Home / Hem / Avgörande aspekter av minimalistisk design
Avgörande aspekter av minimalistisk design

Avgörande aspekter av minimalistisk design

Minimalism är ett populärt begrepp som du kan höra i alla samhällsskikt från design till webbinnehåll. Olika människor menar något annat med detta; Uttrycket “minimalism” har dock sin absolut specifika betydelse i konsten (varifrån den sprider sig genom hela livet inklusive bostadsyta).

Minimalism handlar om enkelhet och elegans, uppnås genom att använda det minsta av det mest nödvändiga för maximal påverkan. Färg, form och konsistens är de viktigaste elementen som hjälper till att skapa ett minimalistiskt intryck av “andning”, ett tydligt och snyggt utrymme.

photo-1486304873000-235643847519 Kritiska aspekter av minimalistisk design

Att skapa en minimalistisk design är dock inte så “lätt”. Oavsett om du letar efter en professionell inredningsarkitekt Skapa en onlineportfölj För att locka nya kunder eller bara en nybörjare som vill förbättra kvaliteten på ditt hem eller kontor behöver du en strategi.

Här är några viktiga principer som hjälper dig att förstå grunderna i minimalism.

enkelhet

Minimalistisk inredning kan beskrivas som ”mindre är mer”, den berömda frasen av den världsberömda arkitekten Ludwig Mies van der Rohe.

Att hålla former, former, ljus, texturer och färger enkla och minimera dekorationer är nycklarna till att skapa en effektiv, förutsägbar och rak minimalistisk design. Enkelhet gäller allt från väggbeklädnad och paneler till möbler.

Rena, tydliga och väl upplysta rum

Vet du varför minimalistisk inredning ger en känsla av lugn? Detta beror på att vi känner oss lugna och bekväma i luftiga, rena och organiserade utrymmen, medan röran är kopplad till högre nivåer av stresshormonet kortisol (se denna studie av UCLA).

photo-1493809842364-78817add7ffb Kritiska aspekter av minimalistisk design

Om du rensar rummet från onödiga föremål (tänk på högar med papper, böcker du aldrig har läst, skor på ytterdörren etc.) och ökar mängden ljus blir interiören andas, varmt och mysigt.

Clutter är den största fienden av minimalistisk design. På grund av detta är minimalism först och främst en livsstil, sedan en design. För att skapa och sedan upprätthålla en minimalistisk design måste du vara professionell för att ta bort onödiga föremål (eller åtminstone hålla dem utom synhåll).

Om du är en samlare är investering i snygg lagring en utmärkt minimalistisk lösning.

Åtminstone inga dekorationer

Undvik tillbehör och föremål såvida det inte är användbart. Dekorationer (om sådana finns) måste vara enkla men konstnärliga för att fungera som rymdens uppmärksamhetscentrum.

Ljusen måste vara lakoniska, omtänksamma och snygga, eftersom ljuset i sig kan vara en dekoration. Undvik ljuskronor i barockstil. Deras utseende är en riktig förolämpning mot minimalism.

Neutral färgbas

Minimalism tenderar att lugna och neutralisera färger (som vitt, grått och beige) och undvika djärva.

Ljusa färger finns fortfarande i detaljer och tillbehör. Se dock till att du väljer naturliga färger som passar bra med basfärgen (t.ex. grön, blå och mörkbrun).

Kvalitet inte mängd

Trots designens enkelhet och bristen på synliga föremål betyder “mindre” inte billigt här. Det betyder ganska “bättre”.

Varje objekt som kommer in i ditt utrymme måste vara av god kvalitet. Något som är byggt för att hålla. Tidlös istället för trendig. Välj designarmaturer, lampor och eleganta förvaringsutrymmen som gömmer röran och samtidigt fungerar som dekor.

Olika strukturer, liknande färger

Om du bara litar på neutrala färger för att skapa en minimalistisk design blir resultatet ganska tråkigt och livlöst.

Lösningen är att använda olika strukturer som glas, trä, duk, keramik, tyg eller till och med fårskinn som skapar en riktig fest för sinnena. När du experimenterar, se till att du kombinerar texturer i liknande toner som smälter bra med varandra (leta efter kombinationer som du kan se i naturen).

I uppmärksamhetens fokus

Den minimalistiska designen behöver inte vara själlös. Det rekommenderas starkt att du lyfter fram några mycket speciella element, såsom: B. en unik möbel, ett konstverk eller dekoration, en iögonfallande väggdesign etc.

Denna accent är dock endast möjlig om resten av synen är konsekvent. Det är en annan anledning till att du borde hålla möblerna enkla.

Slutsats

Antoine de Saint-Exupery sa: Perfektion uppnås inte när det inte finns något kvar att lägga till, men när ingenting kan tas bort. “. En design i neutrala färger med mycket tomt, tydligt utrymme och lite kvalitetsmaterial är en typ av minimalism.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*