Home / Hem / 5 kreativa köksdesigntips för den kreativa kulinariska konstnären i dig

5 kreativa köksdesigntips för den kreativa kulinariska konstnären i dig

Vilken foodie gillar inte att laga mat? De flesta sanna foodies gillar att prova nya rätter vid varje tillfälle att ta hem idén att lägga till sin egen glans till en redan anmärkningsvärd smak.

Det enda problemet är att de flesta av hemmakökartisterna inte har satt upp sina kök för att inspirera till kreativt geni eftersom så mycket tid ägnas åt att leta efter den ingrediensen eller den pannan eller något annat redskap vi vet om att det måste vara här någonstans.

Sedan är det problemet med atmosfären. Inspirerar ditt kök dig att faktiskt laga mat där? De flesta foodies vill ha en funktionell men kreativ atmosfär att arbeta i, men var börjar du? Här är fem tips för köksdesign som kommer att inspirera även den mest motvilliga kocken att spendera tid på att förbereda läckra godisar.

1. En bänkskiva för slaktblock är ett absolut måste

Chopbloc_Slider_POH_stkxam 5 kreativa köksdesigntips för den kreativa kulinariska konstnären i dig

Det finns ingen maträtt på jorden som inte behöver klippas och hackas, och även om många bänkskivor har gjorts av marmor, finns det inget som en autentisk bänkskiva för slaktkvarter i hårdträ som har ett antal fördelar jämfört med natursten.

Många kockar svär vid slaktkvarter och skärbrädor av lövträ eftersom de är mindre benägna att slöa sina blad.

Grönsaker är särskilt utsatta för skivning medan skivning. Därför måste varje respekterad matkök innehålla ett hårt träskuren område antingen på en bänkskiva eller på en köksö. De är inte bara funktionella, de är också några av de bästa snygga köksbänkarså de är verkligen ett måste se!

2. Undercounter glidande kryddställ

Under så många år har dessa roterande hyllor, som våra grannar på andra sidan dammen kallar “Lazy Susan”, varit perfekta för kockar som har ett stort utbud av kryddor och örter till hands. Vanligtvis förvarades de i ett skåp ovanför eller precis intill ugnen, men idag föredrar många husägare utdragbara kryddställ som finns på vardera sidan om kaminen.

De är under bänkskivan och drar ut som en låda, men de kör vertikalt på höjden som en garderob skulle vara, även om de uppenbarligen är mycket smalare. Vissa behåller kryddorna de använder vid matlagning på ena sidan för enkel åtkomst och andra använder dem för att laga mat på andra sidan närmast området där de blandar ingredienser.

3. En Center Kitchen Island

kitchenisland 5 kreativa köksdesigntips för den kreativa kulinariska konstnären i dig

Så många kök idag har begränsade bänkskivor att arbeta med. En central köksö tjänar inte bara detta syfte bra utan kan också vara ett multifunktionellt område. Vissa husägare använder detta som ett prep-område där de enkelt kan gå fram och tillbaka till spisen eller ugnen, medan andra gillar att sätta avföring på ena sidan av ön för att användas som frukostbar.

Det finns inget som den första morgon koppen kaffe som du inte behöver snubbla in i det andra rummet med. Lätt använd din Keurig att omedelbart göra den där snabba muggen och vända dig om för att sitta ner och titta på morgonnyheterna.

4. Hängande krukor för enkel räckhåll och stil

Många kulinariska hemmakonstnärer njuter av skönheten och fördelarna med kopparbottens krukor.

Dessa är inte bara otroligt attraktiva att titta på, utan också som Koppar är en fantastisk värmeledareDe hjälper till att förhindra brännskador eller underkokta områden på maten eftersom värmen fördelas jämnt. Vem skulle vilja ha dem i ett skåp med sådana attraktiva krukor och kokkärl?

Det är inte svårt att installera hängande krukstativ, och dessa kan lika enkelt placeras över köksön eller över spisen. Det enda skälet till att så många människor föredrar att hänga dem över en köksö är att de är mindre benägna att samla fett som stiger upp från spisen. Tvättpannor oftare än vanligt kan vara en riktig mardröm.

5. Färgglada backplays

unnamed-file-8063 5 Creative Kitchen Design Tips för den kreativa kulinariska konstnären i dig

Hur många gånger har du tagit ut handblandaren för att baka en tårta bara för att ha all den chokladsmeten spray överallt. Eller vad sägs om att stå vid kaminen och steka massor av flis bara för att plaska fett på väggen bakom kaminen?

Även med de kraftfulla avfettningsmedel som finns på marknaden idag kan det vara nästan omöjligt att ta bort fettet. Varför inte välja en med färg istället för de skarpa eller vita backsplays som har blivit normen? De flesta backsplays finns i olika färger så att du enkelt kan hitta en som passar din inredning.

Det räcker inte att laga läckra måltider, det är lika viktigt att spendera hela tiden i en atmosfär där du vill tillbringa ännu mer tid i köket. Om du letar efter ett kök som är imponerande men har alla nödvändiga förmåner som en kreativ kock behöver, kan dessa designtips ge dig exakt vad du letar efter.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*