Home / Hem / 4 skäl som husägare älskar luftrenare för hela huset

4 skäl som husägare älskar luftrenare för hela huset

Den genomsnittliga personen andas tusentals andetag i sitt hem varje dag. Om din inomhusluft är förorenad med skadliga partiklar kan din hälsa och ditt välbefinnande påverkas allvarligt.

På grund av detta blir luftrenare för hela hushållet alltmer populära. Medan bärbara enheter är tillräckliga för vissa situationer, erbjuder hela hemsystem ett brett utbud av fördelar som är mycket attraktiva för husägare med alla tänkbara krav. Här är fyra skäl till att människor älskar sina hemsystem.

Renare och friskare luft

Luft som fångats i ditt hem kan förorenas av olika faktorer Källor till föroreningar över tiden, inklusive asbest, förbränningsutrustning, byggnads- och inredningsmaterial och till och med produkter för personlig vård.

En bärbar luftrenare kan eventuellt ta bort vissa föroreningar i ett enkelrum, men bara ett helt hemsystem kan rengöra nästan varje kubikcentimeter. Du behöver en bärbar enhet i ditt kök, vardagsrum, badrum och sovrum för att få samma resultat, och även då kanske du inte får den rena luften du verkligen vill ha.

Mindre buller och störningar

Bärbara luftrenare kan vara bullriga och göra det svårt att arbeta, sova eller på annat sätt koncentrera sig. De kan också ta mycket plats och lägga lite till din inredning.

Huvudenheterna för hushålls luftrenare är dolda så att du inte kan höra eller se dem. Även om enheten arbetar särskilt hårt är det osannolikt att du hör ett pip. Det enda du och din familj verkligen kommer att märka är hur mycket renare och friskare luften känns.

Längre VVS-liv

Luftburna partiklar är inte bara dåliga för dig och din familjs hälsa. De kan också lägga tungt på ditt värme- och kylsystem över tid.

Eftersom ren luft alltid flyter genom luftkonditioneringen och värmaren, är det mindre troligt att rörliga delar skadas eller slits tills de behöver repareras eller bytas ut.

Du har också mindre damm, smuts och skräp i dina rör. Eftersom en bärbar enhet bara rengör luften i ett trångt utrymme, erbjuder den inte nästan samma fördel.

Lägre totalkostnad

Om du vill försäkra dig om att hela ditt hus har god luftkvalitet inomhus, är en hel städare det mest kostnadseffektiva alternativet. Enligt Home Advisor a Det nya städsystemet kostar det genomsnittliga hushållet cirka 1600 dollar.

Bärbara enheter av hög kvalitet kan kosta $ 500 eller mer, och placering i vilket rum som helst resulterar snabbt i ett nummer som ligger långt över den genomsnittliga familjebudgeten. Dessutom kräver rengöringsmedel för hemmet mindre underhåll och färre reparationer än fristående enheter. Efter de initiala kostnaderna är betalningen för systemet knappt märkbar.

Luftrenare för hela huset är lätta för husägare att älska eftersom de ger ett tyst och prisvärt sätt att förbättra luftkvaliteten inomhus. Om du funderar på att installera ett nytt system har du flera alternativ. En HVAC-professionell kan ge värdefull kunskap och hjälpa dig att fatta rätt beslut baserat på din budget och dina behov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*