Home / Hem / Allt du behöver veta om Sash Windows
Allt du behöver veta om Sash Windows

Allt du behöver veta om Sash Windows

Om du är ett fan av gammal kolonial arkitektur som har en rustik och kunglig känsla, bör du känna till skjutfönster. Windows är en mycket viktig del av din fastighetsdesign. De är inte där för att tillhandahålla ett ventilationssystem eller för att göra det lättare för dig att titta ut, men fönsterdesignen matchar estetiken i den övergripande arkitekturen och byggnadens design.

Helst vill du ha en fönsterdesign som är estetiskt tilltalande, praktisk och lätt att sköta, och som går långt – och skjutfönster uppfyller kriterierna perfekt. Dessa skönheter är ett vanligt designelement i forntida brittisk arkitektur. Här är allt du behöver veta om skjutfönster.

Vad är skjutfönster?

upvc-sliding-sash-windows-06 Allt du behöver veta om Sash Windows

För lekmän består skjutfönster av två separata delar av fönsterkarmar som hänger ovanpå varandra. Fönstren ska glida vertikalt. Dessa fönster var ett populärt designelement på 1960-talet för att underlätta underhållet och estetiken. Trä var huvudmaterialet.

De ersattes senare av moderna stålramar. Det konstnärliga utseendet har dock tvingat många arkitekturälskare att gå tillbaka till grunderna, och många husägare återvänder nu till träfönster.

Hur Sash Windows fungerar

Conservation-Sash-Windows-Notting-Hill-London Allt du behöver veta om fönsterfönster

Skjutfönster är inte typiska skjutfönster. I grund och botten är de två träramar som gnager ovanpå varandra och är förbundna med ett rep som går genom en remskiva. Genom att dra sladden ned trycks en av vingarna upp och fönstret öppnas. Fönsteröppningen kan justeras genom att justera repet.

Underhåll, reparationer och utbyten

Om du bor i en gammal byggnad har du troligtvis att göra med träfönster. Det viktigaste underhållskravet för träfönster är att se till att de alltid är rena och torra. Det beror på att fukt som byggs upp i träet kan få trä att ruttna och få ditt fönster att se slitna ut.

Bortsett från synligt slitage kommer det också att vara mindre effektivt för att skydda ditt hem från insekter och väderförhållandena ute. Annars, se till att kablarna och remskivorna fungerar ordentligt eller att dina fönster slutar fungera.

Med lite slitage kan dina träramar fästas genom att slipa och måla om fönstren. Du kan enkelt hitta dem professionella Reparationsservice för träfönster Om gör-det-själv inte är din forte, eller om du känner att slitaget är för mycket att hantera på egen hand.

Om du bygger ditt hem från grunden eller gör stora renoveringar och utbyten rekommenderas det starkt att du använder PVC-baserade fönster istället för träfönstren.

Fönstrets grundläggande design och koncept är desamma, men PVC är den moderna lösningen för mer energieffektiva, säkrare och mindre underhållsfönster. Eftersom PVC, till skillnad från trä, inte lätt påverkas av svåra väderförhållanden, fukt och annat slitage, kan du undvika de vanliga problemen med slipning och ommålning av ramarna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*