Home / Hem / Bakgrundsinteriördesignbilder och hur man väljer en

Bakgrundsinteriördesignbilder och hur man väljer en

Bakgrundsbilder har gjort comeback och är den nuvarande trenden med sina omfattande variationer. Deras levande mönster och texturer fascinerar dagens moderna allmänhet, både på Internet och på TV. Till skillnad från de olika färgalternativen finns det ett betydligt större utbud av val när det gäller att välja bakgrundsbilder. De ger ett rum en kreativ touch och en slående stil.

Tapet-inredning-design-bilder-och-hur-att-välja-en-1-tapet-inredning-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Storbritannien och International Design Society

material

Om du undrar hur du väljer en tapet är det första du ska göra att titta på typen och materialet du behöver och vill ha. Otaliga erbjudanden ligger framför dig eftersom många tryck och färger finns i lager. Du kunde inte hitta så många utskrifter tidigare som du kan nu. Nu finns det ett imponerande antal texturer, linne, metallic, vinyl och siden.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-2-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: SONA

Det finns också många fler, så du måste vara uppmärksam på den bestående kvaliteten utöver grafiken.

Tänk på syftet

Syftet med rummet är diktatorn för dess energi. För rum där mer livlig action äger rum, kök, vardagsrum och lekrum, är färgerna vilda och djärva när den lugna, avkopplande omgivningen och färgen äger rum i sovrummen. Du måste tänka på hur länge du tror att tapeten kommer att vara beroende på användningsändamålet. Allt som är känsligt och lätt att riva är inte ett smart drag för ett tonårsrum, men det kan vara för ett gästrum.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-3-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Highmark Builders

Typer av vinyl är kända för sin styrka och hållbarhet eftersom de ser nästan äkta ut och inte kostar så mycket. Det obestridda tillvägagångssättet för rengöring gör vinyltyperna till ett populärt val bland utrymmen som är fyllda med aktivitet och fukt, såsom badrum och kök.

Väggarnas skick

De tillgängliga tapetvarianterna är smalare för grova och skadade väggar. Detta borde inte vara ett problem med en vägg i bra skick, men hur ofta är väggarna i perfekt skick? För en skadad vägg är en texturerad textiltapet en hastighet som representerar den perfekta renoveringstekniken. Däremot är metallfolier felaktiga eftersom de är mycket tunna. Om du föredrar platt tapet kan du alltid få väggbeklädnad som du kan lägga på.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-4-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Hill Mitchell Berry Architects

Tips efter stil

  • Damast och blommigtryck understryker den romantiska miljön liksom söta pastellfärger.
  • Fauxytor som pärlstav och stuckatur ger ett avslappnat rum den snygga touch som den behöver. Det är smart att kombinera pärlbrädan med något blommigt och organiskt för att ge det en hemtrevlig, tillgänglig känsla.
  • För något mer extravagant och djärvt flödar geometrier tillsammans med högblank och metalliska accenter med konstnärligt och sofistikerat mode. En touch av blommönster skulle gå perfekt.
  • Det traditionella utseendet överraskar alltid – med en touch av detaljerade ränder och damast, lyser hela rummet som en tidlös klassiker.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-5-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: KBI inredningsstudior

Blixten

Vad ett mörkt ljus kan göra för en foajé eller hall kan det inte göra för ett litet och trångt rum. Det handlar inte bara om själva belysningen, utan hur du integrerar den i det allmänna humöret. Tänk på vilka rum som ska lysas upp och vilka som är bättre att hålla i en vagt mörk atmosfär.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-6-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Malcolm Duffin Design

Titta på färgerna

Färger är en viktig faktor när det gäller vibrationer i ett rum. Kylare färger som blått, lila och grönt ger bra bakgrunder för rum som du vill förstora visuellt. Den balanserande effekten av mjuka, svala färger strider mot den märkbart uppfriskande effekten av de starkare, svala färgerna.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-7-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Sarah Greenman

För att värma upp atmosfären väljer du naturligtvis nyanser av rött, gult och orange. Glädjen som ett rum ger kan förbättras genom att använda varma färger, för när de värmer vår design avmaskar de också vår kropp och själ.

Vad är uttalandet?

Om du fortfarande inte är särskilt angelägen om att helt tappa väggen finns det små steg du kan ta genom att lägga den på mitten med brädbräda eller färg. För att förenkla konceptet, använd först enkla och mjuka mönster som kommer att utvecklas till ett tydligt uttalande över tiden. Till exempel erbjuder Chasing Papers Bookworm en intressant version av en halvvägg med stolstång, placerad i en studie eller ett bibliotek, som innehåller illustrationer av en svartvit bokhylla.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-8-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Lori Levine Interiors, Inc.

Kanske är avtagbar tapet valet för dig. Du kan lägga den på många andra ytor än väggar, till exempel: B. Bakväggar i köket, soffbord och lådfronter.

Storleken på din budget

Det finns alla typer av tapeter, men inte alla passar en persons budget. Dyra tyg tapeter som hampa, flockad sammet och gräsfilt har en utsökt vacker känsla och lägger till riktig klass i rummet, men deras pris och betalning i avbetalningar är ganska dyra eftersom de är hållbara och mestadels hanteras av proffs. Att försöka använda vissa bakgrundsbilder och inte ha tillräckligt med pengar för det borde inte få dig att köpa något billigare att kompensera för det. Tänk istället på en vägg med en funktion.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-en-9-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: GLOBUS Byggare

För den frekventa ombyggaren

Om du är förändringsälskare är tapet förmodligen en av de många saker du ofta experimenterar med. För den mer experimentella typen finns det riktiga uttagbara tapetvarianter som är både tilltalande och effektiva. Deras användning ökar eftersom fler och fler människor föredrar att ändra utseendet på tapeter ofta med nya idéer för att dekorera interiören.

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-10-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: MK fastighetsfotografering

Bakgrundsmönster

Att hitta en design du gillar borde vara enkelt genom att titta på tapeten inredningsbilder om du letar efter något som kommer att tillfredsställa din estetiska hunger. Även om du blir kär i en viss design bör du överväga dess effekt i rummet. Det mönster du väljer kanske inte matchar det rum du väljer. Dessa tips kan hjälpa dig att välja din tapetdesign:

Tapet-interiör-design-bilder-och-hur-väljer-11-tapet-interiör-design-bilder och hur man väljer enBildkälla: Angel Mangarakov

  • Ett horisontellt mönster är bäst när du vill expandera rummet och sänka taket, eftersom vertikala mönster skulle få det att se högre ut.
  • Undvik stora mönster i små rum, eftersom det gör att de ser ännu mindre ut. Spara de stora mönstren för att öppna ett större utrymme.
  • Mini-utskrifter är små mönster som framgångsrikt kompletterar kompakta utrymmen.
  • Använd mörka väggfärger för att visuellt minska storleken på ett rum.
  • Lättare och mjukare mönster med levande färger utökar utrymmet.

För en feminin atmosfär används blommor och botaniska tryck oftast. Pulverkamrar, skåp och tvättstugor ser läckra ut och upptagen med snäva blommönster. Medelstora utskrifter används i alla typer av rum eftersom de ser bra ut oavsett storleken på rummet. Stora tryck dekorerar vardagsrummen bäst eftersom de tar plats.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*