Home / Hem / Arkitektur utställning: byggnader med skarpa vinklar
Arkitektur utställning: byggnader med skarpa vinklar

Arkitektur utställning: byggnader med skarpa vinklar

Till skillnad från normerna för byggnadsplanering liknar innovativa nya byggnader med skarpa vinklar mer konstverk.

Avvikande från traditionella geometriska komponenter omfattar dessa mönster djärvare vinklar, vilket ger arkitektur till nya områden som proffs tycker är mest prisvärda. Dessa ovanliga och fascinerande byggnader av denna typ är eleganta och ultramoderna och innehåller variationer som är uppdaterade och ljust fritt utformade. Genom sin glans visar de att ju mer vågad och riskabel användningen av geometri är, desto mer tilltalande är det att vara.

Dessa byggnader, som består av akuta vinklar, är långt ifrån det vardagliga, praktiska och pragmatiska och utlöser en reaktion hos alla som ser dem.

Kör Run Shaw Creative Media Center

69682743612 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

New York-arkitekten Daniel Libeskind har slutfört ett mediacenter för City University i Hong Kong.

Run Run Shaws Creative Media Center rymmer laboratorier, teatrar och klassrum för skolans dator- och medietekniska avdelningar.

Haag kommunala kontor för Rudy Uytenhaak

69682758273 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

Som ett resultat av stadsutvecklingsplanen för Haag sydväst kommer stadens escampdistrikt att se en våg av förnyelse de närmaste åren. Huvudsyftet är att ge området en mer varierad och dynamisk atmosfär.

Allandale House av William O’Brien Jr.

69682670356 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Allandale House är ett A-ramhus för en ihärdig kännare och hennes familj. Tillsammans med sina invånare ger Allandale House också utrymme för en excentrisk samling artefakter som trotsar enkel klassificering. Vin, sällsynta böcker, uppstoppade fåglar och ett älgberg är bland de reliker som visas i detta lilla fritidshus.

Nth Fitzroy House av AM Architecture

69682727857 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

Denver Art Museum av Studio Daniel Libeskind

69682686607 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Utvidgningen av Denver Art Museum, Frederic C. Hamilton Building, är en utvidgning och tillägg till det befintliga museet designat av den italienska arkitekten Gio Ponti.

Inspirerad av Denver vitalitet och tillväxt, rymmer byggnaden för närvarande moderna och samtida konstsamlingar samt oceaniska och afrikanska konstsamlingar.

Jansen Campus av Davide Macullo Architects

69682703423 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Det nya Jansen-campus ligger i byn Oberriet i Rhindalen, ett av de mest industrialiserade områdena i Schweiz.

Karuizawa Museum av Yasui Hideo Atelier

69682712435 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Utbyggnaden från tudio Libeskind till Denver Art Museum är den första byggnaden av studion som slutfördes i USA.

Libeskinds design, mot den majestätiska bakgrunden av Rocky Mountains, består av en serie geometriska volymer inspirerade av bergskedjans toppar och dalar.

En skarpkantad självbärande sektion sticker ut över gatan och pekar på det befintliga museet för den milanesiska arkitekten Gio Ponti, som först öppnades 1971.

MP09-byggnad av GS Architects

69682719811 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

Det österrikiska företaget GS Architects har slutfört denna svarta självbärande kontorsbyggnad i Graz.

Byggnaden, känd som MP09 Black Panther, var tänkt som huvudkontor för ett företag som specialiserat sig på smycken och glasögon och inkluderar ett hotell, kontor för uthyrning, en butik och en restaurang.

Oficina Vidre Negre av Damilano Studio Architects

69682737058 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Slående arkitektur från GS Architects. Byggnaden skulle vara det nya huvudkontoret för Uniopt Pachleitner Group, ett glas- och smyckenföretag baserat i Graz, Österrike.

Ansluter riads komplex genom AQSO Arquitectos

69682678416 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Connecting Riads bostadsområde av AQSO Arquitectos kännetecknas av en kontinuerlig volym som slingrar sig runt två semi-offentliga innergårdar och anpassar sig till fastighetens olika förhållanden för att kombinera ett inhemskt och urbant utseende.

Splice av Cadence Architects

69682750274 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

McBride Charles Ryan’s Little Bottle House

69682765168 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Klein-flaskan är en beskrivande modell av en yta som utvecklats av topologiska matematiker. Klein-flaska, Mobius-ränder, pojkens ytor, unika ytor som kan vara förvrängda men förblir topologiskt desamma. Det vill säga, en munk förblir en munk topologiskt om du vrider och vrider den. Det ändras endast topologiskt när det skärs.

Perth Arena

69682775061 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

Perth Arena är kanske som den antika grekiska myten om den trojanska hästen – ett objekt av önskan dras in i en stor triumf och får underhålla dess underhållning.

The Sovereign Pop Venue av de Architekten Cie

69682782714 Arkitektur: byggnader med skarpa vinklar

Sovereign Pop-platsen är en ikon för musikaliskt uttryck och ligger på en framträdande plats i Hilversum. Det är bara några minuters promenad från tågstationen, vid en viktig korsning i stadens vägnät och är lätt synlig från tåget.

Hus vikat av ALPHAville Architects

69682695635 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Detta är en bostad på 100 kvadratmeter för ett par och deras katter i Osaka, Japan. Det typiska sättet att utforma ett hus skulle vara att tilldela och ordna rektangulära rum med specifika funktioner.

En sådan design skapar en serie rum av samma storlek och skapar monotona rumsliga upplevelser. Vår strategi var att undvika konventionell designpraxis och att skapa ett strukturellt rationellt men rumsligt heterogent hus.

Vanke Triple V Gallery

69682789470 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

MOD: s dramatiska design för TRIPLE V GALLERY skapades som ett permanent utställningsgalleri och turistinformationscenter för Kinas största utvecklare, Vanke, och har blivit en ikon längs Dong Jiangbuktens kust.

Titanic Belfast av Todd Architects

69682804376 Arkitekturfönster: Byggnader med skarpa vinklar

Titanic Belfast är världens största turistattraktion med Titanic-tema och Nordirlands största turistprojekt. Det är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan Concept Design Architects CivicArts / Eric R. Kuhne & Associates och Lead Consultant / Architect Todd Architects.

The Villa F av Hornung och Jacobi Architecture

69682797372 Arkitekturfönster: byggnader med skarpa vinklar

Ett hem på Rhodos med en miljövänlig design där samtida arkitektur går i dialog med landskapet. Material och former som används i projektet är inspirerade av det omgivande landskapet och platsens historia.

Om du gillade den här artikeln om byggnader med skarpa vinklar, bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*