Home / Dekor / Vardagsrum tapet idéer
Vardagsrum tapet idéer

Vardagsrum tapet idéer

VÄGPAPPERSIDÉER FÖR Vardagsrum – Tapet blir mer och mer populärt i moderna hus och lägenheter. Vacker men ändå prisvärd, människor letar efter tapeter för att dekorera väggarna i ett vardagsrum.

Med så många tapetalternativ på marknaden kanske du inte är säker på vilken tapet som passar bäst med vardagsrumstemat. Vi väljer härmed 10 rekommenderade tapeter för vardagsrummet som matchar det planerade rumsutseendet.

Bladinspirerad tapet för vardagsrummet

Bladinspirerad tapet för vardagsrummet.
Källa: AliExpress.com

Oavsett om du är en naturälskare eller inte, ett grönt tema älskas av många. Green själv ger friskhet och gott humör till ett vardagsrum. Förutom att placera växter eller blommor, kan du dekorera väggarna i ditt vardagsrum med sådana löv.

Du kan välja speciellt stora, bladinspirerade tapeter som visas på bilden. Från små till stora löv verkar tapeten vara komplett. Dessutom hålls tapeten i ett mjukt grönt så att hela rummet ser nytt ut.

Tapeten passar bäst med hela det vita vardagsrummet. Ren och fräsch är dominerande känslor som du kan få här.

Blom- tapet med mörk bakgrund

Blom- tapet med mörk bakgrund

Blommiga tapeter verkar vara ett tidlöst val. Bland de typer av blommiga tapeter som finns tillgängliga på marknaden erbjuder vi dig en unik blommigtapet med mörk bakgrund. Som du kan se här är blommorna ganska utspridda i den svarta bakgrunden.

Tapeten matchar den övergripande tonen i vardagsrummet, som ser elegant ut i mörkret. Det svarta, stora förvaringsutrymmet, skåpet och soffan i läder skapar starka svarta element.

Därför förstärker den blommiga tapeten med den mörka bakgrunden tonen, men med en fin kurva. Tapeten passar också med växterna bakom matsatsen.

Mönstrad blå tapet för mini-vardagsrum

Mönstrad blå tapet för mini-vardagsrum
Källa: stylebyemilyhenderson.com

Små vardagsrumsstorlekar bör inte avskräcka din kreativitet. Förvandla det planerade vardagsrummet till ett fantasifullt, elegant område som det här. Täck väggarna i området med mönstrad, mjuk, blå tapet, som visas här.

Du kan göra detta när du har placerat vardagsrummet med det ikoniska skåpet och stolen från mitten av århundradet. Förutom att låta mitten av århundradets känsla fylla området mycket, lägger tapeten till den friska känslan som redan kommer från de färska växterna.

Den ljusa färgen på tapeten hjälper till att tona ner den starka bruna eller trätonen i området.

Små blad tapeter för levande själar

Liten blad-stil tapet för levande själar
Källa: simpleandsweets.com

Den fjärde av hela vardagsrummet tapetidéer liknar den första på ett sätt som båda är bladinspirerade. Denna tapetdesign verkar dock vara omvänd med den tidigare rekommendationen.

Bakgrunden använder nu små löv med samma mönster. Bladen är målade i vitt med en grön bakgrund. Tapeten ger naturligt en robust naturlig ton. Området känns känsligt på grund av tapeten.

Tapeten passar så bra in i det bohemiska rummet. Tapeten motsvarar sektionssoffan och de hängda färska växterna.

Romantisk känsla tapetdesign

Romantisk känsla tapetdesign.
Källa: Yidaho.com

Här kommer en annan blommig tapetstil för dig. Trots användningen av blommor ger den femte idén det slående annorlunda budskapet som ögonen kan se. Användningen av sådana röda och lila blommiga tapeter gör hela området så romantiskt.

Här använder blommiga tapeter olika blommor som matchar soffgruppen. Således ingår tapeten i den övergripande planen för vardagsrummet. Du kan överväga att integrera vissa tapetidéer i ett fullt vardagsrum.

Trots det höga priset är vi säkra på att slutresultatet kommer att se bra ut som det här.

Läs också upp vardagsrumsridåidéer som användbara dekorationer

Neutral tapet vardagsrum

Neutral tapet vardagsrum
Källa: realsimple.com

Du kanske undrar vad skönheten i neutrala tapeter för ett vardagsrum som också använder neutrala färger. Bakgrundsbilden på den här bilden visar att din åsikt kan vara fel. En vit och grå tapet som denna förstärker en ädel känsla i detta område.

Även i den här bakgrundsbilden rekommenderas det att noggrant välja en som motsvarar det övergripande rummet. Den neutrala tapeten har en liknande design som de rena gardinerna. Soffgruppens färg, bordet och glasen som visas är likartade.

På grund av den enkla implementeringen av neutrala färger, även för bakgrundsbilden, är området elegant i sig.

Brun tegel tapetmodell

Brun tegel tapetmodell

Letar du efter en mycket varm vardagsrumsatmosfär? Applicera en helt brunaktig nyans med denna tegelinspirerade tapet. Enkelt och snyggt, den här tapeten har en varm känsla som redan finns i detta område.

Den här tapeten är ganska lätt att hitta. Denna modell har en naturlig känsla som vi hoppas kan tillverkas av “riktiga” exponerade röda tegelstenar. Fyll området med ett träbord, en brun och bekväm soffgrupp från mitten av århundradet.

Lägg till solbränna kuddar och positiva ord i soffan för att se till att det faktiskt inte finns någon plats som hemma. Det här lilla området visar precis rätt sak.

Lila blommiga tapeter

Lila blommiga tapeter
Källa: meqasa.com

Fortfarande när det gäller blommigtapet, erbjuder vi en lila blommigtapet. På samma sätt som den rödaktiga är tapetidén lik på ett sätt som tapeten matchar kuddarna. Gardinerna är också mörklila.

Tapeten matchar blommor och den här gången blommor i liknande storlek. Denna speciella design ger istället elegans, i motsats till de romantiska känslorna i den rödaktiga tapeten.

Enkel, mörk tapet för en dramatisk känsla

Enkel, mörk tapet för en dramatisk känsla

Välj en vanlig, mörk tapet för att få fram den dramatiska tonen i ditt vardagsrum. Du kan välja denna tegelinspirerade grå och svarta tapet för att visa upp den dramatiska nyansen i hela rummet.

Tapeten ser enkel ut men lägger betydligt till områdets dramatiska utseende. Den grå sektionssoffan och kuddarna är en fin start för önskad atmosfär.

Gult modellerat tapetvardagsrum

Gult modellerat tapetvardagsrum
Källa: idealhome.co.uk

Från den mörka tonen kompletterar vi våra tapetidéer till vardagsrummet med denna gula modellerade tapeter. Den uppenbarligen blommiga gula tapeten passar hela den väl upplysta idén i rummet. Den ljusgula bakgrundsbilden gör området ännu ljusare och gladare.

Du kan köpa tapeten separat från regionen. Till exempel, även om tapeten och sektionssoffan inte förmedlar exakt samma mönster ser de bra ut.

Vårt senaste tapetråd visar att du kan få matchande tapeter utan stel inredningsplanering.

Innan du köper några av vardagsrummet tapetidéer, gör lite forskning om dess pris och underhållsbehov. Det är ingen mening att köpa snygg tapet men inte veta hur man städar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*