Home / Hem / Art deco inredningsstil, historia och egenskaper
Art deco inredningsstil, historia och egenskaper

Art deco inredningsstil, historia och egenskaper

Som ett helt oberoende koncept inom konst och interiörarkitektur kan Art Deco-design spåras tillbaka till Europa 1908. Art Deco var en rörelse med starka band till Frankrike i allmänhet och Paris i synnerhet. Å andra sidan är det ganska vanligt att konströrelser och inredningsskolor har samband med Paris någon gång under sin livstid.

Art Deco-stilen fortsätter att påverka inredningen, som idag människor vill efterlikna nästan som sin topp mellan 1914 och 1945. Människor kan välja sina tillbehör och möbler för att komplettera sitt hem.

Art deco-inredningsberättelse

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Features-1 Art-Deco-Interior Design-Style, History and Features

Art Deco själv har sannolikt alltid haft en stark koppling till Frankrike eftersom den betraktades som en konstform som var starkt påverkad av jugendstil. Skaparna av art déco tog aspekter av Art Noveau och modifierade dem för att ligga till grund för deras nya koncept.

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Properties-4 Art-Deco-Interior-Design Style, History and Properties

Du kanske undrar: “Vad är art deco?” Art Deco är ett interiördesignkoncept som uppmuntrar användningen av enkla, djärva former, mönster och färger, samtidigt som det visar att det har en mängd olika influenser, medan artiklarna som tillverkas under dess namn täcker ett lika brett utbud av mönster.

Med tiden kunde andra influenser än Art Noveau ses i Art Deco-mönster. Art Deco var på höjden av sin popularitet strax före början av första världskriget till slutet av andra världskriget 1945.

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Properties-8 Art-Deco-Interior Design-Style, History and Properties

Det fanns olika Art Deco-inredningsfunktioner som skiljer det från andra former av inredningsdesign, både på höjden av inflytandet och för dem som nu vill återskapa dess huvudfunktioner. Det kan vara väldigt dyrt att ha en Art Deco-inredning i ditt hem om du har köpt originalartiklar. Men om du vet var du ska leta kan de billigare replikerna få samma effekt. Ironiskt nog anses de massproducerade Art Deco-bitarna från mellankrigstiden vara nästan antika.

Art Deco-inredningen har djärva färger som svart, rött, krom och silver. Ibland är konstdekorfärgerna beige och krämvita. Just nu tillverkar många företag både inventarier och möbler i dessa färger, så det är relativt enkelt att ha en Art Deco-interiör i ditt hem.

Art Deco utvecklade så småningom ett gammalt egyptiskt tema som ursprungligen inte planerades av någon av dess skapare. Denna förändring i aspekter av designen kom till följd av Howard Carters upptäckt av Tutankhamuns grav 1922. Denna upptäckt utlöste en världsomfattande vurm för egyptisk-inspirerade möbler.

Plötsligt ville alla ha en inredning i egyptisk stil i sina hem och arbetsplatser. Bilder av pyramiderna, mumierna och replikerna av Tutankhamuns dödsmask hittades över hela världen. Det fanns en hög efterfrågan på dessa artiklar, och sådana saker fortsatte att göras. Som ett resultat är det väldigt enkelt att återskapa det inredningsutseendet.

Art Deco var kopplat till andra trender, som de som producerades av Hollywood-filmstudiorna och de stilar som filmbesökarna kunde se i tidens favoritfilmer. Med alla dessa influenser på Art Deco var det vettigt för företag att göra lampor, gardiner och andra möbler. Dessa föremål gjorde det möjligt att skapa ett Art Deco-vardagsrum, ett Art Deco-sovrum eller till och med ett Art Deco-kök. Många människor valde Art Deco-hem. Resultatet blev en art deco-era.

Det som gjorde Art Deco-interiören så populär och relativt lätt för många att göra var dess massproduktion. När rörelsen var på topp blev skivor och radioappar vanliga saker, särskilt i USA. Det var massproduktion som förde Art Deco mycket längre runt om i världen. Trots allt hade tidigare trender inom inredningsdesign utan massproduktion varit dyrare eftersom föremålen var knappare.

Behåll inredningen i art deco-stil i ditt hem

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Features-7 Art-Deco-Interior Design-Style, History and Features

Från kompletta art deco-lägenheter till att lägga till art deco-former är utseendet lätt att uppnå. Många butiker säljer både i butik och på internet Utrustning och inredning som passar in i de grundläggande begreppen i Art Deco.

Från art deco väggkonst till art deco säng, du kan hitta exakt vad du behöver. Stilarna är väldigt olika, så att individualismen har gott om utrymme att hävda sig och att uttrycka det enkelt.

En del av överklagandet av Art Deco var förmågan att visa god smak eller visa en stor känsla för stil. Stora och små bilder och utskrifter var ilska. I ett Art Deco-rum, ju större bild, desto bättre utseende.

Art Deco-interiör-design-stil-historia-och-funktioner-3 Art-deco-interiör-design stil, historia och funktioner

Även om inte alla kan få bilder kan de köpa dem, så han visar moderna affischer av de mer kända Dekorativ målning. Med sådana tryck och affischer kan du få tillgång till den dekorativa designen utan att spendera en förmögenhet. Bilder, tryck och affischer ser bra ut på väggarna och låter dig skapa ett Art Deco-tema eller till och med gå tillbaka till den ursprungliga Art Deco-eran.

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Features-9 Art-Deco-Interior Design-Style, History and Features

Förutom silver innehåller Art Deco färgpalett även rött, gult, krom, svart och används ofta för väggdekorationer, gardiner och ibland mattor. Art Deco-golvet var trä i motsats till mattor. Naturligtvis kan du lägga mattor på golvet i de vanliga art deco-färgerna för att matcha inredningen på väggarna.

Art deco-stilar tillgängliga för alla

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Properties-5 Art-Deco-Interior Design-Style, History and Properties

Massproduktion är ännu vanligare idag än för 80 eller 90 år sedan, medan flygresor och internet gör vår värld till en ännu mindre plats. Det betyder bara att vi kan få vad vi vill var som helst i världen. Dekorationsstilen är inget undantag.

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Features-6 Art-Deco-Interior Design-Style, History and Features

Om dina lokala butiker inte säljer tillräckligt med Art Deco-stil kan du alltid beställa den via internet. Det är allt relativt billigt och enkelt att få någon art deco-heminredning att se exceptionell ut.

Art Deco-Interior-Design-Style-History-and-Features-2 Art-Deco-Interior-Design Style, History and Features

Det är enkelt att göra ditt hem till en modern stil med en klassisk stil i art deco-era medan du fortfarande håller det unikt. Sammantaget betyder det att du inte behöver vara rik för att leva livsstilen. 1930-talets heminredning är inom räckhåll för dig och du kan välja mellan ett brett utbud av art deco-dekorationer för att uppnå det utseende du vill ha.

Från art deco-möbler till art deco-designers är det nu inom räckhåll att skapa denna klassiska interiör. Så håll inte tillbaka. Börja arbeta med din art deco hemdesign idag.

Om du gillade att läsa den här artikeln om denna Art Deco-inredning, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*