Home / Hem / 5 enkla inredningsstrategier för att dölja dina ventilationsöppningar

5 enkla inredningsstrategier för att dölja dina ventilationsöppningar

Oavsett om du dekorerar ett hem för första gången och vill Skapa en look för ett litet vardagsrum När du vill uppdatera inredningen för ditt nuvarande vardagsrum kan det vara en utmaning att få utseendet du vill ha när det gäller att inreda ett hem.

Synliga rör, säkringslådor och andra ögonsår kan störa ditt konstruktionsflöde, och få är svårare att maskera än värme-, ventilations- och luftkonditioneringsöppningarna. Det är inte möjligt att blockera dessa ventilationsöppningar. Det finns dock några dekorationsstrategier som du kan använda för att dölja eller försköna dem.

1. Dekorativa skärmar

Du kan bli frestad att dölja värmeregister och luftkonditioneringsapparater bakom möbler eller långa gardiner, men detta kan skära av och orsaka luftflöde från VVS-systemet ojämn uppvärmning och kylning i ditt hem.

Det finns dock ett sätt att dölja dessa ventiler samtidigt som det säkerställer ett stort luftflöde genom att täcka dem med dekorativa metallgaller. Du kan hitta dessa skärmar i olika storlekar, färger och mönster i din lokala hårdvaruaffär.

2. Färg

Om ett ventilationsskydd förstör ditt rums färgschema är det dags att ge det en färgfärg.

Du kan ta denna idé ett steg längre genom att ge locket en baslack och sedan lägga till handmålade detaljer i lockets omkrets. Se till att låta färgen torka helt innan du sätter tillbaka kåpan i kanalöppningen för att förhindra att rökångor flyter genom rummet.

3. Använd en gummimatta

Utomhus dekorativa gummimattor kan dölja nästan alla HVAC-ventilationsstorlekar. Detta är ett utmärkt val om du vill dölja dina luftventiler men har en stram budget för dekoration.

Välj en laserskuren matta med stora luckor i designen för att säkerställa korrekt luftflöde. Om det behövs kan du klippa mattan med en hantverkskniv.

Eftersom varje hem har olika luftflödesbehov bör du kontrollera med ditt hem Underhåll och installation av kylning professionell för att säkerställa att mattan inte stör den normala driften av ditt HVAC-system.

4: e Skapa en iögonfallande ram

Ett sätt att dölja dina värmeregister och ventiler är att förvandla dem till ett konstverk med en fin ram.

Välj en som inte stör det övergripande färgschemat i rummet och har tjocka sidor eller sidor med skugglådestil.

Ju mer uttrycksfull ramen är, desto mindre märks ventilationen. Krom- eller spegelramar kan komplettera en minimalistisk inredning och är vanligtvis billiga.

5. Vintage gipsbeläggningar

Att dölja dina ventilationsöppningar när du skapar en vintage-dekor kan vara en utmaning, men dekorativt gips av Paris kan vara en effektiv lösning.

Dessa omslag finns i olika utföranden. Oavsett om du vill ha en viktoriansk eller edwardiansk look, borde du kunna hitta en som passar din stil.

Du kan hitta dessa omslag online eller på ett lokalt hemförbättringscenter.

Om det behövs kan dina ventilationsöppningar vara en tagg i sidan. Du kan dock minimera deras utseende eller dölja dem helt om du tar dig tid att tänka kreativt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*