidskrifter eller investera i skåp, ta dig tid att förstå ditt kök och hur det fungerar. Kommer du att vara nöjd med en ombyggnad som återskapar din nuvarande planritning med nya skåp?

Borde dina skåp vara vad alla kommer att märka om ditt kök, eller vill du ha en mindre djärv, mer praktisk stil? Har du blivit kär i glashyllor, galgar för att visa dina bästa kokkärl, vinförråd, ett speciellt skafferi eller ett speciellt område för att odla kryddor? Är ditt rum ovanligt format, smalt, litet eller delat med dörrar eller andra öppningar som du inte kan flytta på grund av bärande väggar?

Att svara på dessa typer av frågor kan hjälpa dig att få ett försprång.

DIY eller inte DIY?

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-2 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Även om du är bekant med verktyg eller möbler är det viktigt att inte tappa ur sikte på ett köksrenoveringsprojekt. En fullständig omspelning kan involvera proffs från olika branscher, inklusive elektriker, snickare, rörmokare och inredningsarkitekter. Att försöka göra det själv kan bli ett dyrt förslag när du blir överväldigad av beslut och detaljer som du inte förutsåg.

För att ge ditt projekt den bästa chansen till ett bra resultat, kontakta en professionell som kan visa dig hur du gör ditt kök till en mer effektiv arbetsyta, gör noggranna mätningar och gör renderingar för att visualisera den slutliga designen. En professionell köksdesigner kan ge dig idéer som du inte kommer att se någon annanstans.

Välj material

Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut 3 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

För att börja din sökning efter de perfekta köksskåpidéerna kan din budget hjälpa dig att bestämma om du vill välja färdiga produkter som: RTA-skåp Eller invester i skräddarsydda lösningar som har utvecklats speciellt för ditt hem. Tidigare kan ditt beslut ha baserats på vilken typ av skåpmaterial du föredrar, men dagens standardlösningar ger dig allt från traditionella träslag till rostfritt stål och glas.

Du kan betala mer för speciella ytor, massiva träskåp eller ovanliga material, men du kommer att bli förvånad över vad som kan täcka till och med en blygsam budget. När du har valt dina skåp, låt proffsen ta exakta slutmätningar för tillverkning och installation.

Få ut det mesta av ditt utrymme

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-4 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Även det största köket kan göra att du vill ha mer arbetsutrymme, speciellt om din layout inte erbjuder maximal flexibilitet och bekvämlighet. Köksskåpidéerna hjälper dig att få ut det mesta av varje kvadratmeter och till och med göra ett litet kök större än dess storlek.

Vertikal organisation

Bästa-köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-5 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Det enklaste sättet att öka kökseffektiviteten är att prioritera var du ska förvara dina verktyg och material. Du vill ha omedelbar tillgång till muggarna som du serverar morgonkaffe i, men du har förmodligen inget emot att använda en trappstol en gång om året för att nå semestertallrikarna.

Om du tänker vertikalt kan dina köksskåp hjälpa dig att rensa dina räknare och samtidigt hålla det nödvändiga inom räckhåll. Gammaldags köksdesign sätter en uppsättning skåp över disken och stannar. Planera istället dina skåp så högt upp mot dina väggar som möjligt, med det översta utrymmet reserverat för saker som du sällan behöver.

Smarta dörrar

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-6 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Många kockar tänker först på lådor när de planerar var de ska förvara sina redskap. Om du aldrig har stött på ett köksredskap för att motstå, har du förmodligen mer än tillräckligt med vispar, skalare, spatlar och dunkar för att fylla varje kvadratmeter i ditt lådutrymme.

Lägga till hängande krokar på insidan av dina skåpdörrar skapar utrymme i lådan samtidigt som du förvarar verktygen med de redskap de behöver. Dagens hänganordning går långt utöver de små mässingskopparna från igår.

Smarta hyllor

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-7 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

När du planerar din ideala renoveringsidé för köksskåp, tänk på insidan av dina skåp och hur de kommer att passa in i ditt rum. För att använda garderobsutrymmet effektivt måste du planera hur du installerar hyllor för att dela ut utrymmet i lagringsenheter.

Det är okej att stapla åtta salladsskålar ihop, men om du måste dra ut skålarna för att komma till tallrikarna slösar du bort tid på att ställa bordet. Utvärdera vad du ska lägga i dina skåp, mäta höjden på dina högar och det utrymme ovanför det som kommer att behövas för att ta ut dem och lägga dem bort, och ordna dina hyllor så att du får ut så mycket som möjligt av kapaciteten.

Val av bänkskiva

Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut 8 bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Du vill att dina bänkskivor ska komplimangera dina skåp och inte strida mot dem. Detta betyder dock inte att du måste göra samma ytbehandlingar i hela ditt kök. Blanda material i olika arbetsytor och använd färg och struktur för att uppmärksamma eller flytta bort från områden, beroende på hur mycket du vill att de ska bli kontaktpunkter.

Oavsett vad du väljer, välj material som ger dig många års service men som inte kräver dyrt underhåll. Förutom sten och marmor, kolla in kultursten för ett billigt alternativ som du kan välja i valfri färg.

Efterbehandlingsfunktioner

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-9 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Lägg till en extra touch av elegans i dina skåp och kök med speciella ytbehandlingar och noggrant utvalda inredning. Vissa skåp använder släta, glänsande glasyrer för att skapa ett glasigt utseende. Andra använder mattfärg för att minska reflektionsförmågan.

Handtag kompletterar utseendet på din design och ger dig möjlighet att matcha eller kontrastera utseendet på dina skåp. Koppla ihop keramiska handtag med rostfria skåp för ett nytt / gammalt utseende, leta efter patiner som simulerar välåldrad brons, eller välj handsmidd smidesjärn för en mer rustik touch. När du gör dina val, överväga säkerhetshänsyn, inklusive behovet av barnsäkra eller husdjursskyddade lås.

Vad är under dina fötter?

Bästa-köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-10 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Förutom designen av köksskåp, är dina golv det näst största bidraget till ditt köks utseende. Du kan fortsätta eller kontrastera utseendet på dina väggar, och deras struktur går långt för att sätta tonen för hela rummet.

De flesta kök är utrustade med kakel, sten, laminat eller trägolv. Varje yta har fördelar och nackdelar. Keramik och sten kan vara dyra och känna sig kalla under fötterna. Laminat kan billigt simulera utseendet på många naturliga ytor, men de kan sakna hållbarheten hos riktiga material.

Trä kan tillföra kostnader och kräver särskild vård. Om din budget tillåter, tänk på golvet baserat på två kriterier: utseende och erfarenhet under foten, och installera golvvärme för barfota komfort i kalla klimat.

Trevlig din

Bästa köksskåp-att-göra-ditt-hem-se-nytt-11 Bästa köksskåp för att få ditt hem att se nytt ut

Den tid och omsorg som du investerar i att planera en köksrenovering och välja de perfekta skåpen kommer att löna sig i många års användning och njutning. Om du inte är säker på att du har hittat rätt utseende, fortsätt tänka och söka tills du får resultatet som säger “Jag älskar det”. Och om ett nytt eller ombyggt kök finns i din framtid, ring oss. Vår designvision och expertis kan hjälpa dig att uppnå det perfekta resultatet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*